
Η Γαλιάντρα στο Κολωνάκι
Το θαυμάσιο γευστικό project του καλοκαιριού μετακομίζει στο Yoleni's.

Στα τέλη της περασμένης άνοιξης, μία cool καντίνα 'κρύφτηκε' πίσω από μία διατηρητέα πρόσοψη στο Μεταξουργείο και την πλατεία Αυδή, δημιουργώντας ένα πεντανόστιμο project που καθημερινά είχε αύρα φεστιβάλ. Η Γωγώ Δελογιάννη παρουσίασε τη δικής της, updated ματιά στο streetfood και, δικαιολογημένα, η Γαλιάντρα έγινε viral.
Από το Μεταξουργείο στο Κολωνάκι
Η Γωγώ Δελογιάννη λοιπόν, μαζί με την Νέλλη Μποφίλιου του Μπλε Παπαγάλου και τον Μιχάλη Δημάκο, μετά το επιτυχημένο εγχείρημα της καντίνας της Γαλιάντρας, μας καλωσορίζουν σ’ένα Χριστουγεννιάτικο pop up project. Σύντομα, θα μπορούμε να απολαύσουμε τις ποιοτικές street food προτάσεις της Γωγώς στον 1ο όροφο του Κέντρου Ελληνικής Γαστρονομίας της Yoleni’s, στο Κολωνάκι. Τα 2 concepts μοιάζουν ήδη εξαιρετικά ταιριαστά.
Με το που φτάνεις στο ισόγειο του χαρακτηριστικού κτηρίου επί της Σόλωνος, πλημμυρίζεσαι από γνώριμες εικόνες, πριν χαθείς ανάμεσα στα εκατοντάδες παραδοσιακά προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών. Λίγα σκαλοπάτια αργότερα, θα σε 'υποδέχονται' πια οι μυρωδιές από την κουζίνα της Γωγώς Δελογιάννη. Ένας μαυροπίνακας θα είναι εκεί για να σου παρουσιάσει το μενού της ημέρας και, πριν προλάβεις να ρωτήσεις, ναι, τα διάσημα κεφτεδάκια της Γωγώς θα έχουν ήδη καταφθάσει στο τραπέζι σου.

Ο χώρος με κυρίαρχο στοιχείο του σκούρο ξύλο και το μέταλλο, διακοσμείται με χαρούμενες νότες από λαμπιόνια και τα χαρακτηριστικά βαρέλια της Γαλιάντρας, δημιουργώντας έτσι ένα ζεστό κλίμα για να απολαύσεις εμπνευσμένο street food μετά (ή πριν) την έξοδό σου στο Κολωνάκι και την ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Η ποιότητα των πρώτων υλών είναι όπως πάντα αδιαπραγμάτευτη και οι προτάσεις της σεφ αναδεικνύουν με τον πιο απολαυστικό τρόπο τα λαχταριστά καλούδια.
> Διάβασε ακόμη: Πού τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα
Εάν είσαι από τους λίγους που δεν έχουν γευτεί ακόμα τους αρωματικούς κεφτέδες, τα burger με χειροποίητο ψωμάκι, τις λεπτοκομμένες πατάτες με λιωμένο τυρί, το ζουμερό μοσχάρι σε μαντεμένια γάστρα, τις πλούσιες σαλάτες και τα μοναδικά vegan burger παρέα με μια δροσιστική μπύρα, δεν έχεις πλέον δικαιολογία.
Info
Γαλιάντρα #stokolonaki
Ωράριο: Τετ-Σάββατο 13:00-22:00, Κυριακή 13:00-18:00
Yoleni’s Greek Gastronomy Center - 1ος όροφος
Σόλωνος 9, Κολωνάκι
Τηλ: 212 22 23 623
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα