Κι όμως, υπάρχει διαφορά μεταξύ των δράκων του GoT και του House of The Dragon

Η πραγματική σύγκριση ανάμεσα στους δράκους των δύο συγγενικών παραγωγών.

Αν και δεν φαινόταν από την αρχή, τελικά μετά από ώριμη σκέψη μερικών ημερών μετά το τέλος της σεζόν διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δράκων του Game of Thrones και του House of The Dragon. Το 2018, όταν είδαμε τον Rhaegal και τον Drogon σε όλο τους το μεγαλείο, νομίζαμε ότι ήταν τεράστιοι σε μέγεθος. Αλλά φυσικά, η νέα σειρά του HBO έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Πολλοί φίλοι του Game of Thrones δεν καταλαβαίνουν πόσο μεγαλύτεροι είναι ο Vhagar και η παρέα του από τους τρεις πρώτους που είδαμε πριν από χρόνια. Αυτό είναι απολύτως λογικό, καθώς είναι ακόμη και δύσκολο να δει κανείς τις διαφορές μεταξύ των πρώτων και των Caraxes (του Daemon) ή των Syrax (της Rhaenyra), για παράδειγμα.

> Διάβασε ακόμη: Οι ερωτικές σκηνές του House of the Dragon διορθώνουν τα λάθη του Game of Thrones

Χάρη στο τελευταίο επεισόδιο μπορέσαμε να συνειδητοποιήσουμε πόσο απίστευτα γιγαντιαίος ήταν ο Vhagar όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Arrax της Lucerys, ο οποίος ήταν πολύ μικρότερος λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Ποια είναι όμως η διαφορά μεταξύ των δράκων στο Game of Thrones και στο House of the Dragon; Είναι ο Drogon, για παράδειγμα, περισσότερο σαν το ζώο του Luke; Μεγαλύτερος; Μικρότερος;

Ένας λογαριασμός στο TikTok μας έδειξε όλες τις διαφορές

Μια θαυμάστρια της σειράς και των βιβλίων δημοσίευσε στο κανάλι της στο TikTok έναν οδηγό με σχέδια για κάθε έναν από τους δράκους που υπάρχουν. Έβαλε με λίγα λόγια, σε σειρά τον καθένα. Από τον μεγαλύτερο στον μικρότερο. Και ναι, η διαφορά στο μέγεθος είναι τεράστια.

@ladydragonjj Replying to @brittanymanwarren #hotd #houseofthedragon #gameofthrones #vhagar #vermithor #baleriontheblackdread #drogon #dragons #dragon #asoiaf ♬ original sound - JJ

Ο Vhagar είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος απ' όλους, και για να πάρεις μια ιδέα, ακόμη και οι Caraxes, Meleys και Syrax έχουν μέσο μέγεθος δίπλα του. Αλλά ο Viserion, ο Rhaegal και ο Drogon βρίσκονται στο τέλος της λίστας. Είναι τόσο μικροί που μόλις και μετά βίας τους βλέπεις. Ακόμη μικρότεροι και από τον Arrax, ο οποίος εξαφανίστηκε δίπλα στον δράκο του Aemond.
Βέβαια, σχεδόν 200 χρόνια μετά τον Χορό των Δράκων, αυτά τα φτερωτά θηρία της Daenerys έμοιαζαν με πραγματικούς γίγαντες και σίγουρα απέδειξαν ότι μπορούσαν να κάνουν μεγάλη ζημιά. Αλλά δεν ήταν τίποτα σε σύγκριση με εκείνους που έζησαν πριν από αυτούς.

> Διάβασε ακόμη: Μερικές ερωτήσεις για το φινάλε του House of The Dragon

Είναι καλό που ο Daemon φαίνεται ότι κατάφερε να πάρει πίσω τον Vermithor (πέμπτο στη λίστα), γιατί βλέποντας το μέγεθος των υπόλοιπων Targaryen, θα τον χρειαστούν πραγματικά για να τα βάλουν με τον Vhagar.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.

Ήξερες πως ο Freddie στο Ripley είναι το non-binary παιδί του Sting;

Tο Eliot Sumner είναι o σικάτος φίλος του Dickie και ένας πολύ καλός λόγος επίσης να δεις τη σειρά στο Netflix.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Το 'Landmarks II - Το Σινεμά στο Κέντρο' συνεχίζεται στα ιστορικά σινεμά της Αθήνας

4 ιστορικά σινεμά στο κέντρο της Αθήνας, 4 θεματικές προβολές, 13 ταινίες για την Αθήνα.

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.