20+1 ταινίες για τον Φεβρουάριο

Ταινίες για τις οποίες ανυπομονούμε τον δεύτερο μήνα του 2022.

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 02 Φεβρουαρίου 2022

Ο Ιανουάριος στους περισσότερους από εμάς ήταν σα να διήρκεσε μία αιωνιότητα με αποτέλεσμα η άφιξη του Φεβρουαρίου να φαντάζει ιδιαιτέρως ανακουφιστική. Ένα παραπάνω καθότι συνοδεύεται από ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές αφίξεις στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη, καθώς και τις διαθέσιμες πλατφόρμες streaming. Παρακάτω βρίσκεις όλες τις ενδιαφέρουσες ταινίες του Φεβρουαρίου που καταφθάνουν προσεχώς προς παρακολούθηση. Ο λόγος φυσικά για τις ολοκαίνουργιες παραγωγές, καθώς το Ertflix έτσι κι αλλιώς εξακολουθεί να εμπλουτίζει το περιεχόμενό του με εξαιρετικό υλικό καταξιωμένων σκηνοθετών μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Paolo Sorrentino. 

Χαλεπάς (02/02, YouTube channel Ιδρύματος Ωνάση)

Έχοντας στη διάθεσή του ένα μεγάλο σύνολο γλυπτών, σχεδίων, προπλασμάτων και εκμαγείων από έργα του Γιανούλη Χαλεπά, το Ίδρυμα Ωνάση διαθέτει για να τιμήσει το έργο του σπάνιου καλλιτέχνη επιχειρεί μία βουτιά στα άδυτα της καλλιτεχνικής ιδιοφυΐας του μέσα από την παράσταση Χαλεπάς (Κεντρική Σκηνή Στέγης, 10-27 Φεβρουαρίου 2022) σε λιμπέτο του The Boy και σκηνοθεσία της Αργυρώς Χιώτη, μια ομώνυμη μικρού μήκους ταινία από τους ίδιους δημιουργούς, την έκθεση "Γιανούλης Χαλεπάς: Δούναι και Λαβείν" στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (18 Φεβρουαρίου – 5 Ιουνίου 2022) και μία έκδοση.

Η ταινία μικρού μήκους "Χαλεπάς", διάρκειας 14'46'' σε σκηνοθεσία του The Boy και της Αργυρώς Χιώτη, κάνει την πρώτη διαδικτυακή προβολή της, σήμερα στις 21:00 στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Κατά τη διάρκεια της έρευνας η καλλιτεχνική ομάδα επισκέφτηκε αρχικά την Τήνο και πήρε συνεντεύξεις από κατοίκους του νησιού. Ταυτόχρονα αναπτύχθηκε μια πρώτη μορφή του λιμπρέτου από τον The Boy και της μουσικής από τον Jan Van Angelopoulos για την παράσταση, ενώ τα γυρίσματα της ταινίας ολοκληρώθηκαν στο Λαύριο Αττικής, με πρωταγωνιστές τους Σίμο Κακάλα, Μαρία Πανουργιά, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη.

Cyrano (03/02)

Από τη μία πλευρά, το πάθος ενός δασκάλου που προσπαθεί να μεταδώσει την ομορφιά των κειμένων στους μαθητές του, από την άλλη η δέσμευση ενός σκηνοθέτη προς το θίασό του. Μια εις βάθος ματιά στην αναπαράσταση του "Συρανό ντε Μπερζεράκ", του αριστουργήματος του Edmond Rostand, από το Théâtre de Carouge της Γενεύης. 

Moonfall (03/02)

Το Moonfall είναι μία sci-fi ταινία καταστροφής σε σενάριο, σκηνοθεσία και συμπαραγωγή του Roland Emmerich. Ο κόσμος απειλείται με αφανισμό όταν μία μυστηριώδης δύναμη βγάζει το φεγγάρι από την τροχιά του και το στέλνει να εκσφενδονιστεί σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη.

>Διάβασε ακόμη: 30+1 ταινίες για το 2022

Λίγες μόνο εβδομάδες πριν από τη σύγκρουση, το στέλεχος της NASA Jocinda "Jo" Fowler (Halle Berry) συνεργάζεται με έναν άνδρα από το παρελθόν της και έναν ειδικό στις θεωρίες συνωμοσίας για να σώσουν την ανθρωπότητα. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Patrick Wilson, John Bradley, Micheal Peña, Charlie Plummer και Donald Sutherland.

Jackass Forever (04/02)

Η ομάδα του Jackass επιστρέφει με μία νέα ταινία γεμάτη επικίνδυνα ακροβατικά και πολύ 'ιδιαίτερo' χιούμορ. Το Jackass Forever επανενώνει το κοινό με τον Johnny Knoxville, τον Steve-O, τον Chris Pontius και την υπόλοιπη παρέα, καθώς συνεργάζονται για έναν ακόμη γύρο ξεκαρδιστικών, παράλογων και συχνά επικίνδυνων ακροβατικών και κωμικών επιδείξεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία περιλαμβάνει επίσης ένα ολοκαίνουργιο cast και παρότι ο Bam Margera απολύθηκε, οι σκηνές του δεν κόπηκαν.

The Long Night (04/02)

Το The Long Night (επίσης γνωστό ως The Coven) είναι μία ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία του Rich Ragsdale. Ψάχνοντας για τους γονείς που δεν γνώρισε ποτέ, η Grace (Scout Taylor-Compton) και ο φίλος της επιστρέφουν στα παιδικά της χρόνια στον Νότο για να ερευνήσουν ένα πολλά υποσχόμενο στοιχείο για το πού βρίσκεται η οικογένειά της.

Κατά την άφιξη του, το σαββατοκύριακο του ζευγαριού παίρνει μια παράξενη, τρομακτική τροπή, καθώς μία εφιαλτική αίρεση και ο μανιακός ηγέτης της τρομοκρατούν το ζευγάρι καθ' οδόν για την εκπλήρωση μίας αρχαίας, αποκαλυπτικής προφητείας.

KIMI (10/02, HBO Max)

Η νέα ταινία του Steven Soderbergh αφηγείται την ιστορία μίας αγοραφοβικής πωλήτριας σε κατάστημα τεχνολογίας ανακαλύπτει καταγεγραμμένες αποδείξεις ενός βίαιου εγκλήματος, αλλά συναντά αντίσταση όταν προσπαθεί να το καταγγείλει. Αναζητώντας δικαιοσύνη και δικαίωση, πρέπει να κάνει αυτό που φοβάται περισσότερο: Να εγκαταλείψει το διαμέρισμά της.

Παντρέψου με - Marry Me (10/02)

Όσο κι αν δε θέλει να το παραδεχτεί, τα καταφέρνει τέλεια (και) στις κομεντί. Η Jennifer Lopez, μαζί με τους Owen Wilson και Maluma πρωταγωνιστούν στο Marry Me. H πλοκή περιστρέφεται γύρω από τη σούπερ σταρ Kat Valdez και τον καθηγητή μαθηματικών Charlie Gilbert, οι οποίοι αν και δε γνωρίζονται, συμφωνούν πρώτα να παντρευτούν.

Death on the Nile (11/02)

Ο Kenneth Branagh (μετά το καταπληκτικό Belfast) δίνει ζωή στο πασίγνωστο μυθιστόρημα της Agatha Christie (Έγκλημα στο Νείλο) με τη βοήθεια των Gal Gadot, Emma Mackay και Letitia Wright, καθώς και του Armie Hammer που πάντα καταφέρνει να συζητηθεί.

Blacklight (11/02)

Το Blacklight είναι μια ταινία δράσης σε σκηνοθεσία του Mark Williams. Ακολουθεί τον Travis Block (Liam Neeson), έναν σκιώδη κυβερνητικό πράκτορα που ειδικεύεται στην εξάλειψη πρακτόρων των οποίων η κάλυψη έχει έρθει στο φως και στην προκειμένη περίπτωση ανακαλύπτει μία θανατηφόρα συνωμοσία στις τάξεις του που φτάνει μέχρι τα υψηλότερα κλιμάκια της εξουσίας. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Emmy Raver-Lampman, Taylor John Smith, Aidan Quinn, Claire van der Boom, Yael Stone και Tim Draxl.

Bigbug (11/02, Netflix)

Ο σκηνοθέτης του Amélie, Jean-Pierre Jeunet, καταπιάνεται με το δυστοπικό είδος επιστημονικής φαντασίας μέσω του Bigbug, μίας ταινίας που διαδραματίζεται το 2050 κατά τη διάρκεια μίας εξέγερσης ρομπότ.

>Διάβασε ακόμη: Επικές ταινίες που κλείνουν τα 10 το 2022

Ακολουθώντας μία ομάδα κατοίκων των προαστίων που κλειδώνονται μέσα στα σπίτια τους, αυτή η σκοτεινή κωμωδία ενδέχεται να αγγίξει μερικές ευαίσθητες χορδές των τηλεθεατών στο πλαίσιο της πανδημίας και ενός μέλλοντος που προβλέπεται αβέβαιο, περισσότερο από ποτέ. 

Η Μέθοδος των Γουίλιαμς - King Richard (17/02)

Ο πατέρας της Venus και της Serena είναι το κεντρικό θέμα της βιογραφικής ταινίας που μεταξύ άλλων εξηγεί πώς είναι να μεγαλώνεις δύο μελλοντικούς σούπερ σταρς. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Will Smith γνωρίζει σίγουρα στην πράξη λόγω των δικών του προσωπικών βιωμάτων. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες και στο HBO Max.

Συγχώρα τις Αμαρτίες μας - Forgive Us Our Trespasses (17/02, Netflix)

Έχοντας γίνει στόχος των Ναζί που κυνηγούν και δολοφονούν άτομα με αναπηρίες, ένα αγόρι με ειδικές ανάγκες παίρνει μία τολμηρή απόφαση, ενώ προσπαθεί να επιβιώσει.

 

Texas Chainsaw Massacre (18/02, Netflix)

Αγνοώντας το prequel Leatherface του 2017 ή οποιαδήποτε από τις συνέχειες του Texas Chainsaw Massacre που προηγήθηκαν, αυτή η νέα ταινία που γράφτηκε από τους σεναριογράφους των Don't Breath και Evil Dead, Fede Álvarez και Rodo Sayagues είναι μια ολοκαίνουργια συνέχεια που διαδραματίζεται στο σήμερα. Μια νέα ομάδα άτυχων ψυχών, μεταξύ των οποίων και μία νεαρή γυναίκα σε επαγγελματικό ταξίδι που σέρνει μαζί της την έφηβη αδελφή της (ο λόγος για την Elise Fisher που ξεχώρισε στο Eighth Grade), διαταράσσει τον Leatherface -έναν φονιά που φορά μια μάσκα από ανθρώπινο δέρμα- καθώς σκοπεύει να τρομοκρατήσει τη μικρή πόλη του Τέξας και τον μοναδικό επιζώντα της σφαγής του 1973.

Ambulance (18/02)

Έχοντας ανάγκη από χρήματα για να καλύψει τους ιατρικούς λογαριασμούς της γυναίκας του, ένας παρασημοφορημένος βετεράνος συνεργάζεται με τον θετό του αδελφό για να κλέψει 32 εκατομμύρια δολάρια από μια τράπεζα του Λος Άντζελες.

>Διάβασε ακόμη: Οι πρωτότυπες ταινίες του Netflix για το 2022

Ωστόσο, όταν η απόδρασή τους πάει θεαματικά στραβά, οι απελπισμένοι κλέφτες καταλαμβάνουν ένα ασθενοφόρο που μεταφέρει έναν βαριά τραυματισμένο αστυνομικό και έναν εργαζόμενο στο ΕΚΑΒ. Μπλεγμένα σε μία καταδίωξη με μεγάλη ταχύτητα, τα δύο αδέλφια πρέπει να βρουν έναν τρόπο να ξεφύγουν από τον νόμο, διατηρώντας παράλληλα τους ομήρους ωντανούς. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Michael Bay.

Dog (18/02)

Με ένα σκύλο που ονομάζεται Lulu στο πλευρό του, ο στρατιώτης Briggs τρέχει στην ακτή του Ειρηνικού για να φτάσει εγκαίρως στην κηδεία ενός στρατιώτη. Στη διαδρομή, ο Briggs και η Lulu τρελαίνονται εντελώς, παραβιάζουν ένα σωρό νόμους, αποφεύγουν οριακά τον θάνατο και μαθαίνουν να παραμερίζουν τους ενδοιασμούς τους για να έχουν ελπίδες να βρουν την ευτυχία. O Channing Tatum επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη μετά από 4 χρόνια απουσίας με την πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα. 

 

Uncharted (22/02)

Η διασκευή ενός επιτυχημένου βιντεοπαιχνιδιού μπορεί να αποτελέσει ποιοτική ταινία; Όλοι ελπίζουμε ότι η θετική απάντηση θα έρθει με τον Nathan Drake του Tom Holland.

Αζόρ: Ο Κώδικας του Τραπεζίτη - Azor (22/02, Cinobo)

Παραθέτουμε τα λόγια του Λουκά Κατσίκα που μας είχε προτείνει να παρακολουθήσουμε την ταινία του Andreas Fontana στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας: "Είναι παράδοξο και εκκεντρικό, δίνει τροφή για σκέψη, είναι κάτι ανάμεσα σε πολιτικό θρίλερ και ταινία συνωμοσίας, αλλά όσοι έχουν διαβάσει την 'Καρδιά του Σκότους' του Joseph Conrad θα καταλάβουν ότι έμμεσα παραπέμπει σε αυτό το βιβλίο που έχει επηρεάσει την ποπ κουλτούρα και το σινεμά. Μην ξεχνάτε ότι είναι το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε η 'Αποκάλυψη Τώρα' του Francis Ford Coppola. Σε καμία περίπτωση δε σχετίζεται με αυτήν, είναι έτσι κι αλλιώς πολύ μικρότερο. Για μένα προαναγγέλλει ένα μεγάλο σκηνοθετικό ταλέντο".

Official competition (25/02)

Ο Antonio Banderas και η Penélope Cruz δείχνουν να τα δίνουν όλα σε αυτή την αργεντίνικη κωμωδία που πέρασε, με διθυραμβικές κριτικές από το Φεστιβάλ Βενετίας.

Studio 666 (25/02)

Το Studio 666 είναι μια υπερφυσική κωμωδία τρόμου σε σκηνοθεσία του B.J. McDonnell και βασίζεται σε μία ιστορία του Dave Grohl. Το αγαπημένο ροκ συγκρότημα Foo Fighters μετακομίζει σε μία γεμάτη rock'n'roll ιστορία έπαυλη στο Encino, για να ηχογραφήσει το δέκατο άλμπουμ του, αλλά μόλις φτάσει εκεί, ο frontman Dave Grohl αναγκάζεται να πολεμήσει τις υπερφυσικές δυνάμεις μέσα στο σπίτι. Μαζί με το συγκρότημα σε αυτή την περιπέτεια πρωταγωνιστούν επίσης οι Leslie Grossman, Jenna Ortega, Whitney Cummings, Will Forte και Lionel Richie.

Big Gold Brick (25/02)

Το Big Gold Brick είναι μία μαύρη κωμωδία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Brian Pestos. Αφηγείται την ιστορία του νεόκοπου συγγραφέα Samuel Liston (Emory Cohen), ο οποίος επιστρατεύεται από τον αινιγματικό, μεσήλικα πατέρα δύο παιδιών, Floyd Deveraux (Andy Garcia) για να γράψει τη βιογραφία του.

> Διάβασε ακόμη: Η πραγματική, τρελή ιστορία του ροζ βίντεο της Pamela Anderson

Ωστόσο, οι συνθήκες που οδηγούν εξαρχής σε αυτή τη συμφωνία είναι εκπληκτικές και οι προσπάθειες για τη συγγραφή της βιογραφίας γρήγορα ανακόπτονται από το χάος που ακολουθεί. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Oscar Isaac, Megan Fox, Lucy Hale και Shiloh Fernandez.

Ιδιωτικός ντετέκτιβ Χάμετ (Hammett) - Ertflix 

Προφανώς και δεν πρόκειται για καινούρια ταινία, αλλά είναι από εκείνα τα all time classic διαμάντια που προστέθηκαν στο Ertflix και δεν πρέπει να χάσεις.

Πρωταγωνιστής στην ταινία του Wim Wenders από το 1982 είναι ο συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας Dashiell Hammett, ο οποίος στην αρχή της καριέρας του ενεπλάκη σε μία μυστηριώδη υπόθεση που έμελλε να επηρεάσει πολύ το μετέπειτα έργο του.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.