Salonica Restaurant, όχι τυχαία ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας
Η σπουδαία δουλειά του Σωτήρη Ευαγγέλου επιβραβεύτηκε με έναν ακόμη Χρυσό Σκούφο.
Με θέα στο Θερμαϊκό και τον Όλυμπο, μέσα από τις μεγάλες τζαμαρίες του ή από το Salonica Garden -που θυμίζει κομψό κήπο πάνω στη θάλασσα- όταν ο καιρός το επιτρέπει, το Salonica Restaurant θεωρείται δικαίως ένα από τα γαστρονομικά σημεία αναφοράς της συμπρωτεύουσας.
Τη σπουδαία δουλειά που γίνεται σε αυτό πιστοποιεί άλλωστε και βραβείο Χρυσού Σκούφου για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά την τελετή της περασμένη Δευτέρας. Η εστιατορική άνθηση σε σημαντικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς όπως η Θεσσαλονίκη, επισφραγίστηκε για ακόμη μία χρονιά - το Salonica Restaurant του Makedonia Palace μάλιστα είναι το μοναδικό γευστικό σποτ στην πόλη που αποκτά Χρυσό Σκούφο - υπάρχουν βέβαια αρκετά ακόμη αξιόλογα που απέσπασαν Top Notch.


Ο άνθρωπος που κρατά τα ηνία στην κουζίνα του είναι ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου, ο οποίος έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στον μαγειρικό κόσμο. Έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα (μεταξύ άλλων στο πλευρό του Alain Ducasse αλλά και στη "Μεγάλη Βρεταννία") προτείνει μία γευστική εμπειρία με χαρακτήρα, καθαρότητα και αισθητική. Παραμένει πάντοτε όμως λάτρης και υπερασπιστής της πρώτης ύλης, την οποία φροντίζει να επεξεργάζεται με σεβασμό και δημιουργικότητα όσον αφορά το πεδίο της ανάδειξής της, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Info
Μ. Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 897176
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Οι 'Βερσαλλίες' έφεραν τη γεύση της μεσσηνιακής γης στην Αθήνα
Ο δεινός τροφοσυλλέκτης και μάστορας στην ανάδειξη της ατόφιας γεύσης με εύστοχους συνδυασμούς, ψησίματα στις φωτιές και τσουκάλια στον ξυλόφουρνο, Γιάννης Κούμανης, ήρθε με τα μπαγκάζια του γεμάτα στο Symposio at Ark.
Το καλύτερο πρωτεϊνούχο σνακ: Σπιτικό, φυσικό και με περισσότερη πρωτεΐνη από το γιαούρτι!
Ένα σνακ που δεν λιώνει στην τσάντα, δεν θέλει ψυγείο και έχει… πρωτεΐνη για δύο.
Από ένα τραπέζι στα paddocks της Formula 1, η Barilla μας θυμίζει τη γεύση του 'μαζί'
Ο σεφ που ένωσε την Formula 1 και η νέα ταινία της Barilla που μας θυμίζει τη γεύση του 'μαζί'.
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης Δουκας