Τα 14 θρίλερ που περιμένουμε το 2019

Οι ταινίες που σπέρνουν σπλάτερ και ψυχολογικό τρόμο στη μεγάλη οθόνη.

Από το ιδιοφυές όπως αναμένεται νέο θρίλερ του Dan Gilroy μέχρι τις κινηματογραφικές μεταφορές των ιστοριών του Stephen King, τις αναβιώσεις κλασικών ταινιών τρόμου (Η κούκλα του σατανά) και το νέο "διαμαντάκι" του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη για το Τρέξε!, Jordan Peele. 

Τα καλύτερα θρίλερ που θα βρεις τo 2020 στο Netflix

Οι καλύτερες και πιο τρομακτικές horror σειρές του Netflix

10 οσκαρικές ταινίες στο Netflix

Οι all time classic ταινίες που μπορείς να δεις στο Netflix

Η λίστα με τα 14 πολυαναμενόμενα θρίλερ της νέας χρονιάς. 

Glass

Στο εκρηκτικό θρίλερ του M. Night Shyamalan συναντιούνται δύο από τους πιο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες της φιλμογραφίας του: ο David Dunn από τον Άφθαρτο, υποδυόμενος από τον Bruce Willis και ο Elijah Price, γνωστός και ως Mr. Glass, υποδυόμενος από τον Samuel L. Jackson. Μαζί τους, ο James McAvoy, αναβιώνοντας το ρόλο του Kevin Wendell Crumb και των πολλαπλών προσωπικοτήτων του που κατοικούν μέσα του, και η Anya Taylor-Joy ως Casey Cooke, η μοναδική που επέζησε της συνάντησης μαζί του.

Προβάλλεται ήδη στις αίθουσες

Velvet Buzzsaw

Πέντε χρόνια μετά το αριστουργηματικό νεο-νουάρ θρίλερ Nightcrawler (Νυχτερινός Ανταποκριτής), ο Dan Gilroy σκηνοθετεί ξανά τους Jake Gyllenhaal και Rene Russo σε μία σάτιρα τρόμου, που διαδραματίζεται στον σύγχρονο κόσμο της τέχνης του Λος Άντζελες.

Πρεμιέρα: 1η Φεβρουαρίου, Netflix

Ο Χαρισματικός

Ένα αγόρι που μπαίνει στην εφηβική ηλικία αναπτύσσει μία παράξενη συμπεριφορά, που οφείλεται όχι στις ορμόνες τους, αλλά στον δαιμονισμό του.

Πρεμιέρα: 7 Φεβρουαρίου, Ελλάδα

Happy Death Day 2U

Μία φοιτήτρια δολοφονείται και βρίσκει τον εαυτό της παγιδευμένο σε έναν συνεχώς επαναλαμβανόμενο κύκλο αναβίωσης της τελευταίας ημέρας της ζωής της μέχρι να ανακαλύψει το άτομο που ευθύνεται για τον φρικτό θάνατό της. Το sequel της ομώνυμης horror παρωδίας που τον Οκτώβριο του 2017 σημείωσε ρεκόρ εισπράξεων στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας τα 122 εκατομμύρια δολάρια.

Πρεμιέρα: 14 Φεβρουαρίου, ΗΠΑ

Εμείς

Μετά την επιτυχία του Τρέξε! o Jordan Peele επανακάμπτει σκηνοθετικά με ένα "social horror-thriller", όπως έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος το νέο του θρίλερ με πρωταγωνίστριες την Elisabeth Moss της βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς The Handmaid’s Tale και την οσκαρική Lupita Nyong’o. Η ιστορία έχει ως εξής: Οι καλοκαιρινές διακοπές μιας οικογένειας διακόπτονται αιφνιδίως από την άφιξη τεσσάρων "ξένων" στην εξοχική παραθαλάσσια κατοικία τους.

Πρεμιέρα: 14 Μαρτίου, Ελλάδα

Νεκροταφείο Ζώων

Το εμβληματικό θρίλερ του Αμερικανού συγγραφέα βρίσκει ξανά, μετά το 1989, το δρόμο του στη μεγάλη οθόνη. Στο remake των Kevin Kölsch και Dennis Widmyer, θα δούμε μία τυπική αμερικανική οικογένεια να μετακομίζει από την αριστοκρατική Βοστόνη στο επαρχιακό Μέιν για να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα σκοτεινό μυστήριο, καλά κρυμμένο στο δάσος κοντά στο νέο τους σπίτι.

Πρεμιέρα: Απρίλιος, Ελλάδα

The Curse of La Llorona

Ένα supernatural horror φιλμ από τους παραγωγούς του franchise "Το κάλεσμα", που εμπνέεται από τον ομώνυμο ανατριχιαστικό θρύλο της μεξικανικής λαογραφίας: Το 1973 στο Λος Άντζελες, μία κοινωνική λειτουργός ονόματι Anna Garcia προσπάθησε να σώσει τα παιδιά της από μία σκοτεινή δύναμη, την "La Llorona”, που απειλούσε να τα σκοτώσει και να αφανίσει την οικογένειά της. 

Πρεμιέρα: 19 Απριλίου, ΗΠΑ

Brightburn: Ζωντανή Κόλαση

Τι συμβαίνει όταν ένα χαρισματικό παιδί από έναν άλλο κόσμο προσγειώνεται στη Γη, αλλά αντί να γίνει ο ήρωας που θα σώσει την ανθρωπότητα, αποδεικνύεται πως είναι κάτι διαβολικά σατανικό; Ο δημιουργός του κινηματογραφικού franchise Guardians of the Galaxy παρουσιάζει ένα ανατρεπτικό φιλμ που σύμφωνα με τους κριτικούς αναμένεται να "γεννήσει" μία καινούργια τάση στις horror movies: το υπερηρωικό θρίλερ τρόμου.

Πρεμιέρα: 23 Μαΐου, Ελλάδα

Godzilla: King of the monsters

Και από το σουπεηρωικό θρίλερ, περνάμε στο monster movie. Ο Godzilla επιστρέφει πιο ισχυρός από ποτέ. Απέναντί του θα βρει τους Vera Farmiga, Millie Bobby Brown, Kyle Chandler, Sally Hawkins και Ken Watanabe.

Πρεμιέρα: 30 Μαΐου, Ελλάδα

Grudge 

Υπερφυσικό ψυχολογικό θρίλερ, που αποτελεί το reboot του αμερικάνικου φιλμ του 2004 "Η κατάρα", το δεύτερο remake του ιαπωνικού φιλμ τρόμου Ju-on: The Grudge του 2003 και την τέταρτη ταινία στην κινηματογραφική σειρά "Η κατάρα". Η ιστορία ακολουθεί μία Αμερικανίδα νοσοκόμα, που εκτίθεται σε μία υπερφυσική κατάρα ενώ δουλεύει στο Τόκιο. 

Πρεμιέρα: 21 Ιουνίου, ΗΠΑ

Η κούκλα του σατανά

Τα 14 θρίλερ που περιμένουμε το 2019Η serial killer κούκλα, Chucky επιστρέφει μέσα από το remake της ομώνυμης θρυλικής ταινίας του 1988. Πρωταγωνιστεί η Aubrey Plaza στο ρόλο της νεαρής μητέρας που κάνει δώρο στο γιο της μία δαιμονισμένη κούκλα. 

 

 

Πρεμιέρα: 21 Ιουνίου, ΗΠΑ

Scary Stories to Tell in the Dark

ΘΡΙΛΕΡ 2019Σε παραγωγή του Guillermo Del Toro, έρχεται μία ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία του André Øvredal και σε σενάριο του ίδιου του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη του "Η μορφή του νερού" μαζί με τους Daniel και Kevin Hageman. Βασισμένη στις ιστορίες του R.L. Stine, δημιουργού των "Ανατριχίλων", η υπόθεση ακολουθεί μία ομάδα εφήβων που προσπαθεί να λύσει το μυστήριο των μακάβριων φόνων που συμβαίνουν στη μικρή τους πόλη. 

Πρεμιέρα: 9 Αυγούστου, ΗΠΑ

Το Αυτό: Κεφάλαιο 2

ΤΑΙΝΙΕΣ 2019

Μία ακόμη κινηματογραφική μεταφορά μυθιστορήματος του King. Το πρώτο μέρος, Το Αυτό (2017), αφορούσε τους Losers' Club, την παρέα των παιδιών, που το 1989 τα έβαλε με τον σατανικό κλόουν Pennywise. Το δεύτερο μέρος θα αφορά τους χαρακτήρες 30 χρόνια μετά. Σκηνοθετεί ξανά ο Andy Muschietti. Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Jessica Chastain, James McAvoy και ο Bill Skarsgård και πάλι στο ρόλο του Pennywise.

Πρεμιέρα: 6 Σεπτεμβρίου, ΗΠΑ

Η γυναίκα στο παράθυρο

sharp objects

Το best seller των New York Times από τον 38χρονο A.J. Finn γίνεται ταινία από τον Joe Wright, με την Amy Adams να αναλαμβάνει το ρόλο της αγοραφοβικής ψυχιάτρου που γίνεται αυτόπτης μάρτυρας ενός εγκλήματος, παρακολουθώντας την οικογένεια που κατοικεί στο απέναντι κτίριο. Μαζί της οι Julianne Moore και Gary Oldman.

Πρεμιέρα: 27 Σεπτεμβρίου, ΗΠΑ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στην ταινία Back to Black

Βρήκαμε τι ισχύει και τι όχι στη νέα ταινία που σκιαγραφεί τη ζωή της τραγουδίστριας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Baby Reindeer

Η μίνι σειρά του Netflix ρίχνει φως στο ευαίσθητο θέμα του stalking μέσα από ένα μοναδικό πρίσμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 χρόνια από το θρυλικό His 'N' Hers των Pulp

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.