Στο Ourse θα βρεις κάποια από τα κορυφαία γλυκά της Αθήνας

Έμπνευση, φινέτσα και πάθος για την υψηλή ζαχαροπλαστική, με τη σφραγίδα του κορυφαίου Pastry Chef Σπύρου Πεδιαδιτάκη.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 30 Ιανουαρίου 2021

Στο Ourse ο ενθουσιασμός, η έμπνευση και το πάθος για την
ζαχαροπλαστική, αποτέλεσαν την κινητήριο δύναμη που έκανε τον Στέφανο Τσουκαλά και την Βίκυ Νταλαγιάννη να ενώσουν τις δυνάμεις τους και τα όνειρά τους. Σύμμαχός τους στο νέο εγχείρημα ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης, ο Καλύτερος Pastry Chef στην Ελλάδα (Pâtissier de l'année 2020 από τον Gault & Millau Hellas και τα FNL AWARDS 2019).

Κορυφαίες πρώτες ύλες, θαυμάσια γλυκά

Στο Ourse, που μας συστήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, τα γλυκά φέρουν έντονα την Γαλλική επιρροή ενώ παράλληλα προτάσσουν και την ελληνικότητά τους: Μαστίχα Χίου, ελληνικός καφές, φιστίκι Αιγίνης, σύκο και πολλά άλλα υλικά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα γλυκά του νέου pastry shop. Μεγάλη σημασία και σεβασμός δίνεται και στην προέλευση των υλικών, όπως για παράδειγμα η σοκολάτα, που προέρχεται από 100%
βιώσιμο κακάο, αποκλειστικά από την Cacao Barry. Κάθε τι που βγαίνει από το εργαστήριο είναι χειροποίητο και φτιαγμένο με πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, αγνές και αυτούσιες.

Στο Ourse θα βρεις κάποια από τα κορυφαία γλυκά της Αθήνας
OURSE ΓΛΥΚΑ ΓΛΥΦΑΔΑ ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΔΙΑΔΙΤΑΚΗΣ 4

Καθημερινά στις προθήκες του Ourse θα βρεις είδη που έχουν παρασκευαστεί την ίδια ημέρα, με ολόφρεσκα υλικά και φτιαγμένα ακολουθώντας τεχνικές υψηλής ζαχαροπλαστικής, τόσο σε ότι αφορά την επεξεργασία των υλικών αλλά και στην εμφάνισή τους. Κάθε υλικό χρησιμοποιείται με τον ανάλογο σεβασμό και την προσοχή που απαιτείται – είτε πρόκειται για εποχικότητα του, είτε για την προέλευση του.

Όπως θα τα έτρωγες στο Παρίσι

Ανάλογα με την εποχή, προστίθενται τακτικά και νέα γλυκά. Σε καθημερινή βάση θα βρεις Flan Parissien, την κλασσική τάρτα όπως ακριβώς θα την έτρωγες στην Γαλλία (με πραγματική βανίλια Μαδαγασκάρης), τάρτα πεκάν - μέλι, τάρτα με φιστίκι Αιγίνης με τέσσερις διαφορετικές υφές φιστίκι, μια ελληνική version του Paris-Brest (το Paris-Aegina, λόγω του φιστικού Αιγίνης), μακαρόν, τρούφες, παγωτό σε πολλές και ιδιαίτερες γεύσεις, μιλφέιγ με παρφέ, κλπ.

OURSE ΓΛΥΚΑ ΓΛΥΦΑΔΑ ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΔΙΑΔΙΤΑΚΗΣ 5
OURSE ΓΛΥΚΑ ΓΛΥΦΑΔΑ ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΔΙΑΔΙΤΑΚΗΣ 2

Σε πολύ περιορισμένο αριθμό κάθε ημέρα (30 τεμάχια) υπάρχει και το άλλο κλασσικό γαλλικό γλύκισμα, η St. Honore, όπως επίσης και σοκολάτες.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στο design του χώρου του Ourse, τον σχεδιασμό του οποίου ανέλαβε η Gladys Trezou.


Info

Μυστρά 39, Γλυφάδα
Τηλ. 212 1067019

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα