Πρώτη ματιά στο 'κύκνειο άσμα' του Quentin Tarantino

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης ετοιμάζεται για την ξακουστή 10η ταινία του.

Τέσσερα χρόνια μετά από το Once Upon a Time in Hollywood, o Quentin Tarantino ετοιμάζεται για τη "σημαδεμένη" 10η ταινία του. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης είχε θέσει ως ορόσημο για το τέλος της καριέρας του, τον αριθμό αυτόν και επομένως οι περισσότεροι περιμέναμε πώς και πώς να μάθουμε το φινάλε.

Ε, λοιπόν σύμφωνα με το Hollywood Reporter ο 59χρονος δε θα δημιουργήσει το Kill Bill Vol. 3, που ίσως πολλοί περίμεναν, αλλά σε συνάρτηση με την τελευταία του ταινία, θα φτιάξει μια σχετική με το Χόλιγουντ των '70s. Σύμφωνα με τις πρώτες -μη επιβεβαιωμένες- πληροφορίες θα ονομάζεται The Movie Critic. Το πρότζεκτ έχει στο επίκεντρο μια γυναίκα πρωταγωνίστρια, τη γνωστή κριτικό κινηματογράφου Pauline Kael.

Ποια ήταν η Pauline Kael

Η Kael ήταν ίσως η πιο αυστηρή κριτικός, η οποία είχε αρκετές διαμάχες με μοντέρ και σκηνοθέτες, στις οποίες σπάνια υποχωρούσε. Έγραφε στον New Yorker από το 1968 ως το 1991 και μπορούσε να καθορίζει τις κινηματογραφικές τάσεις, καλύτερα από τον καθένα. 

Η Pauline Kael ήταν επίσης συγγραφέας και έχει επηρεάσει αρκετά τον Quentin Tarantino. To 2018 μάλιστα, είχε κυκλοφορήσει το ντοκιμαντέρ What She Said: The Art of Pauline Kael, κατά την παρουσίαση του οποίου, ο σκηνοθέτης ήταν ομιλητής.  

Πάντως, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, δε μπορούμε να ξέρουμε σίγουρα αν αυτό θα είναι το οριστικό φινάλε του Tarantino. Ο ίδιος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταπηδήσει στην τηλεόραση και συγκεκριμένα να φτιάξει μια σειρά 8 επεισοδίων. 
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.