Το Don't Look Up, το West Side Story και ό,τι νέο παίζει στους κινηματογράφους

Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 09 Δεκεμβρίου 2021

Η εβδομαδιαία κινηματογραφική συγκομιδή αποτελείται από 7 νέες ταινίες, εκ των οποίων δύο πολυαναμενόμενες -από εκείνες που έχουμε ήδη μνημονεύσει από το φθινόπωρο- και τρεις ελληνικής παραγωγής. Ο λόγος για το West Side Story του Steven Spielberg, αλλά και το Don't Look Up με το super star cast του που από τις 24 Δεκεμβρίου θα είναι διαθέσιμο και στο Netflix. Ποικιλία για τους σινεφίλ σίγουρα υπάρχει,  οπότε το μόνο που μένει είναι να δώσουμε ραντεβού στις κινηματογραφικές αίθουσες για τις ταινίες της εβδομάδας. 

Προσοχή: Όλοι οι κλειστοί κινηματογράφοι δέχονται θεατές με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης και αρνητικό rapid test με ισχύ 48 ωρών.

West Side Story

Το έχουμε ξαναγράψει, δεν περιμέναμε ότι ο Spielberg θα καταπιανόταν με κάτι σαν το West Side Story. Το θρυλικό μιούζικαλ διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη του 1957 και αφηγείται μία πιο σύγχρονη ιστορία α λα "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", έναν έρωτα που ανθίζει ανάμεσα σε δύο αντίπαλες συμμορίες που προσπαθούν να κυριαρχήσουν στην ίδια γειτονιά.

Μην Κοιτάτε Πάνω (Don't Look Up)

Αφού το Red Notice απογοήτευσε, το Netflix έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στο Don't Look Up, ελληνιστί "Μην κοιτάτε πάνω", το οποίο για αρχή μπορείς να παρακολουθήσεις στις κινηματογραφικές αίθουσες. Πάντως, τo all star cast που γενικά δεν παίζει σε βλακείες, δημιουργεί αυξημένες προσδοκίες για αυτήν την επιστημονικής φαντασίας κωμωδία του Adam McKay. Περισσότερα, διαβάζεις εδώ

Η Ζωή Συνεχίζεται (C'mon C'mon)

Ο Mike Mills σκηνοθετεί τον Joaquin Phoenix. Σε μία κακή για την οικογένειά τους περίοδο, ένας εργένης ραδιοφωνικός παραγωγός και ο 9χρονος ανιψιός του δένονται περισσότερο κατά τη διάρκεια ενός οδοιπορικού σε μερικές μεγάλες αμερικανικές πόλεις.  

>Διάβασε ακόμη: Οι must see σειρές του Δεκεμβρίου

Ντάνιελ '16

Πρόκειται για την ταινία που απέσπασε το Βραβείο κοινού στο 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 2019. Το κοινωνικό δράμα του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού που οδηγείται σε ένα απομονωμένο χωριό του Έβρου και συγκεκριμένα σε κοινότητα αγωγής ανηλίκων ώστε να εκτίσει την ποινή του. Προφανώς, η κατάσταση που πρόκειται να αντιμετωπίσει, δεν είναι καθόλου ευχάριστη, ενώ θα χρειαστεί να αναμετρηθεί με τον ίδιο του τον εαυτό για να μπορέσει να επιστρέψει σε αυτό που θεωρεί κανονικότητα. 

Αλλού, Παντού (Elsewhere, Everywhere)

Στο εν λόγω ντοκιμαντέρ παρακολουθούμε δύο παράλληλα ταξίδια. Το πρώτο γίνεται από την οθόνη του υπολογιστή ενός άντρα στην Αγγλία, από όπου μπορεί να περιηγηθεί παντού ανά τον κόσμο. Το δεύτερο αφορά τη διαδρομή του Ιρανού Σαχίν που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πατρίδα του. 

Δικαίωση 3368

Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων το 1943 μέσα από τα μάτια της Ισμήνης Σακελλαροπούλου. Επιζήσαντες του τραγικού συμβάντος, ακαδημαϊκοί, ιστορικοί, νομικοί και πολιτικοί μιλούν για τα τραγικά γεγονότα, με τις μαρτυρίες τους να συνοδεύονται από δραματοποιημένες σκηνές.

The Black Bachelor

Στο τρίτο sequel της κωμωδίας, η περιβόητη παρέα ταξιδεύει στη Μάνη με αφορμή και πάλι ένα γάμο. Τα μπλεξίματά της ωστόσο, δεν έχουν τελειωμό και στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνα αφού έρχεται αντιμέτωπη με μία περίεργη οικογένεια ντόπιων.  

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Challengers δεν είναι μία ακόμα ταινία για το τένις

Zendaya σε ταινία με στοιχεία θρίλερ, σεξ, ζήλειας και προδοσίας. Θέλουμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι Blur έδωσαν την τελευταία συναυλία τους στο Coachella

Ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει ο Damon Albarn.

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".