Τα all time classic εστιατόρια που νοσταλγούμε στο lockdown
Μέρη της Αθήνας που θεωρούνται κλασικά και λείπουν περισσότερο στους φίλους του καλού φαγητού.
Μπορεί να γίνει πολύ μεγάλη κουβέντα σχετικά με το πώς και το πότε μπορεί να θεωρηθεί κλασικό ένα εστιατόριο. Στην πόλη υπάρχουν παλιά, πρόσφατα αλλά και νέα εστιατόρια που -ανεξαρτήτως του ύφους και της κουζίνας που υπηρετούν- ήδη θα έπρεπε να θεωρούνται all time classics.
Μέρη της Αθήνας που λατρεύουμε, νοσταλγούμε και ανυπομονούμε να βρεθούμε και πάλι στα τραπέζια τους. Όπως τα παρακάτω.
Balthazar
Ο πάντοτε πρωτοποριακός και ένας από τους σημαντικότερους σεφ της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής, Χριστόφορος Πέσκιας παρουσιάζει διαρκώς θαυμάσια πιάτα στα γνώριμα fusion μονοπάτια του, δίχως να παραγνωρίζει την επένδυση στην απλότητα. Τόσο, που πλέον κάθε φορά που περνάς τη σιδερένια αυλόπορτα του πανέμορφου νεοκλασικού ξέρεις ότι θα φας σίγουρα (πολύ) καλά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης Δουκας