Η Γαλιάντρα στο Κολωνάκι

Το θαυμάσιο γευστικό project του καλοκαιριού μετακομίζει στο Yoleni's.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 02 Δεκεμβρίου 2021

Στα τέλη της περασμένης άνοιξης, μία cool καντίνα 'κρύφτηκε' πίσω από μία διατηρητέα πρόσοψη στο Μεταξουργείο και την πλατεία Αυδή, δημιουργώντας ένα πεντανόστιμο project που καθημερινά είχε αύρα φεστιβάλ. Η Γωγώ Δελογιάννη παρουσίασε τη δικής της, updated ματιά στο streetfood και, δικαιολογημένα, η Γαλιάντρα έγινε viral. 

Από το Μεταξουργείο στο Κολωνάκι

Η Γωγώ Δελογιάννη λοιπόν, μαζί με την Νέλλη Μποφίλιου του Μπλε Παπαγάλου και τον Μιχάλη Δημάκο, μετά το επιτυχημένο εγχείρημα της καντίνας της Γαλιάντρας, μας καλωσορίζουν σ’ένα Χριστουγεννιάτικο pop up project. Σύντομα, θα μπορούμε να απολαύσουμε τις ποιοτικές street food προτάσεις της Γωγώς στον 1ο όροφο του Κέντρου Ελληνικής Γαστρονομίας της Yoleni’s, στο Κολωνάκι. Τα 2 concepts μοιάζουν ήδη εξαιρετικά ταιριαστά.



Με το που φτάνεις στο ισόγειο του χαρακτηριστικού κτηρίου επί της Σόλωνος, πλημμυρίζεσαι από γνώριμες εικόνες, πριν χαθείς ανάμεσα στα εκατοντάδες παραδοσιακά προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών. Λίγα σκαλοπάτια αργότερα, θα σε 'υποδέχονται' πια  οι μυρωδιές από την κουζίνα της Γωγώς Δελογιάννη. Ένας μαυροπίνακας θα είναι εκεί για να σου παρουσιάσει το μενού της ημέρας και, πριν προλάβεις να ρωτήσεις, ναι, τα διάσημα κεφτεδάκια της Γωγώς θα έχουν ήδη καταφθάσει στο τραπέζι σου. 

Η Γαλιάντρα στο Κολωνάκι


Ο χώρος με κυρίαρχο στοιχείο του σκούρο ξύλο και το μέταλλο, διακοσμείται με χαρούμενες νότες από λαμπιόνια και τα χαρακτηριστικά βαρέλια της Γαλιάντρας, δημιουργώντας έτσι ένα ζεστό κλίμα για να απολαύσεις εμπνευσμένο street food μετά (ή πριν) την έξοδό σου στο Κολωνάκι και την ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Η ποιότητα των πρώτων υλών είναι όπως πάντα αδιαπραγμάτευτη και οι προτάσεις της σεφ αναδεικνύουν με τον πιο απολαυστικό τρόπο τα λαχταριστά καλούδια.

> Διάβασε ακόμη: Πού τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Εάν είσαι από τους λίγους που δεν έχουν γευτεί ακόμα τους αρωματικούς κεφτέδες, τα burger με χειροποίητο ψωμάκι, τις λεπτοκομμένες πατάτες με λιωμένο τυρί, το ζουμερό μοσχάρι σε μαντεμένια γάστρα, τις πλούσιες σαλάτες και τα μοναδικά vegan burger παρέα με μια δροσιστική μπύρα, δεν έχεις πλέον δικαιολογία.
 


Info

Γαλιάντρα #stokolonaki
Ωράριο: Τετ-Σάββατο 13:00-22:00, Κυριακή 13:00-18:00
Yoleni’s Greek Gastronomy Center - 1ος όροφος
Σόλωνος 9, Κολωνάκι
Τηλ: 212 22 23 623

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας