Η Εθνοφρουρά των ΗΠΑ κοιμάται στο Καπιτώλιο

Η νέα πραγματικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσα από συγκλονιστικές εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 14 Ιανουαρίου 2021

Όσο πλησιάζει η ημέρα της ορκωμοσίας του Joe Biden, τόσο πιο έκρυθμη θα γίνεται η κατάσταση στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις περιοχές γύρω από το Καπιτώλιο, ειδικά μετά τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου, την εισβολή σε αυτό και τον θάνατο 5 συνολικά ανθρώπων λόγω της έντασης που προκλήθηκε.

Εδώ και μερικές ώρες κάνουν το γύρο του πλανήτη κάποιες ασυνήθιστες αλλά πολύ γλαφυρές εικόνες, που απεικονίζουν μέλη της Εθνοφρουράς των ΗΠΑ να προσπαθούν να ξεκουραστούν σχεδόν σε κάθε σημείο του Καπιτωλίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η επαρκής φύλαξή του για το ενδεχόμενο μίας νέας απόπειρας εισβολής.

Η Εθνοφρουρά των ΗΠΑ κοιμάται στο ΚαπιτώλιοGetty Images
ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟ 3Getty Images
ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟ 2Getty Images

Φορώντας πλήρη εξάρτηση καταβάλουν προσπάθειες να κοιμηθούν στο πάτωμα και στα μάρμαρα, έχοντας ασφαλώς δίπλα τους τα όπλα τους για κάθε ενδεχόμενο.

Η ανησυχία όλων βασίζεται ασφαλώς στις 'υποσχέσεις' των οπαδών του απερχόμενου Προέδρου Donald Trump και σε πάσης φύσεως αυτοαποκαλούμενους πατριώτες που καθοδηγούνται από ψεύτικες πεποιθήσεις, θεωρίες συνωμοσίας και, σε πολλές περιπτώσεις, φυλετικό μίσος.

 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Οικονομία