Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022: Οι μεγάλοι νικητές

Μία βραδιά που ανέδειξε τους κορυφαίους εκπροσώπους της παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

Γράφει: Esquire Editors 08 Ιουνίου 2022

Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2022 από το Αθηνόραμα, στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας που υπηρετούν την ελληνική γαστρονομία, έγινε την Τρίτη 7 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης. Μια βραδιά που ανέδειξε τους κορυφαίους εκπροσώπους της παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, μεταφέροντας παράλληλα το ιδιαίτερα επίκαιρο μήνυμα της βιώσιμης αλιείας με το concept "Planet Fish: Θάλασσες χωρίς αποτύπωμα". 

Η τελετή απονομής

Η γαστρονομική κούρσα των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, του θεσμού που έχει ως σκοπό την ανάδειξη της εθνικής μας κουζίνας, κορυφώθηκε την περασμένη Τρίτη με το Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου να διατηρεί την πρωτιά. Κατά τη διάρκεια της τελετής στο Makedonia Palace απονεμήθηκαν συνολικά 80 βραβεία σε εστιατόρια όλης της Ελλάδας, από την Κρήτη και την Κω έως το Αμύνταιο και τη Θράκη, τα οποία συγκέντρωσαν –από τη γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος και του Alpha Guide– βαθμολογία από 14/20 και πάνω.

Οι γευσιγνώστες του Αθηνοράματος γύρισαν και φέτος όλη την επικράτεια, για να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν εκατοντάδες εστιατόρια και χιλιάδες πιάτα. Μάλιστα, 24 εστιατόρια βραβεύτηκαν για πρώτη φορά στο πλαίσιο του θεσμού, αποδεικνύοντας την άνευ προηγουμένου άνοιξη της ελληνικής κουζίνας. 

H συνέχεια στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος