Το Sailinn κάνει νοστιμότερη την Λευκάδα

Το beach club & restaurant στο Νυδρί βάζει ρότα για τις γαστρονομικές θάλασσες της Μεσογείου, υπό την επιμέλεια της Rolling Stove.

Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνοί, Κάθισμα. Δίχως αμφιβολία αυτά είναι τα πρώτα πράγματα που έρχονται στο μυαλό κάποιου όταν ακούει το όνομα της Λευκάδας. Όχι άδικα, καθώς το "στεριανό" νησί διαθέτει αμέτρητες παραλίες, κάποιες εκ των οποίων τυγχάνει να συγκαταλέγονται και στις ομορφότερες της Ελλάδας. Τα θέλγητρά της όμως δεν περιορίζονται εκεί, καθώς στην έκτασή της φιλοξενεί και μπόλικες πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για φαγητό και ποτό. Μία από αυτές είναι το Sailinn Beach Club & Restaurant, που κερδίζει αρχικά τις εντυπώσεις με την καρτποσταλική θέα στον καταπράσινο Σκορπιό και background έναν από τους πιο γραφικούς και κοσμοπολίτικους κόλπους των Επτανήσων, στο Νυδρί. 

Κάτι νόστιμο για κάθε στιγμή της ημέρας

Ξεκινώντας από το πρωί με χαλαρή -έως και lazy- διάθεση πάνω στην παραλία, ανοίγει τα πανιά του και βάζει πλώρη για τις γεύσεις και τα αρώματα του Ιονίου. Συνεχίζει με ζωηρή μπάρα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και, κυρίως, φροντίζει να σε "ταΐσει" με τον ιδανικότερα τρόπο, καθώς η επιμέλεια της κουζίνας του ανήκει στην πολύ αξιόλογη ομάδα της Rolling Stove - με executive chef τον Χάρη Μπούρη και sous chef τον Παναγιώτη Δημητρουλόπουλο.

Το Sailinn κάνει νοστιμότερη την Λευκάδα

Σημείο αναφοράς των πιάτων της, η ανάδειξη των γευστικών εποχιακών υλικών της ελληνικής υπαίθρου με στοιχεία που μοσχοβολούν Ελλάδα. Σαλάτα με φακές Εγκλουβής και φιλέτο τόνου μαριναρισμένο σαν ένα σύγχρονο καψαλισμένο σαβόρι, μπλε καβούρι με αβοκάντο, καρπούζι και pickled ginger αλλά και εξαιρετικές προτάσεις σε pasta, όπως το "πειραγμένο" γιουβέτσι σαν λευκαδίτικη παέγια με φιλέτο από φαγκρί, λεμόνι κονφί, μύδια και σαλάμι Λευκάδας ή το Σπαγγέτι με γαρίδες και καβούρι, μαρμελάδα ντομάτας και φρέσκο βασιλικό επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω, λίγο πριν σειρά πάρει το κυρίως κομμάτι του μενού. 

SAILINN ΛΕΥΚΑΔΑ 1

Σε αυτό, υπάρχουν προτάσεις όπως το  Rib Eye black angus στη σχάρα με baby πατάτες γλασαρισμένες και ψημένες επίσης στη σχάρα, αρνίσιο καρέ σε κρουστά από καμένο βούτυρο, θυμάρι, δεντρολίβανο, σάλτσα gremolata, μανιτάρια σχάρας, baby λαχανικά και φύλλα μαρουλιού αλλά και Σφυρίδα σχάρας με ρεβιθάδα, αρωματισμένη με λουϊζα.

SAILINN ΛΕΥΚΑΔΑ 4
SAILINN ΛΕΥΚΑΔΑ 5

Παράλληλα και συμπληρωματικά, υπάρχει ένας προσεγμένος κατάλογος πρωινού και brunch menu με highlights όπως τα crispy pancakes με camembert, προσούτο Ευρυτανίας και μαρμελάδα ροδάκινο ή τις quesadillas με scrambled eggs, bacon, cheddar και καραμελωμένο κρεμμύδι, συν ένα Tapas & Beach bar που λειτουργεί από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα.

SAILINN ΛΕΥΚΑΔΑ 3

Επιπροσθέτως, υπάρχει μία γεμάτη εκπλήξεις λίστα κρασιών με προτάσεις τόσο του ελληνικού όσο και του διεθνή αμπελώνα, με τις πιο πολλές εξ' αυτών να προσφέρονται και σε ποτήρι.

 


Info

Επαρ.Οδ. Λευκάδας - Βασιλικής, Νυδρί
τηλ. 6970 771701
www.sailinn-beachclub.com

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Λίνδος της Ρόδου μέσα από πέντε πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η Λίνδος είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός.

Ο Γκίκας Ξενάκης δημιουργεί με φόντο την Καλντέρα

Στο εστιατόριο Ombra του πανέμορφου boutique hotel Esperas Santorini γευόμαστε signature πιάτα του Γκίκα Ξενάκη με θέα το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο.

Κάτι νόστιμο μαγειρεύουν Γιάννης Κιόρογλου και Αλέξανδρος Τσιοτίνης στην Πάρο

Μία άλλη γεύση της δημοφιλούς Κυκλάδας μέσα από τα μενού των δύο σημαντικών σεφ σε "Parostia" και "Mr. E".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ο Γιάννης Λουκάκος κάνει νοστιμότερο το Πόρτο Χέλι

Ο δημοφιλής σεφ σχεδιάζει μοναδικά μενού για τα Riviera στο AKS Porto Heli και Porfyra στο AKS Hinitsa Bay.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στο Huaca και το Μετς για nikkei κουζίνα

Το multi-culti bar-restaurant είναι μια γευστική πύλη ανάμεσα στην Ιαπωνία και το Περού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας