Ο Jeff Bezos μόλις έγινε κατά 6,4 δισ. δολάρια πλουσιότερος

Ακόμη μία ημέρα στο γραφείο για τον μεγιστάνα CEO της Amazon.

Γράφει: Esquire Editors 16 Απριλίου 2020

Ήταν ήδη ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Όμως ο Jeff Bezos είδε την περιουσία του να σημειώνει άνοδο σχεδόν 5%, αφού η μετοχή της Amazon έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών την Τρίτη, με τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου να αντιμετωπίζει άνευ προηγουμένου ζήτηση εν μέσω των περιορισμών που έχει επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού.

Η μετοχή της Amazon σημείωσε άνοδο 5,3% την Τρίτη, φθάνοντας σε νέο ρεκόρ, στα 2.283 δολάρια ανά μετοχή. Η μετοχή είναι πλέον σε άνοδο πάνω από 20% φέτος, ξεπερνώντας το δείκτη αναφοράς (ο S&P 500 πέφτει πάνω από 12%). Η Amazon είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία που ανέκαμψε από το εκτεταμένο sell-off που ήρθε ως επακόλουθο της πανδημίας, η οποία ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου: Είναι μία από τις μόλις 28 μετοχές του S&P 500 που το έκαναν. Η μετοχή έχει αυξηθεί το 2020 -παρά την πανδημία του κορονοϊού και τα εκτεταμένα προσωρινά ή μη "λουκέτα" των επιχειρήσεων, με την Amazon να επωφελείται από την αύξηση της ζήτησης, καθώς οι καταναλωτές που έχουν μείνει κλεισμένοι στο σπίτι βασίζονται σε διαδικτυακές αγορές περισσότερο από ποτέ.

Ο Jeff Bezos μόλις έγινε κατά 6,4 δισ. δολάρια πλουσιότερος

Καθώς η μετοχή της εταιρείας ανεβαίνει σε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών, αυτό έκανε τον CEO και ιδρυτή, Jeff Bezos, αισθητά πλουσιότερο: Η περιουσία του αυξήθηκε κατά 6,4 δισ. δολάρια την Τρίτη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes. Ο Bezos, ο οποίος κατέχει σήμερα το 11,2% της Amazon, είναι ήδη μακράν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο: Από σήμερα, το Forbes έχει υπολογίσει την περιουσία του στα 138 δισ. δολάρια. Η πρώην σύζυγός του, MacKenzie Bezos, η οποία κατέχει περίπου το 4% της Amazon, είδε την περιουσία της να αυξάνεται κατά 2,2 δισ. δολάρια, σε συνολικά 44,8 δισ. δολάρια.

"Η Amazon έγινε μία "χρησιμότητα" σε αυτήν την κρίση - προστατευτική, αξιόπιστη, απαραίτητη", δήλωσε ο Josh Brown, Διευθύνων Σύμβουλος της Ritholtz Wealth Management, σχολιάζοντας μέσω tweet την απόδοση της μετοχής, την Τρίτη. Η Amazon είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, με αγοραία αξία 1,14 τρισ. δολαρίων. Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Bezos πούλησε μετοχές της Amazon αξίας πάνω από 4 δισ. δολάρια, κάτι που του απέφερε περίπου 3,1 δισ. δολάρια μετά την επιβολή φόρων.

Αφού δέχτηκε πυρά για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την πανδημία στις αποθήκες της Amazon (ορισμένοι εργαζόμενοι διαδήλωσαν και ζήτησαν περισσότερες προφυλάξεις ασφαλείας), ο Bezos ανακοίνωσε ότι θα δώσει 100 εκατ. δολάρια στην Feeding America, μια εθνική μη κερδοσκοπική οργάνωση που λειτουργεί ένα δίκτυο τραπεζών τροφίμων σε όλη τη χώρα.

Από: capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.