Οι ρόλοι της ζωής του Henry Cavill

Μία ματιά στις 10 ταινίες που μας τον σύστησαν στα καλύτερά του, με αφορμή τα σημερινά του 40α γενέθλια.

Ελπίζω να μην αισθανθείς πολύ γέρος με αυτό που θα ακολουθήσει, αλλά έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια από όταν είδαμε για πρώτη φορά τον Henry Cavill στη μεγάλη οθόνη. Ο γεννημένος στα Channel Islands, βρετανός ηθοποιός, έγινε γνωστός μέσα από το ρόλο του στο Tudors (2004-2007), πολύ πριν γίνει ο Superman και ξεκινήσει καριέρα ως αφίσα στα γυναικεία δωμάτια. Με αφορμή τα σημερινά του 40ά γενέθλια, βρήκαμε τις 10 καλύτερες ταινίες του -βάσει της βαθμολογίας του Rotten Tomatoes- και τις παρουσιάζουμε με χρονολογική σειρά.

The Count Of Monte Cristo (2002)

Βασισμένο στο κλασικό μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά, "Ο Κόμης του Μόντε Κρίστο" η ταινία ακολουθεί τον Edmond Dantes (Jim Caviezel), έναν άνδρα που κατηγορείται άδικα για προδοσία και κρατείται μετά από προδοσία του φίλου του Fernand Mondeg (Guy Pearce). Βλέπουμε επίσης, έναν νεαρό (ετών 18) Henry Cavill στο ξεκίνημά του.

I Capture The Castle (2003)

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο, η ταινία I Capture The Castle (Romola Garai) εστιάζει στη 17χρονη Cassandra Mortmain, η οποία αγωνίζεται να σώσει την οικογένειά της από το οικονομικό άγχος, όταν δύο εύποροι Αμερικανοί αδελφοί κληρονομούν την περιουσία της. Ο Cavill υποδύεται τον ρόλο του Stephen Colley, του τεχνίτη της οικογένειας της Cassandra, ο οποίος είναι βαθιά ερωτευμένος μαζί της. Ήταν μόλις 20 χρονών όταν υποδύθηκε τον Stephen, αλλά κατάφερε να αφήσει το στίγμα του.

Stardust (2007)

Ο Tristan Thorn (Charlie Cox) είναι παράφορα ερωτευμένος με τη Victoria (Sienna Miller), αλλά για να την παντρευτεί, πρέπει να φέρει ένα... πεσμένο αστέρι. Στο μαγικό βασίλειο του Stormhold, ανακαλύπτει ότι το πεσμένο αστέρι είναι στην πραγματικότητα μια γυναίκα ονόματι Yvaine (Claire Danes), και δεν είναι ο μόνος που την κυνηγάει. Σε ένα σχετικά μικρό ρόλο, ο Cavill είναι ο Humphrey, ο αντίπαλος του Tristan.

Whatever Works (2009)

Βασισμένο σε ένα σενάριο που γράφτηκε τη δεκαετία του 1970, το "Whatever Works" ακολουθεί τον Boris Yellnikoff (Larry David), ο οποίος εγκαταλείπει τη ζωή της ανώτερης τάξης της Νέας Υόρκης για φτωχικά καταλύματα στην Chinatown, στην προσπάθειά του να ζήσει μια ελεύθερη ζωή μετά την αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας του. Σε σκηνοθεσία του Woody Allen, ο Cavill αποκτά εξαιρετική χημεία με την Evan Rachel Wood. 

Immortals (2011)

Στο Immortals, ο Cavill υποδύεται τον έλληνα Θησέα, έναν θνητό άνδρα που εκπαιδεύεται για να γίνει ένας απίστευτος μαχητής. Όταν ο βασιλιάς Υπερίων (Mickey Rourke) απειλεί όλη την Ελλάδα, ο Θησέας και η μικρή του ομάδα πρέπει να βρουν ένα όπλο για να καταστρέψουν την ανθρωπότητα πριν το κάνει ο Υπερίων. Το Immortals θέτει τα θεμέλια για τους επόμενους ρόλους του Cavill στη δεκαετία.

Man of Steel (2013)

Φυσικά λίστα δίχως Superman δε θα μπορούσε να υπάρχει όταν μιλάμε για τον Henry Cavill. Η ιστορία του σούπερ ήρωα Cavill ξεκινά με το Man of Steel του 2013. Η ταινία σηματοδοτεί τη συνεργασία της Warner Bros. και του σκηνοθέτη Zack Snyder, η οποία πήγε -όχι απρόσμενα- πολύ καλά.

The Man from U.N.C.L.E. (2015)

Ο Napoleon Solo (Henry Cavill) είναι ένας υπερ-μυστικός πράκτορας της C.I.A. της δεκαετίας του '60, ο οποίος σώζει με επιτυχία την Gaby Teller (Alicia Vikander) από το Ανατολικό Βερολίνο, παρά το γεγονός ότι καταδιώκεται από τον πράκτορα της K.G.B. Illya Kuryakin (Armie Hammer). Ο Solo είναι ένας από τους πιο ιδιαίτερους ρόλους του Cavill και άρα αξιομνημόνευτος.

Mission: Impossible - Fallout (2018)

Ο ρόλος του Cavill ως Walker στο Mission: Impossible - Fallout είναι ίσως ένα από τα καλύτερα πράγματα που συνέβησαν στο franchise. Αυτό που κυρίως το κάνει συναρπαστικό είναι να βλέπεις τον Henry Cavill και τον Tom Cruise μαζί στο ίδιο κάδρο κατά τη διάρκεια του σύντομου χρόνου τους ως σύμμαχοι.

Enola Holmes (2020)

Ενώ το Enola Holmes παρουσιάζει την Millie Bobby Brown ως κύριο χαρακτήρα, ο Cavill υποδύεται τον Sherlock, τον μεγαλύτερο αδελφό της, ο οποίος, επιστρέφει από το Λονδίνο στο σπίτι τους μαζί με τον άλλο τους αδελφό για να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν με την Enola όταν η μητέρα τους (Helena Bonham Carter) εξαφανίστηκε ξαφνικά στα 16α γενέθλια της Enola. Ο Cavill είναι εξαιρετικός, παρότι σε δεύτερο πλάνο. 

Διαβάστε Επίσης

Zack Snyder’s Justice League (2021)

Μετά τον θάνατο του Clark Kent (Henry Cavill), ο Darkseid (Ray Porter) στέλνει τον πιστό του υπηρέτη Steppenwolf (Ciarán Hinds) στη Γη για να υποτάξει την ανθρώπινη φυλή. Ο Bruce Wayne (Ben Affleck) από την άλλη, ενώνει τις δυνάμεις του με την Diana Prince (Gal Gadot). 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης