Οι σειρές της DC είναι η απάντηση στο Marvel Cinematic Universe

Batwoman, Pennyworth και Swamp Thing: Τα τρία πειράματα της DC δημιουργούν προσδοκίες, για διαφορετικούς λόγους το καθένα.

Η μέχρι τώρα κινηματογραφική μονομαχία Marvel - DC έχει ξεκάθαρη νικήτρια την πρώτη και μάλιστα με συντριπτική διαφορά. Σχεδόν κάθε παραγωγή της Marvel έχει σημειώσει εμπορική επιτυχία, με κάποιες από τις ταινίες της να ξεχωρίζουν ακόμη και στα βραβεία Όσκαρ. Από την άλλη, η DC προσπαθεί μάλλον μάταια τα τελευταία χρόνια να χτίσει το δικό της saga αλλά οι ενέργειές της συνήθως καταλήγουν σε φιάσκο - με μόνη εξαίρεση ίσως το Wonder Woman του 2017. 

Με τις κινηματογραφικές της απόπειρες να δημιουργούν προσδοκίες και να αποτυγχάνουν πανηγυρικά, οι άνθρωποι της DC φαίνεται να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις τηλεοπτικές σειρές- εκεί όπου μπορεί να υπάρξει πεδίο για μία πιο ισορροπημένη μάχη. Οι βάσεις ήδη έχουν μπει καθώς κάποια projects της καλιφορνέζικης εταιρείας παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον εδώ και χρόνια (Arrow, Flash), την ίδια στιγμή μάλιστα που φαινομενικά δεν μοιάζουν να συνδέονται σε κάποιο ευρύτερο τηλεοπτικό σύμπαν. Το γεγονός άλλωστε ότι κάθε σειρά έχει εντελώς διαφορετικούς συντελεστές -από παραγωγούς και σκηνοθέτες μέχρι σεναριογράφους- μόνο τυχαίο δεν είναι. 

Η DC βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στη φόρμουλα της απόλυτης επιτυχίας στη μικρή οθόνη και τις υπηρεσίες streaming και πρόσφατα εμπλούτισε τη γκάμα της με κάποιες νέες παραγωγές. Τα Batwoman, Pennyworth και Swamp Thing ανήκουν σε αυτές. 

Batwoman

Οι σειρές της DC είναι η απάντηση στο Marvel Cinematic Universe

Στη σειρά που προβάλλεται ήδη από το τηλεοπτικό δίκτυο CW, η Ruby Rose (Orange Is the New Black, John Wick: Chapter 2) υποδύεται την Kate Kane, η οποία ως Batwoman προσπαθεί να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα στο Gotham. Το γεγονός πως πρόκειται για την πρώτη ανοιχτά ομοφυλόφιλη ηρωίδα αλλά και οι ενδιαφέρουσες συνδέσεις με το ευρύτερο Bat-universe δημιούργησαν αρκετά μεγάλες προσδοκίες, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από το πρώτο επεισόδιο της σειράς που παρακολούθησαν σχεδόν 2.000.000 θεατές. Οι κριτικές βέβαια -ειδικά για τις υποκριτικές ικανότητες της Rose- δεν ήταν ακριβώς και οι καλύτερες δυνατές αλλά μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί στη συνέχεια. Το Batwoman είναι ουσιαστικά ένα πολύ σημαντικό πείραμα της DC που επιδιώκει να ανατρέψει τα mainstream συστατικά της επιτυχίας και να προτείνει μία πιο εξελιγμένη και ίσως πιο τολμηρή προσέγγιση στο genre των σούπερ ηρώων. Ακόμη κι αν χρειαστεί να γκρεμίσει κάποιες επικρατούσες νόρμες. 

Pennyworth

ΣΕΙΡΑ PENNYWORTH

Η σειρά 10 ωριαίων επεισοδίων του Amazon Prime είναι ουσιαστικά το prequel των ταινιών του Batman και επικεντρώνεται στον Alfred Pennyworth (Jack Bannon). Πρόκειται για τον θρυλικό μπάτλερ της οικογένειας Wayne, κατά τα πρώτα βήματα της "σταδιοδρομίας" του. Ο Alfred είναι πρώην Βρετανός στρατιωτικός που επιστρέφει στο μεταπολεμικό Λονδίνο και συνεργάζεται με τον -πατέρα του Bruce-Thomas Wayne (Ben Aldridge), πριν και οι δύο τους βρεθούν στο στόχαστρο πολλών και διαφορετικών αντιπάλων. Οι ερμηνείες είναι σαφώς καλύτερες από τις αντίστοιχες του Batwoman, με πολλούς να αναφέρουν πως το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ θετικότερο από ό,τι περίμεναν. Η σειρά έχει μπόλικα Easter eggs για την μετέπειτα ιστορία ενώ στα plus συγκαταλέγονται και οι καλογραμμένοι χαρακτήρες. 

Swamp Thing 

ΣΕΙΡΑ SWAMP THING

Το Swamp Thing επικεντρώνεται στον ομώνυμο ήρωα: Ένα ανθρωποειδές που θυμίζει φυτό και προστατεύει την πόλη Marais της Λουιζιάνα από οποιαδήποτε απειλή. Είναι η σειρά της DC με την πιο περίεργη από κάθε άποψη ιστορία. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να υπάρχουν 13 επεισόδια στην πρώτη σεζόν, που στη συνέχεια έγιναν 10 και εν τέλει η συνέχεια του όλου project ακυρώθηκε. Παρά τα προβλήματα όμως, έκλεψε τις εντυπώσεις με τον άψογο συνδυασμό sci fi και gothic ατμόσφαιρας, αλλά και λόγω της πολύ καλής πλοκής - αν και χρειάστηκε να "χωρέσουν" αρκετά πράγματα στα τελευταία δύο επεισόδια. Οι σκληροπυρηνικοί fans της DC ευελπιστούν πως θα βρεθεί λύση και η σειρά θα επιστρέψει στις οθόνες.


Διάβασε ακόμη για όλα τα νέα shows της Apple TV+, τι πρέπει να γνωρίζεις για το Watchmen και την εξήγηση πίσω από το φινάλε του Lost

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στην ταινία Back to Black

Βρήκαμε τι ισχύει και τι όχι στη νέα ταινία που σκιαγραφεί τη ζωή της τραγουδίστριας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Baby Reindeer

Η μίνι σειρά του Netflix ρίχνει φως στο ευαίσθητο θέμα του stalking μέσα από ένα μοναδικό πρίσμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 χρόνια από το θρυλικό His 'N' Hers των Pulp

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.