Τα εστιατόρια των international cuisines που νοσταλγούμε στο lockdown

Τα μέρη που λείπουν σε κάθε λάτρη των διεθνών γεύσεων.

Γράφει: Tasty-guide.gr 03 Φεβρουαρίου 2021

Χειροποίητα ζυμαρικά βρασμένα όπως ακριβώς πρέπει, pizza που θα έτρωγες στη Νάπολη, γαλλικά φιλέτα με σος Café de Paris, αφράτα σουφλέ και crêpes Suzette, σούσι στην πιο αυθεντική εκδοχή του. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που παρουσιάζουν -υπό νορμάλ συνθήκες ή ακόμη και υπό το καθεστώς του delivery take away λόγω της παρούσας κατάστασης- τα εστιατόρια της Αθήνας που υπηρετούν διεθνείς κουζίνες.

Μέρη που μας λείπουν και ανυπομονούμε να βρεθούμε και πάλι στα τραπέζια τους, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Nolan

Μόλις μια ανάσα από την πλατεία Συντάγματος στήθηκε από τον Σωτήρη Κοντιζά πριν περίπου 5 χρόνια το άκρως επιτυχημένο γαστρονομικό concept, με χαρακτήρα και δημιουργίες που θα του επέτρεπαν -δίχως υπερβολή- να σταθεί σχεδόν σε οποιαδήποτε γευστική μητρόπολη του πλανήτη. Από τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας του έγινε talk of the town και παραμένει τέτοιο, για όλους τους σωστούς λόγους. Κινείται γευστικά ανάμεσα στο ασιατικό street food, τη μεσογειακή προσέγγιση και την ελληνική παράδοση σε ένα μενού που ανανεώνεται τακτικά.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας