Γιατί όλοι βλέπουν το The Marked Heart στο Netflix

Αξίζει τελικά να δεις μία νέας κοπής ισπανική τηλενουβέλα στην πλατφόρμα streaming;

Στο δίλημμα μεταξύ τηλενουβέλας και σαπουνόπερας, πάντα η πρώτη θα κερδίζει στα σημεία. Εύκολα κιόλας, αφού αν είναι να κάνεις κάτι που εκ των προτέρων γνωρίζεις ότι έχει αφήσει κατά μέρος την ποιότητα, τότε κάν᾽το όσο πιο υπερβολικό γίνεται. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η επιτυχία της María la del Barrio ή της Usurpadora των '90s, ούτε του έπους της Λάμψης, της ελληνικής φωσκολικής εκδοχής του είδους. Πόση πέραση ωστόσο έχει ως είδος εν έτει 2022 και κυρίως, πόσο έχει εκμοντερνιστεί; Το The Marked Heart του Netflix έχει όλες τις απαντήσεις. 

Η πλοκή

Η Valeria (Margarita Muñoz) και ο Simón (Michel Brown) είναι ένα ευτυχισμένο ζευγάρι που γιορτάζει την επέτειό του. Μαζί έχουν αποκτήσει δύο υπέροχα παιδιά και η ζωή τους φαίνεται τέλεια. Μία ημέρα, εντελώς ξαφνικά, το λάστιχο του αυτοκινήτου τους σκάει, αποφεύγουν ένα φορτηγό που έρχεται κατά πάνω τους από το αντίθετο ρεύμα και χτυπούν σε ένα δέντρο.

Γιατί όλοι βλέπουν το The Marked Heart στο Netflix

Ο Simón χάνει τις αισθήσεις του και οι επιβαίνοντες στο φορτηγό σπεύδουν να βοηθήσουν. Αντ᾽αυτού όμως, αρπάζουν τη Valeria και φεύγουν, ενώ μάλιστα ένας από αυτούς, ο Mariachi (Moisés Arizmendi), τηλεφωνεί σε κάποιον και ακούγεται να λέει "έχουμε δωρητή".

>Διάβασε ακόμη: Αξίζει να δεις την "Ανατομία ενός Σκανδάλου" στο Netflix;

Νωρίτερα εκείνη την ημέρα, βλέπουμε τη Valeria να ολοκληρώνει ένα μαραθώνιο και να φωτογραφίζεται από μία γυναίκα ονόματι Camila (Ana Lucía Domínguez). Η δεύτερη φεύγοντας βιαστικά επειδή έχει αργήσει στον δικό της γάμο, πέφτει πάνω στη Valeria.

palpito

Παντρεύεται τον Zacarías (Sebastian Martinez), ένα πλούσιο και σημαίνον πρόσωπο: Είναι ένας πολύ επιτυχημένος σύμβουλος σε πολιτικές εκστρατείες. Κατά τη διάρκεια της τελετής, η Camila καταρρέει. Ο γιατρός λέει στον Zacarías ότι η ανάγκη για μεταμόσχευση καρδιάς είναι επείγουσα, ωστόσο, βρίσκεται πολύ χαμηλά στη λίστα μεταμοσχεύσεων, οπότε έχει λίγες πιθανότητες να βρει δότη.

>Διάβασε ακόμη: Αξίζει τελικά να δεις το "Επιχείρηση Άνταμ" στο Netflix;

Στο μεταξύ, πριν από το ατύχημα, βλέπουμε φευγαλέα στιγμιότυπα της γνωριμίας και της κοινής ζωής των Valeria και Simón. Βλέπουμε επίσης ότι ο Mariachi και οι άντρες του παρακολουθούσαν τη Valeria και έβαλαν καρφιά στο δρόμο για να προκαλέσουν το ατύχημα. Καθώς λοιπόν επιταχύνουν για να πάρουν την καρδιά της Valeria, o Simón ψάχνει απεγνωσμένα να τη βρει. Παράλληλα, ο Zacarías λέει στην Camila ότι έχει βρέθηκε για εκείνη μία καρδιά, αποκρύπτοντας από την ίδια ότι ο δότης θα δολοφονηθεί για να τη βοηθήσει να ζήσει.

Να το δω τελικά;

Η κατάσταση θυμίζει πολύ την πιο σκοτεινή εκδοχή του House Of Flowers, ενδεχομένως να μας πιάνει και λίγο απροετοίμαστους. Ποιος θα περίμενε να δει σε τηλενουβέλα, τόσο πολύπλευρους χαρακτήρες, ανατροπές και δράμα σε συνδυασμό με φόνους, εμπόριο οργάνων και εκδίκηση; Αν μη τι άλλο, η φαντασία του δημιουργού της, Leonardo Padrón καλπάζει.

palpito

Τα παραπάνω στοιχεία είναι κάτι παραπάνω από εμφανή από το πρώτο επεισόδιο κιόλας. Εύκολα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι κάτι θα συμβεί στο μέλλον ανάμεσα στον Simón και την Camila, ενώ ο Zacarías παραμοιάζει έτοιμος να διαχειριστεί την κατάρρευσή της. Οι δε απαγωγείς της Valeria δε σκέφτονται να απενεργοποιήσουν ή να πετάξουν το τηλέφωνό της, η Camila ανακάμπτει σχεδόν μαγικά μετά την κατάρρευσή της, γενικά, η υπόθεση εξελίσσεται πολύ βολικά για την εξυπηρέτηση της πλοκής σε βαθμό αφέλειας, υπερβολής και κυρίως σεναριακού κενού. Αν θες οπωσδήποτε να δεις τηλενουβέλα, προτίμησε Φώσκολο ή γιατί όχι, τα βραζιλιάνικα που όλοι κρυφοαγαπήσαμε.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.