Τα all time classic εστιατόρια που νοσταλγούμε στο lockdown

Μέρη της Αθήνας που θεωρούνται κλασικά και λείπουν περισσότερο στους φίλους του καλού φαγητού.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 14 Ιανουαρίου 2021

Μπορεί να γίνει πολύ μεγάλη κουβέντα σχετικά με το πώς και το πότε μπορεί να θεωρηθεί κλασικό ένα εστιατόριο. Στην πόλη υπάρχουν παλιά, πρόσφατα αλλά και νέα εστιατόρια που -ανεξαρτήτως του ύφους και της κουζίνας που υπηρετούν- ήδη θα έπρεπε να θεωρούνται all time classics.

Μέρη της Αθήνας που λατρεύουμε, νοσταλγούμε και ανυπομονούμε να βρεθούμε και πάλι στα τραπέζια τους. Όπως τα παρακάτω.

Balthazar

Ο πάντοτε πρωτοποριακός και ένας από τους σημαντικότερους σεφ της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής, Χριστόφορος Πέσκιας παρουσιάζει διαρκώς θαυμάσια πιάτα στα γνώριμα fusion μονοπάτια του, δίχως να παραγνωρίζει την επένδυση στην απλότητα. Τόσο, που πλέον κάθε φορά που περνάς τη σιδερένια αυλόπορτα του πανέμορφου νεοκλασικού ξέρεις ότι θα φας σίγουρα (πολύ) καλά.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας