Ο Owen Wilson και οι ταινίες της ζωής του

O Owen Wilson συμμετέχει σε καλές ταινίες εδώ και 3 δεκαετίες και ανήμερα των 55ων γενεθλίων του ρίχνουμε μία ματιά στις 10 καλύτερες, σύμφωνα με το Metacritic.

Ο Owen Wilson πρωταγωνιστεί στη μεγάλη οθόνη από τη δεκαετία του '90 και έκτοτε παραμένει στο προσκήνιο. Με το Secret Headquarters, τη νέα του ταινία να κυκλοφορεί στο Paramount+, τα φώτα στρέφονται ξανά πάνω στον σπουδαίο και σταθερά καλό αμερικανό ηθοποιό που γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1968 στο Τέξας.

Στον κινηματογράφο έχει γίνει ο ηθοποιός - "εργαλείο" του Wes Anderson, έχοντας παίξει σε 8 ταινίες του. Σήμερα, ανήμερα των 55ων γενεθλίων του κάνουμε μια ανασκόπηση στις 10 καλύτερες ταινίες του αμερικανού ηθοποιού, όπως κατατάσσονται στο Metacritic. 

The Darjeeling Limited (2007, 67/100)

Το The Darjeeling Limited είναι μια κωμωδία σε σκηνοθεσία -ποιου άλλου- του Wes Anderson. Είναι μια αρκετά υποτιμημένη ταινία του Anderson, με τον Wilson στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Francis. Αφού ο Francis και τα δύο αδέλφια του μαθαίνουν για το θάνατο του πατέρα τους, αποφασίζουν να κάνουν ένα ταξίδι με τρένο στην Ινδία με την ελπίδα να ξαναβρούν τον αδελφικό τους δεσμό.

Cars (2006, 73/100)

Το Cars είναι η ταινία της Disney Pixar με τα ομιλούντα αγωνιστικά αυτοκίνητα που έγινε viral προτού εφευρεθεί ο όρος. Ένα από τα πιο επιτυχημένα franchise της Disney Pixar στη δεκαετία του 2000. Εκεί ήταν που μάθαμε τι γίνεται όταν ο Νο1 οδηγός αγώνων, ο Κεραυνός Μακουίν, προκαλεί ζημιές στην περιουσία του Radiator Springs και του ανατίθεται να διορθώσει τα πάντα πριν του επιτραπεί να ξαναβγεί στην πίστα. Ε, ο Owen Wilson είναι Κεραυνός Μακουίν. 

Meet The Parents (2000, 73/100)

Άλλη μια αδικημένη κωμωδία που φέρει την υπογραφή του Wilson. Στο Meet The Parents συνεργάζεται με τον Ben Stiller και τον Robert De Niro, σε μια ταινία ακατάλληλη για πεθερικά. Ο Owen Wilson υποδύεται τον Kevin Rowley, τον πρώην αρραβωνιαστικό της κοπέλας. 

The French Dispatch (2021, 74)

Eίναι η πιο πρόσφατη κυκλοφορία του Wes Anderson. Η ταινία είναι μια συλλογή ανθολογιών, τρεις ιστορίες με πρόλογο και επίλογο. Όλες αυτές αφηγούνται με τη δομή ιστοριών εφημερίδων που θα δημοσιευτούν στο "The French Dispatch". Ο Owen Wilson παίζει το ρόλο του Herbsaint Sazerac, ο οποίος κάνει στο κοινό μια περιήγηση με ποδήλατο στη γαλλική πόλη, χτίζοντας τον κόσμο. 

The Royal Tenenbaums (2001, 76)

Το The Royal Tenenbaums είναι άλλη μια ταινία του Wes Anderson με τον Owen Wilson. Η οικογένεια Tenenbaum αποτελείται από τρία μακρινά αδέλφια, τα οποία έχουν όλα τα δικά τους ξεχωριστά ταλέντα που έχουν χρησιμοποιήσει για να χαρίσουν στον εαυτό τους την επιτυχία. Όταν όμως ο πατέρας τους τα συγκεντρώνει για να τους ανακοινώσει ότι πεθαίνει, πρέπει να μάθουν να τα βρίσκουν και πάλι μεταξύ τους.

Shanghai Noon (2000, 77)

Το Shanghai Noon είναι μια κλασική ταινία δράσης του Jackie Chan. Ο Wang ταξιδεύει στη Δύση για να σώσει μια απαχθείσα πριγκίπισσα. Εκεί γίνεται φίλος με έναν ληστή τρένων που δέχεται να τον βοηθήσει. Αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όταν πρέπει να πολεμήσουν και να επιβιώσουν από τον Κινέζο προδότη. Αυτό το γουέστερν είναι ένα βήμα έξω από την comfort zone του Wilson, με έντονες σκηνές μάχης και τρελά επικίνδυνα ακροβατικά, ωστόσο τα καταφέρνει περίφημα



Midnight In Paris (2011, 81)

Το Midnight In Paris είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ρομαντικές ταινίες του Owen Wilson. Κάνοντας το κοινό να ερωτευτεί την πόλη του Παρισιού, αυτή η κομεντί είναι όμορφη από πολλές απόψεις. Ενώ βρίσκεται σε ένα ταξίδι με την αρραβωνιαστικιά του, ένας νοσταλγικός συγγραφέας βρίσκει τον εαυτό του να εξαφανίζεται πίσω στη δεκαετία του 1920 κάθε μέρα τα μεσάνυχτα. Εκεί συναντήθηκε και με την Marion Cotillard.

> Διάβασε ακόμη: H Rachel McAdams και οι ρόλοι της ζωής της

Inherent Vice (2014, 81)

Το Inherent Vice είναι μια σπουδαία ταινία του Paul Thomas Anderson. Αυτό το νεο-νουάρ μυστήριο ακολουθεί έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ, τον Doc, στη δεκαετία του 1970. Ο Doc ξεκινάει μια έρευνα για μια εξαφανισμένη γυναίκα που αποδεικνύεται ότι είναι μια πρώην ερωμένη του. Η ερμηνεία του είναι φανταστική.

Fantastic Mr. Fox (2009, 83)

Το Fantastic Mr. Fox είναι ένα κλασικό έργο του Wes Anderson, (ναι, κι όμως!) που δημιουργήθηκε με τη μορφή stop-motion animation. Η ιστορία ακολουθεί τον κύριο Fox, ο οποίος βρίσκεται να επιστρέφει στο παρελθόν του, όπου έκλεβε. Όταν όμως αρχίζει να κάνει επιδρομές στις φάρμες των ανθρώπινων γειτόνων του, παγιδεύεται σε μια απειλητική για τη ζωή του κατάσταση. Ναι o Wilson είναι και εξαιρετικός voice actor και εδώ υποδύεται τον προπονητή Σκιπ. 

The Grand Budapest Hotel (2014, 88)

Το The Grand Budapest Hotel θεωρείται η καλύτερη ταινία του Wes Anderson μέχρι στιγμής. Η ιστορία ξεκινά με έναν συγγραφέα που συναντά τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου The Grand Budapest Hotel. Εκείνος περιγράφει όλες τις περιπέτειες που αντιμετώπισε ως παιδί του λόμπι υπό τον εξαιρετικό θυρωρό. Ο Owen Wilson έχει ένα πολύ μικρό cameo σε αυτή την ταινία, υποδυόμενος τον χαρακτήρα του M. Chuck. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος