Ο Steven Spielberg επαναφέρει τον πιο θρυλικό ρόλο του Steve McQueen

H νέα ταινία του αεικίνητου σκηνοθέτη έχει άρωμα '60s.

Μετά το οσκαρικών προδιαγραφών West Side Story, ο Steven Spielberg γυρίζει μία νέα ταινία για το Frank Bullitt, τον κομψό αστυνομικό του Σαν Φρανσίσκο που υποδύθηκε ο Steve McQueen στο κλασικό θρίλερ Bullitt του 1968. Μάλιστα, μία από τις μεγαλύτερες καταδιώξεις αυτοκινήτων στην ιστορία του κινηματογράφου συμπεριλαμβάνεται στην πλοκή της ταινίας. 

Συγκεκριμένα, το Variety αναφέρει ότι ο σεναριογράφος του Spotlight, Josh Singer έχει αναλάβει το σενάριο, ενώ ο γιος του McQueen, Chad McQueen, και η εγγονή του, Molly McQueen, θα είναι εκτελεστικοί παραγωγοί "μετά από μία μακρά διαδικασία διαπραγματεύσεων με τους κληρονόμους του McQueen για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων του ήρωα".

>Διάβασε ακόμη: Όλες οι ταινίες του Batman στη σωστή σειρά

Η Warner Bros., η οποία κυκλοφόρησε το πρωτότυπο Bullitt του 1968, δε θα μπορούσε να μην έχει ενεργό ρόλο στη νέα ταινία του Spielberg, η οποία "δεν αποτελεί remake, αλλά μια πρωτότυπη ιστορία για τον χαρακτήρα". Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον πιο εμβληματικό ρόλο στην καριέρα του McQueen.

Η πλοκή 

Βασισμένο στο μυθιστόρημα Mute Witness του 1963, η ταινία παρακολουθεί την έρευνα του Bullitt που αφορά στο θάνατο ενός πληροφοριοδότη της μαφίας, τον οποίο υποτίθεται ότι είχε υπό την προστασία της.

Στις δεκαετίες που μεσολάβησαν από το 1968 μέχρι σήμερα, όλοι μνημονεύουν τη σκηνοθεσία του Peter Yates (Breaking Away), που ανέδειξε με μαεστρία την περίφημη καταδίωξη. Για τις ανάγκες της ο ίδιος ο McQueen απέκλεισε το ενδεχόμενο κασκαντέρ και αποφάσισε να οδηγήσει μόνος του μία τροποποιημένη Ford Mustang. 

Το βίντεο που ακολουθεί είναι κάτι παραπάνω από κατατοπιστικό για το τι ακριβώς συνέβη τότε:

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης