Οι εναλλακτικές ταινίες για τα Χριστούγεννα

Καλό το Home Alone αλλά...

Γράφει: Γιάννης Σπανός 23 Δεκεμβρίου 2023

Ταινίες για τα Χριστούγεννα: Η εναλλακτική λίστα. Ναι, εδώ είμαστε. Για σένα που πιθανότατα βαριέσαι τα Χριστούγεννα. Τα ψώνια, το φαΐ, τις εξόδους και τα ξύδια (καλά, αυτά όχι και τόσο...). Το γεγονός ότι όλοι γύρω σου, ξαφνικά κι εντελώς αδικαιολόγητα, δείχνουν να είναι μέσα στην τρελή χαρά. Λες και όλα (τους) πηγαίνουν "τέλεια" και κατ' ευχήν. Λες και το μέλλον (το ποιο;) φαντάζει ευοίωνο.

Θέλεις λοιπόν να αποδράσεις έστω και για λίγο από όλο αυτό το κλίμα "ομόνοιας" και "αγάπης" που σε πνίγει τις τελευταίες ημέρες; Οι έξι ταινίες που ακολουθούν προσφέρουν μια (κάποια, έστω) λύση.

Τα Χριστούγεννα του τρελού θηριοτροφείου

Μισείς λοιπόν όσο τίποτα τα Χριστούγεννα, κυρίως επειδή το "πρωτόκολλο" επιβάλει να τα περάσεις με συγγενείς που δεν έχεις καμία απολύτως όρεξη να δεις, ούτε καν ζωγραφιστούς; Αν η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι καταφατική, τότε ίσως και να αισθανόσουν καλύτερα αν έβλεπες πώς πέρασαν τις γιορτές τους οι Griswolds. 

> Διάβασε ακόμη: Τι θα δούμε τον Ιανουάριο στο Netflix

Γιατί, ναι, υπάρχουν πάντα χειρότερα από τη θεία που επιμένει κάθε χρόνο στο εορταστικό τραπέζι και ενώπιον όλης της φαμίλιας να σου θυμίζει ότι "μεγάλωσες" και ότι "έχει φτάσει ο καιρός να νοικοκυρευτείς".

Πολυθρόνα για δύο

Dan Aykroyd και Eddie Murphy στα καλύτερά τους, υπό τη σκηνοθετικές του τεράστιου John Landis σε μια ταινία η οποία εστιάζει στις θεοπάλαβες καταστάσεις που προκύπτουν όταν δύο ξιπασμένοι δισεκατομμυριούχοι "αναγκάζουν" έναν πάμπλουτο χρηματιστή (τον υποδύεται πειστικά ο Dan Aykroyd) μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων να "ανταλλάξει" τη ζωή του με εκείνη ενός άστεγου μικροαπατεώνα (ο απολαυστικός Eddie Murphy).

Αλλιώς, μια από τις κορυφαίες κωμωδίες των '80s, η οποία βλέπεται εξίσου ευχάριστα και στην καρδιά του καλοκαιριού.

Πολύ σκληρός για να πεθάνει

Ενδεχομένως, το απόλυτο "εναλλακτικό" Χριστουγεννιάτικο φιλμ, μια κανονική έκρηξη αδρεναλίνης στην καρδιά των "Άγιων Ημερών", μια εξτραβαγκάνζα ανηλεούς δράσης, υπερβολής και "δολοφονικών" ατακών, με τον Bruce Willis στον ρόλο που τον καθιέρωσε ως τον απόλυτο action hero των '80s (ΟΚ, μαζί με τον Arnie και τον "Sly”).

Yippee ki-yay, motherf...

> Διάβασε ακόμη: 10 ταινίες στο Νetflix για όσους λατρεύουν τα Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης

Εν τάχει, η κορυφαία, ίσως, ταινία στη μέχρι σήμερα σταδιοδρομία του Tim Burton αλλά και το φιλμ εκείνο που απέδειξε στην πράξη ότι το γκοθ, σαν κάποιο γνωστό αναψυκτικό, "πηγαίνει με όλα". Ναι, ακόμη και στην πιο (χαζο)χαρούμενη γιορτή του χρόνου...

Ο Άι Βασίλης είναι σκέτη λέρα

Μπορείς να φανταστείς τον αγαπημένο Άγιο των παιδιών να κάνει σεξ στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου; Ή, ακόμη χειρότερα, να βρίζει σα λιμενεργάτης και να εμπλέκεται σε ληστεία; Όχι, ε; Ούτε εμείς μπορούσαμε. Μέχρι που είδαμε το εν λόγω, cult διαμαντάκι του Terry Zwigoff, το οποίο "μοστράρει" τον Billy Bob Thornton σε μια από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του.

> Διάβασε ακόμη: Οι νέες ταινίες και σειρές του Netflix για τα Χριστούγεννα

Gremlins

Γιατί Gremlins; Γιατί Χριστούγεννα χωρίς τα μικρά πράσινα τερατάκια που τα κάνουν Γης μαδιάμ αν τυχόν ξεχαστείς και τα ταΐσεις μετά τα μεσάνυχτα, δεν εννοούνται. "As simple as that” που λένε και οι κουτόφραγκοι.

Από: gr.AskMen.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.