Κάτι νόστιμο μαγειρεύουν Γιάννης Κιόρογλου και Αλέξανδρος Τσιοτίνης στην Πάρο

Μία άλλη γεύση της δημοφιλούς Κυκλάδας μέσα από τα μενού των δύο σημαντικών σεφ σε "Parostia" και "Mr. E".

Στον γευστικό ορίζοντα της κυκλαδίτικης πολυνησίας, το όνομα της Πάρου ήταν ανέκαθεν σημείο αναφοράς, με το δημοφιλές νησί να βασίζεται εν πολλοίς στη γαστρονομική του κληρονομιά. Πλέον, εμπλουτίζει το τραπέζι του με νέα υλικά και σε αυτό συναντά κανείς πια σημαντικούς σεφ όπως ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και ο Γιάννης Κιόρογλου. 

Ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη προσθήκη τόσο στα ξενοδοχειακά όσο και γευστικά δρώμενα της δημοφιλούς Κυκλάδας και το πολυτελές "Cosme", το επίκεντρο της γαστρονομικής προσοχής βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από τη χρυσή άμμο της παραλίας των Αγίων Αναργύρων.

Κάτι νόστιμο μαγειρεύουν Γιάννης Κιόρογλου και Αλέξανδρος Τσιοτίνης στην Πάρο

Εκεί, το beachy-chic "Parostia" βρίσκει στην επιμέλεια της κάρτας του τον σημαντικό "διεθνή" Έλληνα σεφ Γιάννη Κιόρογλου, με τη στενή συνεργάτιδά του Δανάη Βορίδου να είναι εκείνη που μεριμνεί για την day-to-day τέρψη των ουρανίσκων. Το Medite-grecian σκεπτικό της κουζίνας μεταφράζεται σε πιάτα άμεσα, με σαφείς ελληνικές ρίζες, χαλαρότητα αλλά γενναιοδωρία σε τεχνικές, πιστά στις γευστικές παραδόσεις τόσο της χώρας μας όσο και άλλων περιοχών της Μεσογείου - όπως άλλωστε υπόσχεται και ο προαναφερόμενος όρος.

Το σαλατούρι που προσαρμόζεται σε σεβίτσε, με το "ολοζώντανο" φαγκρί να δημιουργεί μία ωραία αντίθεση με το τολμηρά αλμυρό τελικό αποτέλεσμα που συνθέτουν τα υπόλοιπα υλικά (φρέσκα κρεμμυδάκια, κάπαρη και σπόροι μουστάρδας, μεταξύ άλλων) είναι αδιαμφισβήτητα ένα πιάτο με το οποίο αξίζει να ασχοληθεί ο επισκέπτης εδώ, ενώ το ίδιο ισχύει και με την αξιοθαύμαστη σε υφή και γεύση ρεβιθάδα με την ελαφρώς όξινη προσωπικότητα ή την παριανή γούνα με κολιό, μυρωδικά και πεπόνι σαν twist, που δίνει ένα απροσδόκητα ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας