Πώς ο Jeff Bezos έβγαλε 2 δισ. σε μία ημέρα

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Σίγουρα, ούτε η θέση του στους πλουσιότερους του κόσμου.

Είναι λίγο αποκαρδιωτικό ώρες ώρες να συγκρίνουμε μεγέθη. Τη στιγμή που κάποιοι εύχονται να κερδίσουν το τζόκερ και να λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα για το υπόλοιπο της ζωής τους, ο Jeff Bezos βγάζει τα κέρδη ενός τζόκερ μέσα σε μία ημέρα. Για την ακρίβεια, νωρίτερα μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, κατάφερε να κερδίσει 2 δισ. δολάρια, αν και προφανώς θα του απομείνουν λίγο λιγότερα λόγω των φόρων. Μη φανταστείς καμία τεράστια απώλεια, ο λόγος γίνεται για μόλις 1.000 δολάρια. 

Όπως αναφέρει το περιοδικό Forbes, ο δισεκατομμυριούχος πούλησε μετοχές της Amazon αξίας 2 δισεκατομμυρίων, δεν υπάρχει τίποτα.

Πώς ο Jeff Bezos έβγαλε 2 δισ. σε μία ημέρα

Από ό,τι φαίνεται, η πώληση έγινε όταν ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Amazon υποσχέθηκε να διαθέσει το εν λόγω ποσό στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, ωστόσο, κανείς δε μπορεί να είναι 100% σίγουρος τι ακριβώς θα κάνει με το νέο αυτό εισόδημα.

Αμφιβολίες, το μυαλό μας βασανίζουν πολλές

Είναι λιγάκι δύσκολο να μη μας μπουν υποψίες όταν εδώ και λίγες ημέρες έχει γίνει γνωστό ότι αγόρασε μαζί με τη σύντροφό του μία έπαυλη εντελώς απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο στη Χαβάη, αξίας 78 εκατ. δολαρίων.

> Διάβασε ακόμη: Οι δουλειές που ίσως σε κάνουν εκατομμυριούχο

Από την άλλη πάλι, το εν λόγω ποσό μοιάζει αστείο τη στιγμή που μέσα στο 2021 έχει πουλήσει περισσότερα από 8 δισ. σε μετοχές, με το σύνολό τους -από τη στιγμή που η Amazon μπήκε στο χρηματιστήριο- να ανέρχεται στα 29 δισ. Με γρήγορους υπολογισμούς, ο Bezos αυτή τη στιγμή διαθέτει μόνο 10% μερίδιο στην εταιρεία.

Amazon Τζεφ Μπέζος 3

Άραγε η πώληση αυτή τον καθιστά τον πλουσιότερο από όλους τους ανταγωνιστές του στον κόσμο; Πέρυσι θα είχε την ευκαιρία, αλλά φέτος ο Elon Musk έχει ήδη ξεφύγει, ξεπερνώντας ήδη τα 300 δισ. με αποτέλεσμα να του υπολείπονται περισσότερα από 110 δισ. για να μπορέσει να τον ανταγωνιστεί.

> Διάβασε ακόμη: 20 tips για να ανέβεις επίπεδο στη δουλειά

Κρίμα, πάρα πολύ κρίμα, αν και για να είμαστε ειλικρινείς αυτές τις λίστες μάλλον μόνο εμείς τις διαβάζουμε όταν όλοι αυτοί ξεκουράζονται στις νεοαποκτηθείσες επαύλεις τους.

 

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Ελεονώρα Μελέτη για την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

"Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλά η στιγμή...".

Τι σημαίνει η επιλογή Μπελέρη για τις Ευρωεκλογές

Η επιλογή του πρωθυπουργού, η οποία χειροκροτήθηκε παρατεταμένα στην κεντρική αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, περιέχει υψηλούς συμβολισμούς.

O Donald Trump αποφάσισε να πάρει έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της δίκης του

"Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια" ή μήπως η δίκη ήταν τόσο βαρετή πια;

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πόσο κόστισε στο Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στο Ιράν

Ένας πρώην οικονομικός σύμβουλος των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ μιλά με αριθμούς, που μεταξύ μας, ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Γραφει Γιαννης Σπανος