Όλα όσα γνωρίζουμε για το Air, την ταινία για τη Nike και τον Michael Jordan

Τρία χρόνια μετά το The Last Dance, o Michael Jordan επιστρέφει για λογαριασμό της Amazon.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 12 Φεβρουαρίου 2023

Είμαστε βέβαιοι πλέον, πως ό,τι κι αν κάνει στη ζωή του ο Michael Jordan θα πουλήσει. Σε λίγες μέρες ο MJ θα κλείσει τα 60 χρόνια του, ωστόσο παραμένει μέχρι και σήμερα ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στο NBA. Ναι, αν και έχει περάσει σχεδόν μία 20ετία από το τελευταίο του τζάμπολ, ο Πρόεδρος των Hornets έχει συνάψει συμφωνίες που μέχρι και σήμερα των τοποθετούν στις λίστες με τους πλουσιότερους ανθρώπους των σπορ παγκοσμίως. Μία από αυτές ήταν και τα Air Jordan

Μια τέτοια ιστορία άξιζε να αποτυπωθεί στη μεγάλη οθόνη και η Amazon το έκανε πράξη. Τρία χρόνια μετά από την αδιανόητη επιτυχία του The Last Dance στο Netflix, το Amazon Prime Video έρχεται για να κάνει ταινία τη συνεργασία Jordan και Nike που γέννησε τα εμβληματικά sneakers. Πρωταγωνιστές είναι οι Ben Affleck και Matt Damon και εμείς ψάχνουμε όλα όσα είναι γνωστά ως τώρα για το Air. 

Τι ακριβώς είναι το Air

Αν και θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια βιογραφική ταινία για την καριέρα του έξι φορές πρωταθλητή του ΝΒΑ, η συγκεκριμένη θα επικεντρωθεί στο πώς τα στελέχη της αθλητικής μάρκας, από τον Rob Strasser, που αγάπησε τον Jordan από την πρώτη στιγμή, μέχρι τον Sonny Vaccaro ή τον ιδρυτή Phil Knight, είδαν στον τότε νέο παίκτη των Σικάγο Μπουλς το μελλοντικό μεγάλο αστέρι της λίγκας και τον ιδανικό άνθρωπο για να γίνει το πρόσωπο της βιομηχανίας στο ΝΒΑ. 

Παράλληλα, θα δείξει και τον ρόλο της οικογένειας του Jordan, και ιδιαίτερα της μητέρας του, σε μια στιγμή που θα άλλαζε για πάντα τη ζωή του γιου της, αλλά και την ιστορία των αθλητικών υποδημάτων.

Cast

Η ταινία είναι γεμάτη αστέρια. Ο Affleck -ο οποίος σκηνοθετεί κιόλας- υποδύεται τον Knight, ο Matt Damon τον Vaccaro, ενώ το cast συμπληρώνεται από τους Jason Bateman (Strasser), Gustaf Skarsgard  (Horst Dassler), Chris Messina (David Falk), Chris Tucker και Viola Davis (Deloris Jordan). Από ό,τι έχουμε καταλάβει, ο Michael Jordan δεν θα εμφανιστεί ούτε έχει κληθεί κάποιος ηθοποιός για να ενσαρκώσει τον χαρακτήρα του. 

Ημερομηνία κυκλοφορίας

Το Air θα κυκλοφορήσει πρώτα στις κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο στις 5 Απριλίου και λίγο αργότερα θα ενταχθεί στον κατάλογο του Amazon Prime Video, από όπου όλοι οι συνδρομητές θα μπορούν να το παρακολουθήσουν χωρίς επιπλέον χρέωση. 

Να πέσει το trailer:

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης