Οι πιο αστείες σειρές στην ιστορία της TV

Σύμφωνα πάντοτε με την επιστήμη και το Rotten Tomatoes.

To The Office (βασικά η αμερικανική version του) είναι η πιο αστεία σειρά όλων των εποχών σύμφωνα με την επιστήμη, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν τα επιστημονικά αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε το OnBuy.com. Σε αυτή, χρησιμοποιήθηκαν 120 άτομα που επιδόθηκαν σε binge-watching των 10 πιο δημοφιλών sitcoms. Μία ομάδα νευρολόγων και άλλων ειδικών κατέγραψε κάποια χαρακτηριστικά των αντιδράσεων των θεατών, με απώτερο σκοπό να υπολογίσει πόσο γέλιο/ώρα "παράγει" η κάθε σειρά.

Η σειρά των Greg Daniels, Ricky Gervais και Stephen Merchant ήταν εκείνη που κατέγραψε τα υψηλότερα νούμερα, με 1' και 45'' γέλιου ανά ώρα. Η τρίτη σεζόν μάλιστα ήταν αυτή που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πιο αποτελεσματική, με τους προαναφερθέντες αριθμούς αν ανεβαίνουν στα 8'. Ακολουθεί το top-7 με τις πιο αστείες σειρές.

The Office

Ίσως η κορυφαία προσπάθεια για mockumentary/sitcom που αφορά την day-to-day life σε εργασιακό χώρο, εκεί όπου συγκρούονται χαρακτήρες, επαγγελματικές ευκαιρίες, έρωτες, ακατάλληλες συμπεριφορές, αστεία και μπόλικο υλικό για -μετέπειτα- memes. Οι Steve Carrell, John Krasinski και Jenna Fischer είναι εξαιρετικοί.

Rotten Tomatoes Score: 90%

Brooklyn Nine-Nine 

Οι Dan Goo και Michael Schur κατάφεραν να φτιάξουν ένα  mockumentary που βρίσκει format σε ένα αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης, με πρωταγωνιστές τους Andy Samberg, Terry Crews, Melissa Fumergo και Stephanie Beatriz.

Rotten Tomatoes Score: 96%

Community

Οι Gillian Jacobs, Allison Brie και Donald Glover συνυπάρχουν στο sitcom του Dan Harmon, που μοιάζει να φτιάχτηκε από κλισέ αλλά πετυχαίνει απόλυτα τον σκοπό του: Να περιγράψει όλα τα προβλήματα της ζωής με τον πιο χιουμοριστικό τρόπο.

Rotten Tomatoes Score: 88%

It's Always Sunny in Philadelphia

Οι πρωταγωνιστές Charlie Day, Glenn Howerton και Rob McElhenney έχουν προταθεί πολλές φορές για Emmy, εξαιτίας της συγκεκριμένης σειράς. Σε αυτή, 5 φίλοι έχουν μία ιρλανδική παμπ στη Φιλαδέλφεια. Το πρόβλημα είναι τα μεγάλα τους "εγώ" και οι προσωπικότητές τους, κάτι που καθιστά δύσκολη τη συνεργασία τους. 

Rotten Tomatoes Score: 94%

Arrested Development

Στο κλασικό -πια- sitcom που δημιούργησε ο Mitchell Hurwitz για το Fox, το 2003, η δράση ακολουθεί την πρώην πλούσια και άκρως δυσλειτουργική οικογένεια των Bluths. Jason Bateman και Michael Cera πρωταγωνιστούν σε μία σειρά γεμάτη βιτριολικό χιούμορ και προβλήματα προσαρμογής των χαρακτήρων στην πραγματικότητα, την ίδια στιγμή που ο Ron Howard επιτελεί το έργο του executive producer αλλά και του παντογνώστη αφηγητή.

Rotten Tomatoes Score: 82%

Friends

Το γεγονός πως σχεδόν όλοι βλέπουν ξανά και ξανά τα "Φιλαράκια" καταδεικνύει του λόγου το ασφαλές: Πως είναι μία από τις πιο επιτυχημένες και αστείες σειρές ever. Κυρίως γιατί τα όσα περνούν οι χαρακτήρες των Matthew Perry, David Scwhimmer, Matt LeBlanc, Courteney Cox, Lisa Kudrow και Jennifer Aniston στα 90s, είναι καταστάσεις στις οποίες λίγο-πολύ όλοι έχουμε βρεθεί. Επίσης, μιλάμε για ένα από τα cast με την καλύτερη χημεία που έχουν εμφανιστεί ποτέ στη μικρή οθόνη.

Rotten Tomatoes Score: 95%

How I Met Your Mother

Πολλοί έχουν προσπαθήσει να φτιάξουν κάτι-σαν-τα-Φιλαράκια κατά το παρελθόν. Το δημοφιλές αμερικανικό sitcom που ουσιαστικά εξιστορεί την πορεία του Ted Mosby (Josh Radnor) ήταν από τις πιο αξιόλογες προσπάθειες.

Rotten Tomatoes Score: 83%

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

10 βραβευμένες ταινίες του Netflix που παραδέχονται όλοι

Ανάμεσα στις αμέτρητες παραγωγές που περιλαμβάνει η πλατφόρμα, υπάρχουν μερικές που έχουν θέση στη λίστα σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης

H ιστορία του χιτ των Beatles, Hey Jude, που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts

Το τραγούδι συνέθεσε ο Paul McCartney προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του John Lennon.