Αξίζει να δεις το La Revolution στο Netflix;

Στη νέα γαλλική σειρά του Netflix, La Révolution, οι πλούσιοι τρώνε τους φτωχούς, λίγο πριν τη Γαλλική Επανάσταση.

Οι Γαλαζοαίματοι πίνουν το αίμα του Λαού. Αυτή είναι μία φράση η οποία δύσκολα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κυριολεκτικά, σωστά; Λάθος, αν κρίνουμε από τα όσα βλέπουμε στη γαλλική σειρά La Révolution του Netflix, που έχει κάνει πρεμιέρα εδώ και μερικές ημέρες στη δημοφιλή πλατφόρμα και βρίσκεται σταθερά στο top-3 των τάσεων. 

Αξίζει να δεις το La Revolution στο Netflix;Netflix

Πρόκειται για ένα supernatural drama που επαναπροσδιορίζει την ιστορία της Γαλλικής Επανάστασης, σε ένα χωροχρονικό πλαίσιο που τοποθετείται στα χρόνια της παρακμής του Ancien Régime (το Παλαιό Καθεστώς, όπως περιγράφεται η προεπαναστατική περίοδος και αφορά τις διοικητικές, δικαστικές και εκκλησιαστικές δομές του Βασιλείου της Γαλλίας κατά τα τέλη του 18ου αιώνα).

Το story

Στη Γαλλική ύπαιθρο λοιπόν, ο Joseph Guillotin είναι γιατρός και παρατηρεί μία σειρά από μυστηριώδεις φόνους που σχετίζονται με την ύπαρξη του μπλε αίματος. Το τελευταίο είναι μία μολυσματική ουσία (ή ιός αν προτιμάς) που μετατρέπει τους ευγενείς -κυρίως αυτοί εμπλέκονται με το συγκεκριμένο- σε αιμοδιψή πλάσματα που τρώνε, κυριολεκτικά, τη σάρκα των φτωχών πολιτών και πίνουν το αίμα τους. Ταυτόχρονα, οι γαλαζοαίματοι αποκτούν τρομερή σωματική δύναμη και αθανασία. Εκτός αν κάποιος τους κόψει το κεφάλι. Σύντομα το μπλε αίμα εξαπλώνεται, όπως όμως και η αντίσταση των κατώτερων τάξεων που βλέπουν τους πλούσιους να τους κατασπαράζουν. 

Στα 8 επεισόδια της πρώτης σεζόν, διάρκειας από 39' έως 51', εξιστορείται η αρχή της Γαλλικής Επανάστασης υπό ένα εντελώς φαντασιακό πρίσμα, που πατά στις βάσεις του horror genre, με το γενικότερο όμως περιβάλλον να θυμίζει αρκετά παραγωγές όπως τα Versailles και The Borgias.

Γιατί κεντρίζει το ενδιαφέρον

Το La Révolution ξεκινά με πολλές παράλληλες ιστορίες, θεωρίες κανιβαλισμού να αιωρούνται, αστυνομικές ανακαλύψεις, βασιλικές εμπλοκές, απαγορευμένους έρωτες και πολιτικές αναταραχές. Φυσικά, όλα αυτά συνδέονται στην πορεία. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, ένα δράμα εποχής αποκτά τρομακτικά twists, με την εν λόγω στροφή να σε κάνει να απορείς γιατί πήρε τόσο καιρό σε κάποιους να φτιάξουν κάτι τέτοιο. Η συγκεκριμένη χρονική περίοδος αποτελεί μία έξοχη βάση για γοτθικού τύπου θρίλερ, που συνδυαστικά με το μυστήριο, το ρομαντικό, το πολιτικό υπόβαθρο και τη δράση, δίνουν ένα διασκεδαστικό αποτέλεσμα.

ΣΕΙΡΑ LA REVOLUTION NETFLIX 2020 3Netflix
ΣΕΙΡΑ LA REVOLUTION NETFLIX 2020 2Netflix

Οι Jérémie Rozan, Edouard Salier και Julien Trousselier έχουν κάνει συμπαθητική δουλειά στη σκηνοθεσία, πετυχαίνοντας αυτό που είχαν στο μυαλό τους οι παραγωγοί Aurélien Molas και François Lardenois. Το ίδιο ισχύει και με τη φωτογραφία της σειράς. Τα δύο παραπάνω δείχνουν να καλύπτουν μερικά κενά στο σενάριο, που όμως μικρή σημασία έχουν. Από το ενδιαφέρον cast ξεχωρίζουν η Marilou Aussilloux σαν Elise de Montargis, ο Amir El Kacem σαν Joseph Guillotin (fun fact: ο χαρακτήρας βασίζεται σε πραγματικό πρόσωπο - είναι ο άνθρωπος που αργότερα εφηύρε την γκιλοτίνα) και, κυρίως, ο Julien Frison σαν Donatien de Montargis. 

Το βλέπουμε;

Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. Είναι μία σειρά που ξύνει την περιέργεια του θεατή, χωρίς όμως να απαιτεί την αμέριστη προσοχή του ή να συνδέεται ορθά με ιστορικές παραπομπές - αν επιζητάς κάτι τέτοιο προτίμησε κάποιο σχετικό docu-series και όχι το La Révolution. Απευθύνεται στον οποιονδήποτε αλλά κυρίως σε εκείνους τους fans των ταινιών ή σειρών με ζόμπι ή βρυκόλακες, που επιθυμούν να δουν μία επαναπροσέγγιση σε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

ΣΕΙΡΑ LA REVOLUTION NETFLIX 2020 4Netflix
ΣΕΙΡΑ LA REVOLUTION NETFLIX 2020 1Netflix

Στην πραγματικότητα είναι μία διεστραμμένη, φανταστική και fun ματιά σε μία χρονική περίοδο που δεν έχει αξιοποιηθεί όσο θα έπρεπε στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, θέτοντας μία σχεδόν αστεία οπτική στο δίπολο πλουσίων-φτωχών. Αν πληροίςόλα τα παραπάνω κριτήρια, η απάντηση είναι ναι.

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για την επόμενη σεζόν.


Διάβασε ακόμη για το The Mandalorian που γίνεται ταινία, τη σύνοψη του  Space Jam: A New Legacy και γιατί όλοι βλέπουν το "Προς τη Λίμνη".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.