Πόσο μας αφορά ο όρος 'WAGs' εν έτει 2022;

O όρος - επιτομή του σεξισμού μόλις επέστρεψε με τις ευλογίες του Netflix.

Ανέκαθεν η Εθνική Αγγλίας ήταν καταδικασμένη να τραβά την προσοχή μας στις διεθνείς διοργανώσεις. Λίγο η δημοτικότητα της Premier League, λίγο οι συνεχείς αποτυχίες της μετά το 1966 και φυσικά οι γραφικότατοι Άγγλοι οπαδοί έκαναν τα "Λιοντάρια" σημείο αναφοράς κάθε μεγάλης διοργάνωσης. Παρ' όλα αυτά οι Βρετανοί με προπονητή τον Gareth Southgate έχουν βρει το δρόμο τους τα τελευταία χρόνια. Ένας ημιτελικός Μουντιάλ και ένας τελικός EURO τους έκαναν να ονειρεύονται ότι τα καλύτερα έρχονται. Εσχάτως βέβαια το κλίμα στην ομάδα δεν είναι και το καλύτερο, με το διασυρμό με 4-0 από την Ουγγαρία να λέει πολλά.  Όμως πέρα από την κατάρρευση της αγωνιστικής εικόνας της Εθνικής τους, στην Αγγλία που λατρεύουν να ασχολούνται με όλα τα πέριξ του αθλήματος, βρήκαν καινούργιο θέμα να ανοίξουν. Το Netflix χρυσοπληρώνει λέει τις "WAGs" (Women and Girlfriends) των αθλητών για να γυρίσει ντοκιμαντέρ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η πλατφόρμα δίνει περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ για να έχει αποκλειστικότητα με τις συντρόφους των αθλητών και ήδη έχει έρθει σε επαφή με κάποιες εξ' αυτών.

Γιατί στην Αγγλία ασχολούνται τόσο πολύ με τις συζύγους των αθλητών

To πλάνο της εταιρείας παραγωγής Optomen TV για λογαριασμό του Netfilx είναι σύμφωνα με τα σκανδαλοθηρικά βρετανικά ΜΜΕ να βάλει τις συντρόφους των ποδοσφαιριστών σε κάποιο πολυτελές γιοτ και να τις ποτίζει με αλκοόλ για να βλέπει τις αντιδράσεις τους κατά τη διάρκεια των αγώνων. Έτσι, χωρίς να έχουμε 2005 με τη Victoria Beckham και την Cheryl να προκαλούν χαμό, όπου πηγαίνουν.

> Διάβασε ακόμη: 15 εξωφρενικές και ανέκδοτες ιστορίες του Paul Gascoigne

Βέβαια, πίσω από τις συντρόφους των Άγγλων ποδοσφαιριστών κρύβεται μια συνωμοσιολογία χρόνων. Η Rebekah Vardy, σύζυγος του νυν ποδοσφαιριστή της Λέστερ, Jamie Vardy και η Coleen Rooney, σύζυγος του πρώην παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Wayne Rooney βρίσκονται στα δικαστήρια για μεταξύ τους διαφορές. Πρόκειται για μία υπόθεση που ήρθε στο φως μετά το πραγματικό σκάνδαλο μεγατόνων με τον John Terry, αρχηγό τότε της Εθνικής Αγγλίας να έχει παράνομη σχέση με τη γυναίκα του συμπαίκτη του, Wayne Bridge.

Το Netflix, λίγους μήνες πριν την έναρξη του Μουντιάλ του Κατάρ ψάχνει κάθε πιθανή ευκαιρία για εμπορική εκμετάλλευση και unisex περιεχόμενο, όμως αυτή η ιδέα δεν φαίνεται ότι θα αντέξει στο χρόνο. Ο όρος "WAG" το 2022 δεν ξέρω πως είναι δυνατόν να επιβιώνει και η ίδια η Εθνική Αγγλίας φαίνεται -παραδόξως- να σκέφτεται πολύ ώριμα και να απομακρύνεται από την ιδέα. 

Gareth Southgate και Harry Kane ενάντια σε ένα τέτοιο ντοκιμαντέρ

Ο προπονητής Gareth Southgate εξέφρασε πρώτος την αντίθεσή του λέγοντας ότι δε θα τον ενδιέφερε καθόλου να γίνει αυτό πραγματικότητα. "Θα ήταν έκπληξη για μένα αν οι παίκτες μου συμφωνούσαν σε κάτι τέτοιο. Θέλουν να είναι συγκεντρωμένοι μόνο στο ποδόσφαιρο και να έχουν τις οικογένειές τους στο πλάι τους. Στην Ρωσία (σ.σ. Παγκόσμιο Κύπελλο 2018) οι οικογένειες ήταν μαζί μας και θέλουμε να τις έχουμε μαζί μας. Πέρυσι (λόγω κορωνοϊού) τα πράγματα ήταν διαφορετικά, όμως τώρα θέλουμε να έχουμε το μυαλό μας μόνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο".



Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ προσέφερε ένα εκατομμύριο λίρες, περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να κινηματογραφήσει τη ζωή τους με επίκεντρο τις… περιπέτειές τους στην διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Άλλωστε, οι WAGS εδώ και χρόνια αποτελούν ένα από τα… παράπλευρα θεάματα του κάθε Μουντιάλ και τα σκάνδαλα που προκαλούν, αλλά και οι "καυτές" εμφανίσεις τους στις εξέδρες πάντοτε "τραβούν" το ενδιαφέρον των Άγγλων και όχι μόνο.

"Είναι σημαντικό για έναν αθλητή να έχει δίπλα του, τη σύντροφό του, όμως θέλω να τονίσω ότι δεν συμφωνώ και με τον όρο WAG. Είναι μια ασεβής έννοια. Είναι οι σύντροφοί τους και οι οκογένειές τους. Στη Ρωσία όταν και είχαμε στο ξενοδοχείο ολόκληρες τις οικογένειες των αθλητών και τα παιδιά τους ήταν κάτι υπέροχο. Αλλάζει όλη τη δυναμική του ξενοδοχείου. Πέρυσι δε μπορούσαμε να κάνουν κάτι ανάλογο λόγω του Covid. Είμαστε όμως μια μεγάλη οικογένεια και ο καθένας ξεχωριστά είναι μέρος αυτού που έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια" συμπληρώνει ο Southgate, για να κλείσει την όποια συζήτηση.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας, Harry Kane συμφώνησε στη συνέχεια απόλυτα: "Νομίζω ότι ο Gareth τα είπε ακριβώς όπως είναι. Έχουμε δημιουργήσει ένα υπέροχο περιβάλλον εδώ, όπου χωράνε όλες οι οικογένειες, οι φίλοι, οι σχέσεις και οι σύζυγοι. Είναι μέρος της ομάδας και του γκρουπ, ειδικά όταν παίζουμε εκτός έδρας. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο και δεν θέλουμε τίποτα να μας αποσπά από αυτό".

> Διάβασε ακόμη: Ο από μηχανής θεός Teddy Sheringham

Γιατί είναι προσβλητικός ο όρος "WAG"

Ακόμα κι αν το Netflix ή η οποιαδήποτε εταιρεία παραγωγής ήθελε να κάνει ένα ντοκιμαντέρ για τις συντρόφους των αθλητών της Εθνικής Αγγλίας κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, για το όντως ενδιαφέρον ζήτημα του πώς ζει ο άνθρωπός σου όταν λείπεις για μήνες και η χώρα βασίζεται πάνω σου, ο τρόπος είναι πέρα για πέρα λανθασμένος.

Είναι γελοίο την εποχή που όλα γύρω μας αλλάζουν προς τη σωστή κατεύθυνση να χαρακτηρίζουμε (τα media φυσικά έχουν τη μεγαλύτερη συμβολή σε αυτό) τις συντρόφους των αθλητών "WAGs". Πώς θα αισθανθεί ο ομοφυλόφιλος αθλητής έχοντας να αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο; Τι πρέπει να σκεφτεί ένας αθλητής που είναι μόνος του; Μετά αναρωτιόμαστε γιατί ακόμη και σήμερα οι αθλητές συχνά δεν αποκαλύπτουν την σεξουαλικότητα τους.

Και φυσικά -το αυτονόητο- τι πρέπει να σκεφτούν οι ίδιες οι πρωταγωνίστριες που εργαλειοποιούνται απροκάλυπτα; Όπως τέλεια απάντησε ο Southgate, πρόκειται για την οικογένεια του κάθε ποδοσφαιριστή. Για τον σύντροφό του στη ζωή. Όχι για ένα απόκτημα και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να είναι αυτό που τις χαρακτηρίζει.
 
Το επάγγελμα της Kate Kane δεν είναι σύζυγος του Harry. Είναι επαγγελματίας γυμνάστρια, ήταν μαζί του από το σχολείο μέχρι σήμερα. Είναι η σύντροφός του και η μητέρα των παιδιών του και στο κάτω - κάτω δε νοιάζεται και κανείς φίλος του ποδοσφαίρου να τη δει να πίνει ποτά και να πανηγυρίζει μπροστά στις κάμερες. Προτιμάμε να διαβάζουμε ξανά και ξανά το συγκινητικό γράμμα που του έστειλε πριν τον τελικό του περυσινού EURO. Να στεναχωριόμαστε όσοι υποστηρίζουμε πεισματικά τα "Λιοντάρια" σε κάθε διοργάνωση, να την πικάρουν όσοι λατρεύουν να μισούν την Εθνική Αγγλίας. Και με αυτό το γράμμα είναι σοφό να κλείσουμε, για να θυμηθούμε τι σημαίνει να είσαι σύντροφος ενός σταρ.

"H, ξέρεις ότι δεν κλαίω εύκολα, όμως βρήκα τον εαυτό μου με δάκρυα όταν ξεκίνησα να γράφω για το πόσο περήφανους μας κάνεις όλους μας και για το τι κάνεις για αυτήν την χώρα. Συνήθιζα να γελάω όταν ξεκινήσαμε να βγαίνουμε και έπαιζες πεναλτάκια με τον αδερφό μου Tom και τον σκύλο μας, τον Seamus και έλεγες ότι μια μέρα θα γίνεις αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας. Αλλά αυτός είσαι εσύ, βάζεις έναν στόχο και ύστερα τον πετυχαίνεις. Πάντα έλεγες ότι θα πήγαινες στο EURO και θα έφτανες στον τελικό.

Είσαι απλά ένας υπέροχος σύζυγος και πατέρας και τα παιδιά δεν μπορούν να περιμένουν για να επιστρέψεις σπίτι. Φαντάσου μια μέρα όταν θα είμαστε μεγαλύτεροι να τους λες ιστορίες για το φετινό καλοκαίρι. Σε αγαπάμε όλοι πάρα πολύ αρχηγέ! Φέρ' το σπίτι για τη χώρα, σου αξίζει να σηκώσεις αυτό το τρόπαιο με αυτήν την τρομερή αγγλική ομάδα!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @katekanex

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Κομισιόν εξετάζει την απαγόρευση του TikTok Lite

Η TikTok έχει πλέον προθεσμία έως τις 23 Απριλίου για να υποβάλει την έκθεση αξιολόγησης κινδύνου στην Επιτροπή.

Ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος κλιμακώνεται ταχύτερα από τον πρώτο

Ποιες είναι όμως οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του Πρώτου και του Δεύτερου Ψυχρού Πολέμου;

O Στέφανος Κασσελάκης μιλά για τη σχέση του με τη θρησκεία

″Δεν έχουν συνηθίσει από έναν πολιτικό να είναι αυθεντικός και ειλικρινής και ρομαντικός κλπ.", λέει ο κ. Κασσελάκης.

Ο 'εφιάλτης' της Tesla

Αν τα πράγματα για την Tesla είναι τόσο άσχημα, γιατί η αποτίμηση παραμένει τόσο υψηλή;

Η ρωσική προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας χρησιμοποιεί AI

Οι προσπάθειες ρωσικής επιρροής έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο να στρέψουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ κατά της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το 'Ροζ Φεγγάρι'

Τι είναι ακριβώς; Γιατί ονομάζεται έτσι; Και κυρίως, πότε θα μπορέσεις να το απολαύσεις;

Γραφει Γιαννης Σπανος