Οι χολιγουντιανές ταινίες του Netflix για τον Φεβρουάριο

Τα καλύτερα φιλμ που προστίθενται τον Φεβρουάριο στην κινηματογραφική λίστα της δημοφιλούς πλατφόρμας streaming.

Esquire Team
Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 02 Φεβρουαρίου 2021

Δεν είναι μόνο οι ολοκαίνουργιες σειρές, οι νέες σεζόν δημοφιλών παραγωγών, οι πρωτότυπες ταινίες και τα ντοκιμαντέρ που κάνουν την είσοδό τους τον δεύτερο μήνα του νέου έτους στην πλατφόρμα του Netflix. Όπως κάθε μήνα, έτσι και τον Φεβρουάριο, αγαπημένα φιλμ του Χόλιγουντ, νεότερα και παλαιότερα, προστίθενται στην κινηματογραφική του λίστα, εμπλουτίζοντας τις επιλογές για να δεις σινεμά στην οθόνη σου.

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΑΚΕΦΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΡΗ/ SLEEPY HOLLOW

Η αρκετά ενδιαφέρουσα διασκευή του αμερικανικού μύθου για τον Ακέφαλο Καβαλάρη που πρωτοέγραψε ο Washington Irving, υπό τη σκηνοθετική ματιά του πρωτομάστορα του φανταστικού Tim Burton, με τον Johnny Depp στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Έρχεται στις 15 Φεβρουαρίου

Ο ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΟΣ/ SCARFACE

Ανήκει στις κορυφαίες ταινίες των 80s, αλλά και στα καλύτερα μαφιόζικα έπη στην ιστορία του κινηματογράφου, ενώ θεωρείται μία ταινία-σταθμός για τον Al Pacino με τον Tony Montana να συγκαταλέγεται στους πιο εμβληματικούς του ρόλους. Ο "Σημαδεμενος" (Scarface) του Brian De Palma έκανε πρεμιέρα το 1983 και ήταν reboot/remake του Scarface: The Shame of the Nation που κυκλοφόρησε το 1932 από τον Howard Hawks.

Έρχεται στις 16 Φεβρουαρίου

ΜΑΥΡΟ ΓΕΡΑΚΙ: Η ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ/ BLACK HAWK DOWN

Αναπλάθοντας ένα τραγικό ιστορικό γεγονός, ο Ridley Scott ("Μονομάχος"), συνδυάζει τη φρίκη του πολέμου με τη δική του στυλιζαρισμένη αισθητική και υπογράφει μια καθαρόαιμη και εντυπωσιακή πολεμική ταινία, αποφεύγοντας τους υπέρμετρους πατριωτισμούς. Η ιστορία αφορά την επιδρομή των αμερικανικών δυνάμεων στο Μογκαντίσου της Σομαλίας, τον Οκτώβριο του 1993, με στόχο τον πολέμαρχο Αϊντίντ. Η επιχείρηση, που διαρκεί μόλις 24 ώρες, καταλήγει σε μακελειό και στη μεγαλύτερη ήττα αμερικανικών στρατευμάτων μετά το Βιετνάμ.

Έρχεται την 1η Φεβρουαρίου

Ο ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ/ THE CONSTANT GARDENER

Στην ταινία του Fernando Meirelles, ο Ralph Fiennes υποδύεται τον Justin Quayle, έναν διπλωμάτη που είναι παντρεμένος με μία ακτιβίστρια (Rachel Weisz). Όταν εκείνη πηγαίνει με συνεργάτη της στην Κένυα και βρίσκεται δολοφονημένη μετά από λίγες μέρες, εκείνος αρχίζει να ερευνά την υπόθεση. Η ιστορία από το βιβλίο του John le Carré είναι βασισμένη σε ένα πραγματικό περιστατικό, όπου ένα κοριτσάκι στη Νιγηρία πέθανε μετά από υπερβολική δόση αντιβιοτικών που της χορηγήθηκαν σε πιλοτικό πρόγραμμα προφύλαξης και αποτελεσματικότητας φαρμάκων γνωστής εταιρείας.

Έρχεται στις 16 Φεβρουαρίου

PASSENGERS

Ο Chris Pratt (Guardians of the Galaxy) και η Jennifer Lawrence (The Hunger Games) είναι οι Passengers στην ταινία του Morten Tyldum (The Imitation Game) και ενσαρκώνουν τους επιβάτες ενός πολυτελούς διαγαλαξιακού διαστημοπλοίου με απίθανη χημεία, πολύ χιούμορ και τρυφερότητα. Μαζί τους σε ρόλο εξομολογητή και μπάρμαν, εμφανίζεται ο Michael Sheen (Masters of Sex TV series) με μια εξαιρετική ερμηνεία. 

Έρχεται την 1η Φεβρουαρίου

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΙΑ/ THE DANISH GIRL

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Eddie Redmayne αναλαμβάνει το ρόλο της διεμφυλικής ζωγράφου Lili Elbe που πέθανε μετά από αποτυχημένη εγχείρηση μεταμόσχευσης μήτρας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο "ζωγράφος" της μεγάλης οθόνης Tom Hooper (Les Miserables, King’s Speech) και συμπρωταγωνιστεί η Alicia Vikander. Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του David Ebershoff.

Έρχεται στις 16 Φεβρουαρίου

ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΕΤΩΝ 40/ THE 40-YEAR-OLD VIRGIN

Στην κωμωδία του Judd Apatow (2005), ο Steve Carell υποδύεται τον Andy, έναν 40χρονο λογιστή που ως μοναχικός άνθρωπος έχρι τα χόμπι που είχε και ως έφηβος και δεν έχει κάνει ποτέ του σεξ.

Έρχεται στις 16 Φεβρουαρίου

ΕΜΕΙΣ/ US

Δύο χρόνια μετά την απίστευτη επιτυχία που σημείωσε με το "Τρέξε!" (Get Out!) -αποτέλεσε το κινηματογραφικό ντεμπούτο του- ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Jordan Peele επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη με το "Εμείς" (Us). Το σενάριο, η σκηνοθεσία και η παραγωγή ανήκουν στον ίδιο. Η ταινία εκτυλίσσεται στη νότια ακτή της Καλιφόρνια, εκεί που δεν περιμένεις ότι θα ξεσπάσει ο τρόμος.

Έρχεται την 1η Φεβρουαρίου

ΤΖΟΥΡΑΣΙΚ ΠΑΡΚ/ JURASSIC PARK

Η εμβληματική περιπέτεια του 1993 από τον Steven Spielberg, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του  Michael Crichton. Η ταινία επικεντρώνεται στο φανταστικό νησί Isla Nublar στην Κόστα Ρίκα, όπου ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος John Hammond (Richard Attenborough) και μια ομάδα γενετικών επιστημόνων από την εταιρεία του, έχουν δημιουργήσει ένα πάρκο ψυχαγωγίας με κλωνοποιημένους δεινόσαυρους. Το 2018 η ταινία χαρακτηρίστηκε από την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως "πολιτιστικά, αισθητικά και ιστορικά σημαντική" και επιλέχθηκε να ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έρχεται στις 16 Φεβρουαρίου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος