100 εκατομμύρια δολάρια για τον Tom Cruise του Top Gun: Maverick

Αν συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο, δεν αποκλείεται η περιουσία του να αγγίξει το 1 δισεκατομμύριο.

Αν ο Tom Cruise γυρίσει το χρόνο πίσω και κάνει μια αναδρομή στα επιτεύγματά του, δύσκολα θα συναντήσει μια ορθότερη απόφαση από το "ναι" που είπε για το δεύτερο Top Gun. 25 χρόνια μετά την συντριπτική επιτυχία του πρώτου, ο Cruise είναι ένας άλλος άνθρωπος. Στα 60 του αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους ηθοποιούς στο Χόλιγουντ, αλλά και πάλι κανείς δε μπορούσε να προβλέψει την εισπρακτική επιτυχία που είχε το Top Gun: Maverick. Η απόφασή του να επιστρέψει στο ρόλο του Maverick ήταν εξαιρετική, καθώς ήταν εκείνη που του χάρισε περίπου το 1/6 των κερδών που έχει αποκομίσει σε όλη του την καριέρα. Και εξηγούμαστε.

Με εισπράξεις σχεδόν 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office, το sequel του κλασικού πλέον έργου του 1986 αποτελεί σαφώς την επιτυχία της χρονιάς. 

> Διάβασε ακόμη: Όλες οι ταινίες του Tom Cruise από τη χειρότερη στην καλύτερη

Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, ο Cruise θα βάλει στην τσέπη το διόλου ταπεινό ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων που προκύπτει από το μισθό και το μερίδιό του από τις πωλήσεις εισιτηρίων, τις ενοικιάσεις προβολών στο σπίτι και τα δικαιώματα από τις υπηρεσίες streaming.

Κανείς δεν το αξίζει περισσότερο από τον Tom Cruise

Λίγοι ηθοποιοί μετατρέπουν σχεδόν οτιδήποτε αγγίζουν σε χρυσό. O Cruise είναι ένας από αυτούς και ο Dwayne The Rock Johnson είναι ο επόμενος που μας έρχεται στο μυαλό. Υπάρχουν ηθοποιοί που μπορούν με την εμφάνισή τους να σώσουν μια ταινία, όπως ο Pitt με το Bullet Train, αλλά υπάρχουν και εκείνοι, οι οποίοι με την παρουσία τους, υπογράφουν την εμπορική επιτυχία.

> Διάβασε ακόμη: Όλοι λένε πως ο Brad Pitt 'έσωσε' το Bullet Train

Ο Cruise εννοείται πως αξίζει κάθε δεκάρα που παίρνει: Όπως αναφέρει το Variety, είναι μια μηχανή μάρκετινγκ, "δεν υπάρχει κανείς σαν αυτόν για να προωθήσει μια ταινία σε όλο τον κόσμο".-Πράγματι, κάνει μόνος του τις σκηνές δράσης, από το να τρέχει από το ψηλότερο κτίριο του κόσμου στο Mission: Impossible μέχρι να πιλοτάρει ένα τζετ στο Maverick- και, στα 60 του, δείχνει καταπληκτικός.

Ο δημοφιλής ηθοποιός φυσικά δε σκοπεύει να αφήνει τέτοιες ευκαιρίες να πάνε χαμένες. Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, έχει συνάψει παρόμοια συμφωνία για τις επόμενες δύο ταινίες του Mission: Impossible, στην οποία θα δεχτεί μια μικρή προκαταβολή και ένα μεγαλύτερο μερίδιο από τις εισπράξεις. Και όλα αυτά ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει να τον παρακαλάνε για ένα Top Gun 3. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.