O Scottie Pippen ίσως είναι απογοητευμένος από το The Last Dance

Οι άνθρωποι από το στενό του περιβάλλον αναφέρουν πως είναι πληγωμένος και τραυματισμένος από το ντοκιμαντέρ του ESPN.

Το The Last Dance δεν φτιάχτηκε για να τους αφήσει όλους ευχαριστημένους, αυτό είναι σίγουρο. Εξετάζοντας την πορεία του Michael Jordan και όλα τα μέσα που επιστράτευε για να κινητοποιήσει τους συμαπίκτες του ή για να επιβληθεί απέναντι στους αντιπάλους του, μοιραία προξένησαν δυσαρέσκεια σε πολλούς, ειδικά μετά τα όσα προβλήθηκαν στα 10 επεισόδια του ντοκιμαντέρ του Jason Hehir.

Τα δύο τελευταία μέρη της παραγωγής είναι διαθέσιμα και στη χώρα μας απο το πρωί της Δευτέρας στο Netflix, κλείνοντας με εμφατικό τρόπο ένα από τα κορυφαία -αν όχι το καλύτερο- αθλητικά ντοκιμαντέρ που φτιάχτηκαν ποτέ. Σύμφωνα όμως με ένα άρθρο της Jackie MacMullan στο ESPN, ο Scottie Pippen νιώθει πληγωμένος από την απεικόνισή του στο The Last Dance, βασιζόμενο σε πληροφορίες που διαρρέουν από το περιβάλλον του. Ο Pippen πήρε αρκετά εύσημα και την προβολή που του αξίζει στο The Last Dance ενώ ο ίδιος ο Jordan αναφέρει διαρκώς, οπουδήποτε, πως είναι ο καλύτερος συμπαίκτης που είχε ποτέ. 

Τι μπορεί λοιπόν να αναστάτωσε τον Ινδιάνο; Καταρχάς, στο The Last Dance υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο μέρος σχετικά με τη δυσαρέσκεια του Pippen στο πρώτο μισό της σεζόν 1997-98 και το σίγουρα άδικο για τον ίδιο συμβόλαιο που είχε υπογράψει. Επιπλέον, γίνεται διαρκώς κουβέντα για τις φήμες που τον ήθελαν να γίνεται ανταλλαγή σε άλλη ομάδα εκείνη την εποχή - κάτι που και ο ίδιος είχε πυροδοτήσει με τις ξεκάθαρες δηλώσεις του αλλά και το γεγονός πως επέλεξε να κάνει εγχείρηση στον αστράγαλο κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και όχι το προηγούμενο καλοκαίρι. Ο Pippen θα προτιμούσε σίγουρα να έχουν παραλειφθεί όλα αυτά ή τουλάχιστον να έχουν παρουσιαστεί λιγότερο και πιο επιφανειακά. "Νομίζω ότι ο Scottie συμπεριφέρθηκε εγωιστικά σε αυτές τις περιπτώσεις" αναφέρει σε κάποια στιγμή του δευτέρου επεισοδίου του ντοκιμαντέρ ο Michael Jordan. 

To The Last Dance ανατρέχει επίσης και στον έβδομο τελικό της Ανατολικής Περιφέρειας του 1990, όταν οι Chicago Bulls αντιμετώπισαν τους Detroit Pistons και στον οποίο ο Pippen ήταν σκιά του εαυτού του εξαιτίας μιας ημικρανίας. Πολλοί υποστηρίζουν πως το ντοκιμαντέρ επικεντρώθηκε περισσότερο στην αποτυχία παρά στο πρόβλημα υγείας του νο.33 των Ταύρων και τον πόνο που είχε να αντιμετωπίσει - πέρα από το ούτως ή άλλως βασανιστικό μαρκάρισμα του μετέπειτα συμπαίκτη του Dennis Rodman

O Scottie Pippen ίσως είναι απογοητευμένος από το The Last Dance

Και όχι, δεν τελειώσαμε με αυτά: Στο Game 3 των ημιτελικών της Ανατολής του 1993 απέναντι στους New York Knicks, ο Phil Jackson έδωσε εντολή για το τελευταίο σου. Παραλήπτης της μπάλας δεν ήταν ασφαλώς ο Pippen αλλά ο Toni Kukoc, με τον θρυλικό φόργουορντ να αρνείται να βγει στο παρκέ για τα τελευταία δευτερόλεπτα, νιώθοντας προδωμένος από την απόφαση του προπονητή του.

Ο Κροάτης ευστόχησε, ο Pippen το μετάνιωσε και ζήτησε συγγνώμη αλλά όλοι θα θυμούνται τη δακρυσμένη πρωτοβουλία του Bill Cartwright κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα αποδυτήρια, αμέσως μετά το παιχνίδι. "Ήταν μία από εκείνες τις στιγμές που εύχομαι να μην είχαν συμβεί ποτέ" τονίζει ο ίδιος ο Pippen, συμπληρώνοντας όμως πως "αν είχα τη δυνατότητα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, θα έκανα κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο". Ο Jordan βέβαια έχει τη δική του οπτική για το γεγονός: "Αυτή η στιγμή θα στοιχειώνει και θα κυνηγά για πάντα τον Pip. Το ξέρει και ο ίδιος".

ΠΙΠΕΝ ΡΟΝΤΜΑΝ

Ο Pippen όμως πήρε και αρκετή αγάπη στο ντοκιμαντέρ, ειδικά από τους πρώην συμπαίκτες του. "Εύχομαι ο Scottie να μπορούσε να μην δίνει δεκάρα για τα όσα λέγονται γι' αυτόν, ακριβώς όπως κάνω εγώ. Ήταν υποτιμημένος και κακοπληρωμένος. Θα έπρεπε να κρατά πάντοτε ψηλά το κεφάλι. Νομίζω πάντως πως όλοι καταλαβαίνουν πια τι έχει περάσει. Το παιδί ήταν ήρωας, με πάρα πολλούς τρόπους και μαζί ζήσαμε μαγικά χρόνια" λέει πολύ γλαφυρά ο Rodman.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.