Οι πιο cool ταινίες του Joseph Gordon-Levitt

Ο 41χρονος ηθοποιός περνά με ευκολία από το δράμα στην κωμωδία κι από την κομεντί στην περιπέτεια.

Esquire Team
Γράφει: Γιάννης Σπανός 17 Φεβρουαρίου 2022

Ο Joseph Gordon-Levitt γεννήθηκε μία ημέρα σαν σήμερα, το 1981. Εκτός από ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά πρόσωπα του Χόλιγουντ των τελευταίων αρκετών χρόνων, στο βιογραφικό του διαθέτει ούτε λίγο ούτε πολύ 87 συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές παραγωγές. Πότε πρόλαβε ένας 41χρονος να υποδυθεί τόσους χαρακτήρες;

Ο Αμερικανός ηθοποιός βρίσκεται κυριολεκτικά μία ζωή στα πλατό. Ξεκίνησε ως child actor για να εξελιχθεί σε ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο που έκανε διαφορετικές και εξεζητημένες επιλογές συμμετέχοντας παράλληλα σε υπερπαραγωγές που άφησαν εποχή (Inception, The Dark Knight Rises, Lincoln). Μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει μεταπηδήσει από τη θέση του ηθοποιού σε εκείνη του σεναριογράφου και σκηνοθέτη.

 

500 Days of Summer (2009)

Μπορεί μία ρομαντική κομεντί που θέλει την νεαρή πρωταγωνίστριά της να μην πιστεύει στον πραγματικό έρωτα να είναι κάτι περισσότερο από τσιχλόφουσκα; Κι όμως οι εξαιρετικές ερμηνείες των Zooey Deschanel και Joseph Gordon-Levitt απογειώνουν κάτι που αρχικά φαίνεται εξαιρετικά αδιάφορο.

Hesher (2010)

Σε περίπτωση που το heavy metal είναι μέρος της ζωής σου, μόλις βρήκες εκείνη την ταινία που θα έπρεπε να έχεις δει αλλά δεν το έχεις κάνει ακόμα. Ο Gordon-Levitt υποδύεται έναν τελειωμένο fan του σκληρού ήχου, ο οποίος για κάποιον παράξενο λόγο αναλαμβάνει να βοηθήσει έναν έφηβο που έχασε τη μητέρα του. Τι καταφέρνει; Να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο χάος.

50/50 (2011)

Κωμωδία ή δράμα; Και τα δύο. Εμπνευσμένη από πραγματική ιστορία, η ταινία πραγματεύεται τη μάχη ενός 27χρονου με τον καρκίνο. Ο Gordon-Levitt στον πρωταγωνιστικό ρόλο κι ο Seth Rogen ως δεύτερο βιολί καταφέρνουν να διαχειριστούν ένα πολύ δραματικό θέμα με πραγματικά κωμικό τρόπο προκαλώντας γέλια αλλά και ειλικρινή δάκρυα.

Looper (2012)

Μία εξαιρετική (αν και αρκετά υποτιμημένη) sci-fi περιπέτεια γύρω από μία πολύ έξυπνη ιδέα. Στο κοντινό μέλλον, όταν η Μαφία θέλει κάποιον νεκρό, στέλνει τους Loopers πίσω στον χρόνο για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Μοναδική τους υποχρέωση να μην τους ξεφύγει το θύμα. Ακόμα κι αν το θύμα είναι ο ίδιος τους ο εαυτός.

Don Jon (2013)

H ίσως πιο διάσημη ταινία του και, βέβαια, χάρη στην παρουσία της Scarlett Johansson. Σε ρόλο σεναριογράφου/σκηνοθέτη/πρωταγωνιστεί δημιουργεί μία ενδιαφέρουσα συνθήκη: Τι θα συμβεί όταν ένας εθισμένος στο πορνό επιφανειακός τύπος θα συναντήσει την γυναίκα των ονείρων του; Κλασική περίπτωση love it or hate it ταινίας που όμως σε κάθε περίπτωση παραμένει φουλ διασκεδαστική.

Snowden (2016)

Ο μετρ του πολιτικού θρίλερ, Oliver Stone, σκηνοθετεί τον Gordon-Levitt σε μία ιστορία που ταρακούνησε τα νερά και απασχόλησε τα διεθνή media όσο τίποτα τα τελευταία χρόνια. Αυτή είναι η ιστορία του Edward Snowden, για κάποιους του ήρωα που αποκάλυψε τα σκοτεινά παιχνίδια των μυστικών υπηρεσιών και για άλλους τους δαίμονα που πρόδωσε την πατρίδα του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος