The White House: Ο Λευτέρης Λαζάρου σαλπάρει για Κέρκυρα

Ο εμβληματικός Έλληνας σεφ επιμελείται το νέo μενού του σημαντικού κερκυραϊκού γαστρονομικού spot.

Μία εξόρμηση στο The White House Restaurant, ένα από τα δημοφιλέστερα γαστρονομικά spots της Κέρκυρας, χαρακτηρίζεται από το αλάτι, τη θάλασσα και -φυσικά- το καλό φαγητό. Αλλά κι από την ιστορία και τη ζεστή φιλοξενία του νησιού. Φαντάσου απλά τον εαυτό σου να χαλαρώνει κάτω από το φως του ηλίου, ακούγοντας τα κύματα του Ιονίου, ενώ παράλληλα γεύεσαι τις φρέσκιες λιχουδιές θαλασσινών και ένα -ή περισσότερα- ποτήρι τοπικό λευκό κρασί.

Συνάντηση κορυφής

Η φιλοσοφία της κουζίνας εδώ επιβάλλει σχεδόν κατ΄ αποκλειστικότητα φρέσκα τοπικά προϊόντα, άριστης ποιότητας. Αυτό σημαίνει ότι το μενού διαμορφώνεται ανάλογα με την εποχή. Πολλά από τα πιάτα βασίζονται σε παραδοσιακές κερκυραϊκές συνταγές, που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, αλλά δεν περιορίζονται μόνο εκεί. Κάποια εξ' αυτών ήταν ιδιαίτερα αγαπημένα της οικογενείας Durrell, διατηρώντας έτσι την σχέση μας με την πλούσια ιστορία της περιοχής.

The White House: Ο Λευτέρης Λαζάρου σαλπάρει για Κέρκυρα

Τα ψάρια, που αλιεύονται καθημερινά από το δικό τους σκάφος, τα εποχικά λαχανικά και τα τοπικά εκτρεφόμενα βιολογικά κρέατα και πουλερικά αποτελούν τη βάση όλων των συνταγών, στις οποίες προστίθεται εμπειρογνωμοσύνη και αγάπη. 

THE WHITE HOUSE RESTAURANT ΚΕΡΚΥΡΑ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ 2

Φέτος το μενού στο White House Restaurant επιμελείται ο Λευτέρης Λαζάρου, φέρνοντας μαζί του κάποια από τα signature πιάτα του όπως το Καλαμάρι με pesto βασιλικού και γλυκιά ντομάτα  σε τραγανή φωλιά πατάτας ή το Risotto με σουπιά και το μελάνι της, καθώς και τις νέες του προτάσεις, εμπνευσμένες από τη μαγειρική παράδοση της Κέρκυρας: Φιλέτο σκορπίνας μπουρδέτο, Κερκυραϊκή παστιτσάδα με μοσχαρίσια ελιά μπρεζέ και Κερκυραϊκό σοφρίτο με μοσχαρίσιο φιλέτο και απαλό πουρέ πατάτας είναι κάποια από αυτά. 

Το μενού περιλαμβάνει επίσης πιάτα όπως Κυδώνια αχνιστά με γλυκό σαμιώτικο κρασί, μάραθο και κουμ κουάτ, Αστακό με άγριο μαύρο ρύζι, Φιλέτο μαγιάτικου με πουρέ σελινόριζας και  ψητά τοματίνια, Φέτα ψάρι με χόρτα αλμύρα σωτέ και φρέσκα μυρωδικά, Risotto με σάλτσα μάραθου και μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ και Αρνάκι σιγομαγειρεμένο με πουρέ σελινόριζας και κους κους με λαχανικά. 

THE WHITE HOUSE RESTAURANT ΚΕΡΚΥΡΑ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ 3
THE WHITE HOUSE RESTAURANT ΚΕΡΚΥΡΑ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ 4

Η γλυκιά επίγευση έρχεται με τα καινούρια επιδόρπια και τα χειροποίητα σορμπέ.

 


Info

Καλάμι, Κέρκυρα
Τηλ.  26630 91465
thewhitehouserestaurant.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας