Η νέα θεωρία για την 8η σεζόν του Game of Thrones δίνει στην Cersei αυτό που της αξίζει

Μία φορά βασίλισσα, για πάντα βασίλισσα.

Γράφει: Γιώργος Ρομπόλας 16 Αυγούστου 2018

Όσο άρρωστο κι αν ακούγεται αυτό που πρόκειται να γράψουμε, μερικοί από εμάς ανήκουμε σε εκείνη την (μικρή) μερίδα ανθρώπων που συμπαθούν την Cersei Lannister. Είναι μία γυναίκα που φυλακίστηκε, διαπομπεύτηκε με τον χειρότερο τρόπο, είδε τα παιδιά της να πεθαίνουν το ένα μετά το άλλο και, γενικά, την έχει βρει όποια συμφορά μπορεί να φανταστεί κανείς· στον αντίποδα όλων αυτών, πίνει σα διάολος ενώ από το κρεβάτι της έχει περάσει το μισό Westeros -αλλά, παρόλα αυτά, εμάς μας είναι συμπαθής.

Δεν πρόκειται να κατηγορήσουμε λοιπόν τη μισή υφήλιο που τη μισεί. Όμως το γεγονός πως έχει τραβήξει τόσα στις επτά σεζόν του Game of Thrones αλλά παράλληλα καταφέρνει να αποτελεί την επιτομή της τηλεοπτικής αντιπάθειας είναι άλλη μία απόδειξη για πόσο πραγματικά evil είναι ο χαρακτήρας που υποδύεται η Lena Heady. Ίσως και για αυτό ακούγεται τόσο ταιριαστή η θεωρία στην οποία κατέληξε ένας χρήστης του Reddit.

Η νέα θεωρία για την 8η σεζόν του Game of Thrones δίνει στην Cersei αυτό που της αξίζει

Γνωρίζουμε από τα τελευταία επεισόδια πώς οι νεκροί κι οι White Walkers δεν μπορούν να κολυμπήσουν

"Κι αν στο φινάλε του GoT βλέπαμε τους πάντες να αποχωρούν από το Westeros για να βρουν καταφύγιο στο Essos, εκεί όπου μοναδική βασίλισσα θα είναι η Daenerys; Γνωρίζουμε από τα τελευταία επεισόδια πώς οι νεκροί κι οι White Walkers δεν μπορούν να κολυμπήσουν (με εξαίρεση την ομάδα υποβρύχιων καταστροφών που έδεσε με αλυσίδες τον νεκρό δράκο και τον ρυμούλκησε με αλυσίδες έξω από την παγωμένη λίμνη).

Γι αυτό είναι πιθανόν οι άνθρωποι να χάσουν τον πόλεμο με τον Night King, ο οποίος θα καταστρέψει και τα επτά βασίλεια, συμπεριλαμβανομένου και του Kingslanding (όπου, λογικά, θα βρίσκεται Cersei). Η θεωρία θέλει κάποιον από τους πρωταγωνιστές της σειράς να θυσιάζει τον εαυτό του (σ.σ: Jon Snow, εσύ;) για να μπορέσουν οι υπόλοιποι να εγκαταλείψουν την ήπειρο.

Η τελευταία σκηνή θα μας δείχνει την Cersei να ξυπνά, και να ανοίγει τα παγωμένα μπλε μάτια της, αφού πια θα είναι η Night Queen..."

Όχι κι άσχημα έτσι; Θέλουμε να πούμε ότι θα πάρει αυτό που θέλει -και μάλλον της αξίζει. Θα είναι επιτέλους βασίλισσα ολόκληρου του Westeros, θα μπορεί να βρει ξανά τα (νεκρά) παιδιά της ενώ θα έχει εκατοντάδες χιλιάδες πειθήνια νεκροζώντανα όργανα να διατάζει. Σίγουρα θα πρέπει να είναι ικανοποιημένη με όλο αυτό.

Αντίστοιχα και τον κοινό λογικά θα χαρεί να την δει να καταδικάζεται σε μία αιώνια και καταραμένη ζωή δίπλα στον Night King. Όσο για την πιθανή νίκη των White Walkers; Θα είναι ένας φόρος τιμής σε αυτό που κάνει καλύτερα από κάθε άλλον ο George Martin: μας μαυρίζει την ψυχή σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Βιβλία