
Κάτι νόστιμο μαγειρεύουν Γιάννης Κιόρογλου και Αλέξανδρος Τσιοτίνης στην Πάρο
Μία άλλη γεύση της δημοφιλούς Κυκλάδας μέσα από τα μενού των δύο σημαντικών σεφ σε "Parostia" και "Mr. E".

Στον γευστικό ορίζοντα της κυκλαδίτικης πολυνησίας, το όνομα της Πάρου ήταν ανέκαθεν σημείο αναφοράς, με το δημοφιλές νησί να βασίζεται εν πολλοίς στη γαστρονομική του κληρονομιά. Πλέον, εμπλουτίζει το τραπέζι του με νέα υλικά και σε αυτό συναντά κανείς πια σημαντικούς σεφ όπως ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και ο Γιάννης Κιόρογλου.
Ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη προσθήκη τόσο στα ξενοδοχειακά όσο και γευστικά δρώμενα της δημοφιλούς Κυκλάδας και το πολυτελές "Cosme", το επίκεντρο της γαστρονομικής προσοχής βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από τη χρυσή άμμο της παραλίας των Αγίων Αναργύρων.

Εκεί, το beachy-chic "Parostia" βρίσκει στην επιμέλεια της κάρτας του τον σημαντικό "διεθνή" Έλληνα σεφ Γιάννη Κιόρογλου, με τη στενή συνεργάτιδά του Δανάη Βορίδου να είναι εκείνη που μεριμνεί για την day-to-day τέρψη των ουρανίσκων. Το Medite-grecian σκεπτικό της κουζίνας μεταφράζεται σε πιάτα άμεσα, με σαφείς ελληνικές ρίζες, χαλαρότητα αλλά γενναιοδωρία σε τεχνικές, πιστά στις γευστικές παραδόσεις τόσο της χώρας μας όσο και άλλων περιοχών της Μεσογείου - όπως άλλωστε υπόσχεται και ο προαναφερόμενος όρος.
Το σαλατούρι που προσαρμόζεται σε σεβίτσε, με το "ολοζώντανο" φαγκρί να δημιουργεί μία ωραία αντίθεση με το τολμηρά αλμυρό τελικό αποτέλεσμα που συνθέτουν τα υπόλοιπα υλικά (φρέσκα κρεμμυδάκια, κάπαρη και σπόροι μουστάρδας, μεταξύ άλλων) είναι αδιαμφισβήτητα ένα πιάτο με το οποίο αξίζει να ασχοληθεί ο επισκέπτης εδώ, ενώ το ίδιο ισχύει και με την αξιοθαύμαστη σε υφή και γεύση ρεβιθάδα με την ελαφρώς όξινη προσωπικότητα ή την παριανή γούνα με κολιό, μυρωδικά και πεπόνι σαν twist, που δίνει ένα απροσδόκητα ενδιαφέρον αποτέλεσμα.
Η συνέχεια στο Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα