Οι ταινίες του Απριλίου

25 ταινίες που καταφθάνουν εντός του μήνα στους κινηματογράφους και τις πλατφόρμες streaming.

Τώρα που ανοίγει ο καιρός, θα είναι ψέμα να πούμε ότι δεν ανυπομονούμε να αρχίσουν τη λειτουργία τους τα θερινά σινεμά. Μέχρι τότε όμως, υπάρχει έτσι κι αλλιώς τεράστια ποικιλία από νέες παραγωγές στις χειμερινές αίθουσες, αλλά και τις πλατφόρμες streaming. Οι ταινίες του Απριλίου είναι 25 και τις βρίσκεις στη λίστα που ακολουθεί. 

Προσοχή: Υπάρχουν ενδεικτικές ημερομηνίες πρεμιέρας που ωστόσο ενδέχεται να αλλάξουν, αν κρίνουμε από την κατάσταση ως έχει στο πλαίσιο της πανδημίας. 

Morbius (01/04)

Μετά την αποτυχημένη του θητεία ως Joker, ο Jared Leto μεταμορφώνεται σε έναν από τους κακούς του Spider-Man σε μία ταινία που θα μπορούσε να σημαδέψει το μέλλον του εν λόγω σύμπαντος.

Χορεύοντας με την Αλήθεια: Freestyle - Battle: Freestyle, Netflix  (01/04)

Η Amalie ενθουσιάζεται όταν η ομάδα χορού που έχει με τον Mikael επιλέγεται σε διαγωνισμό στο Παρίσι, αλλά αποσυντονίζεται όταν ξαναβλέπει μετά από καιρό τη μητέρα της.

Απόλλων 10 1/2: Παιδί στη Διαστημική Εποχή - Apollo 10 1/2: A Space Age Childhood, Netflix (01/04)

Ένας άντρας αφηγείται ιστορίες της ζωής του από όταν ήταν δέκα χρονών στο Χιούστον του 1969, μέσα από τη φανταστική και νοσταλγική αφήγηση ενός ταξιδιού στο φεγγάρι.

Πάντα Πάνω στο Καλύτερο - Out of My League, Netflix (01/04)

Μετά την εγχείρηση, η ζωή της Marta κρέμεται από μια κλωστή, ενώ ο αληθινός έρωτας είναι κοντά. Μπορεί όμως η καρδιά να επιβληθεί σε παλιά μυστικά – και μια άστατη μοίρα;

Φουριόζα - Furioza, Netflix (06/04)

Μία αστυνομικός κάνει στον πρώην της μια πρόταση που δεν μπορεί να αρνηθεί: είτε θα εισχωρήσει και θα καταδώσει μια συμμορία χούλιγκαν είτε ο αδελφός του θα πάει φυλακή.

Υποσχέσεις - Promises (07/04)

Η Clémence, δήμαρχος μιας πόλης κοντά στο Παρίσι, ολοκληρώνει την τελευταία θητεία της πολιτικής της καριέρας. Ωστόσο, όταν την προσεγγίζουν για να γίνει υπουργός, ξυπνά η φιλοδοξία της, αμφισβητώντας την αφοσίωση και τη δέσμευσή της προς τους πολίτες της.

X (07/04)

Το 1979 κάποιοι νεαροί κινηματογραφιστές ξεκινούν να γυρίσουν μία ταινία για ενήλικες στην επαρχία του Τέξας, αλλά όταν οι απομονωμένοι, ηλικιωμένοι οικοδεσπότες τους, τους πιάνουν επ' αυτοφώρω, τα μέλη του cast μπλέκονται σε μία μάχη κατά την οποία διακυβεύεται η ζωή τους.

Bullet Τrain (08/04)

Με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt είμαστε ήδη καλυμμένοι για αυτήν την ταινία δράσης, πόσω μάλλον όταν πλαισιώνεται από τους Lady Gaga, η Sandra Bullock, η Zazie Beets, ο Joey King, ο Aaron Taylor-Johnson και ο Michael Shannon. Η σκηνοθεσία ανήκει στον David Leitch, (Deadpool 2, John Wick). Ένας έμπειρος δολοφόνος βρίσκεται αντιμέτωπος με άλλους επαγγελματίες δολοφόνους, ενώ προσπαθεί να ανακτήσει έναν χαρτοφύλακα μέσα σε ένα τρένο που τρέχει με σφαίρες. 

Χορεύοντας στο Γυαλί - Dancing on Glass, Netflix (08/04)

Όταν η πίεση απειλεί μια μπαλαρίνα που πρωταγωνιστεί σε μια παράσταση, τότε μαζί με μια άλλη χορεύτρια βρίσκουν ελπίδα στη φιλία τους, ξεφεύγοντας από τον αληθινό κόσμο.

Metal Lords, Netflix (08/04)

Οι απροσάρμοστοι έφηβοι Hunter και Kevin ξέρουν καλά πώς θα λάμψουν: πρέπει να αφοσιωθούν στη μέταλ, να κερδίσουν τη Μάχη των Συγκροτημάτων και να δοξαστούν ως θεοί.

>Διάβασε ακόμη: Γιατί το CODA κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Στο Ενδιάμεσο - The In Between, Netflix (08/04)

Μια πληγωμένη έφηβη χάνει τον έρωτα της ζωής της σε ένα τραγικό ατύχημα και αρχίζει να πιστεύει ότι της στέλνει σημάδια από τον τάφο.

Προσοχή στο Κενό - Minding the Gap, Cinobo (12/04)

Με βραβεία στο Sundance και υποψηφιότητα ως και τα Όσκαρ, αυτό το ντοκιμαντέρ-πορτρέτο ανδρισμού, τάξης και φυλετικότητας στη σύγχρονη Αμερική καθηλώνει και απογειώνει. 

Father Stu (13/04)

Ο Mark Wahlberg μπαίνει και πάλι στο ρινγκ της πυγμαχίας στο Father Stu-αυτή τη φορά υποδυόμενος το Stuart Long. Η πορεία του ανερχόμενου μποξέρ του Λος Άντζελες, παίρνει την κατιούσα όταν ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα τον κάνει να αναθεωρήσει την κλίση του. Με την καθοδήγηση ενός δασκάλου του κατηχητικού σχολείου, ο Long ανακαλύπτει ότι το πεπρωμένο του είναι να γίνει καθολικός ιερέας.

>Διάβασε ακόμη: Σειρές με απατεώνες για να δεις μετά τα Tinder Swindler και Inventing Anna

Operation Mincemeat, Netflix (14/04)

Βασισμένο σε μία πραγματική αποστολή που εκτελέστηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το Operation Mincemeat παρακολουθεί δύο Βρετανούς αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών που εργάζονται για να συγκαλύψουν τη συμμαχική εισβολή στη Σικελία, "φυτεύοντας" παραπλανητικές πληροφορίες σε έναν νεκρό άνδρα, τον οποίο ντύνουν ως αξιωματικό των Βασιλικών Πεζοναυτών. Με πρωταγωνιστές τους Colin Firth, Kelly Macdonald, Matthew Macfadyen και Jason Isaacs, το δράμα του Netflix είναι βέβαιο ότι θα συγκεντρώσει την προσοχή των κριτικών αυτή την άνοιξη.

>Διάβασε ακόμη: Μία ελληνική ταινία στο Φεστιβάλ Animation του Λος Άντζελες

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (14/04)

Κόστισε, αλλά μετά από την έκπληξη του δεύτερου μέρους της αντικατάστασης του Johnny Depp από τον Mads Mikkelsen, λίαν συντόμως έρχεται το τρίτο μέρος του νέου έπους από το σύμπαν του Harry Potter.

Διαλέγεις ή Πεθαίνεις - Choose or Die, Netflix (15/04)

Θέλοντας να κερδίσουν ένα αζήτητο χρηματικό έπαθλο, δύο φίλοι επανεκκινούν ένα μυστήριο παιχνίδι του '80 και μπαίνουν σ' έναν σουρεαλιστικό κόσμο τρόμου άλλου επιπέδου. 

Η Καμπή - The Turning Point, Netflix (20/04)

Ένας τεμπέλης που κάνει ό,τι μπορεί για να αποφεύγει τις συγκρούσεις γίνεται φίλος με έναν επικίνδυνο κακοποιό που μπουκάρει ξαφνικά στη ζωή του.

H Παναγία των Παρισίων Φλέγεται - Notre-Dame on Fire (21/04)

Στην ταινία του Jean-Jacques Annaud βλέπουμε τις αληθινές ιστορίες των ανδρών και των γυναικών που έσωσαν την Παναγία των Παρισίων από τη φωτιά του 2019.

Τρεις Ευχές για τη Σταχτοπούτα - Three Wishes for Cinderella (21/04)

Μετά τον θάνατο του πατέρα της, η Σταχτοπούτα αποφασίζει να καθορίσει τη μοίρα της. Είναι σε θέση να απελευθερωθεί από την τυραννία της μητριάς της και να βρει την αληθινή αγάπη;

Καλοκαιρινές Βόλτες - Along for the Ride, Netflix (22/04)

Η επιμελής Auden γνωρίζει το καλοκαίρι πριν από το κολέγιο τον μυστηριώδη Eli, ο οποίος τη βοηθά με νυχτερινές περιπέτειες να ζήσει την ανέμελη εφηβική ζωή που δεν είχε.

Τροπικό Παρελθόν - Are You Lonesome Tonight?, Cinobo (26/04)

Το neon νουάρ του Ντιάο Γινάν, ο ρομαντισμός του Γουόνγκ Καρ Γουάι και η μεταφυσική αύρα του Κισλόφκσι, σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκηνοθετικά ντεμπούτα των τελευταίων ετών, αυτό του Σιπέι Γουέν.

Τα Πάντα Όλα - Everything Everywhere All at Once (28/04)

Μία ηλικιωμένη κινέζα μετανάστρια προσπαθεί να σώσει τον κόσμο εξερευνώντας παράλληλα σύμπαντα που με κάποιο τρόπο συνδέονται με τις ζωές που θα μπορούσε να έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Ταξίδι του Μέλιτος με τη Μαμά - Honeymoon with My Mother, Netflix (29/04)

Ένας θλιμμένος άντρας που τον παράτησαν λίγο πριν από τον γάμο αναγκάζεται να κάνει το ταξίδι του μέλιτος... με την αυταρχική μητέρα του.

Ο Άνθρωπος από το Βορρά - The Northman (28/04)

Πρόκειται για την ταινία που απέσπασε το The Production Guild of Great Britain για την καλύτερη παραγωγή της χρονιάς. To επικό αυτό θρίλερ εκδίκησης εξετάζει πόσο μακριά θα φτάσει ένας πρίγκιπας των Βίκινγκς για να αναζητήσει δικαιοσύνη για τον δολοφονημένο πατέρα του. Μετά από τα The Witch και The Lighthouse, ο Roger Eggers συγκέντρωσε ένα απόκοσμο cast για τη νέα του ταινία: Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Willem Dafoe, Ethan Hawke, Björk. Σοβαρά, είμαστε πραγματικά περίεργοι για το αποτέλεσμα. 

Rumspringa, Netflix (29/04)

Ταξιδεύοντας προς το Βερολίνο, ένας νεαρός άντρας Amish που οδεύει προς την ενηλικίωση επανασυνδέεται με τις ρίζες του, ερωτεύεται και παίρνει μια σημαντική απόφαση.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος