Η Γαλιάντρα στο Κολωνάκι

Το θαυμάσιο γευστικό project του καλοκαιριού μετακομίζει στο Yoleni's.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 02 Δεκεμβρίου 2021

Στα τέλη της περασμένης άνοιξης, μία cool καντίνα 'κρύφτηκε' πίσω από μία διατηρητέα πρόσοψη στο Μεταξουργείο και την πλατεία Αυδή, δημιουργώντας ένα πεντανόστιμο project που καθημερινά είχε αύρα φεστιβάλ. Η Γωγώ Δελογιάννη παρουσίασε τη δικής της, updated ματιά στο streetfood και, δικαιολογημένα, η Γαλιάντρα έγινε viral. 

Από το Μεταξουργείο στο Κολωνάκι

Η Γωγώ Δελογιάννη λοιπόν, μαζί με την Νέλλη Μποφίλιου του Μπλε Παπαγάλου και τον Μιχάλη Δημάκο, μετά το επιτυχημένο εγχείρημα της καντίνας της Γαλιάντρας, μας καλωσορίζουν σ’ένα Χριστουγεννιάτικο pop up project. Σύντομα, θα μπορούμε να απολαύσουμε τις ποιοτικές street food προτάσεις της Γωγώς στον 1ο όροφο του Κέντρου Ελληνικής Γαστρονομίας της Yoleni’s, στο Κολωνάκι. Τα 2 concepts μοιάζουν ήδη εξαιρετικά ταιριαστά.



Με το που φτάνεις στο ισόγειο του χαρακτηριστικού κτηρίου επί της Σόλωνος, πλημμυρίζεσαι από γνώριμες εικόνες, πριν χαθείς ανάμεσα στα εκατοντάδες παραδοσιακά προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών. Λίγα σκαλοπάτια αργότερα, θα σε 'υποδέχονται' πια  οι μυρωδιές από την κουζίνα της Γωγώς Δελογιάννη. Ένας μαυροπίνακας θα είναι εκεί για να σου παρουσιάσει το μενού της ημέρας και, πριν προλάβεις να ρωτήσεις, ναι, τα διάσημα κεφτεδάκια της Γωγώς θα έχουν ήδη καταφθάσει στο τραπέζι σου. 

Η Γαλιάντρα στο Κολωνάκι


Ο χώρος με κυρίαρχο στοιχείο του σκούρο ξύλο και το μέταλλο, διακοσμείται με χαρούμενες νότες από λαμπιόνια και τα χαρακτηριστικά βαρέλια της Γαλιάντρας, δημιουργώντας έτσι ένα ζεστό κλίμα για να απολαύσεις εμπνευσμένο street food μετά (ή πριν) την έξοδό σου στο Κολωνάκι και την ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Η ποιότητα των πρώτων υλών είναι όπως πάντα αδιαπραγμάτευτη και οι προτάσεις της σεφ αναδεικνύουν με τον πιο απολαυστικό τρόπο τα λαχταριστά καλούδια.

> Διάβασε ακόμη: Πού τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Εάν είσαι από τους λίγους που δεν έχουν γευτεί ακόμα τους αρωματικούς κεφτέδες, τα burger με χειροποίητο ψωμάκι, τις λεπτοκομμένες πατάτες με λιωμένο τυρί, το ζουμερό μοσχάρι σε μαντεμένια γάστρα, τις πλούσιες σαλάτες και τα μοναδικά vegan burger παρέα με μια δροσιστική μπύρα, δεν έχεις πλέον δικαιολογία.
 


Info

Γαλιάντρα #stokolonaki
Ωράριο: Τετ-Σάββατο 13:00-22:00, Κυριακή 13:00-18:00
Yoleni’s Greek Gastronomy Center - 1ος όροφος
Σόλωνος 9, Κολωνάκι
Τηλ: 212 22 23 623

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026

Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.

Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.