
Το Sailinn κάνει νοστιμότερη την Λευκάδα
Το beach club & restaurant στο Νυδρί βάζει ρότα για τις γαστρονομικές θάλασσες της Μεσογείου, υπό την επιμέλεια της Rolling Stove.

Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνοί, Κάθισμα. Δίχως αμφιβολία αυτά είναι τα πρώτα πράγματα που έρχονται στο μυαλό κάποιου όταν ακούει το όνομα της Λευκάδας. Όχι άδικα, καθώς το "στεριανό" νησί διαθέτει αμέτρητες παραλίες, κάποιες εκ των οποίων τυγχάνει να συγκαταλέγονται και στις ομορφότερες της Ελλάδας. Τα θέλγητρά της όμως δεν περιορίζονται εκεί, καθώς στην έκτασή της φιλοξενεί και μπόλικες πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για φαγητό και ποτό. Μία από αυτές είναι το Sailinn Beach Club & Restaurant, που κερδίζει αρχικά τις εντυπώσεις με την καρτποσταλική θέα στον καταπράσινο Σκορπιό και background έναν από τους πιο γραφικούς και κοσμοπολίτικους κόλπους των Επτανήσων, στο Νυδρί.
Κάτι νόστιμο για κάθε στιγμή της ημέρας
Ξεκινώντας από το πρωί με χαλαρή -έως και lazy- διάθεση πάνω στην παραλία, ανοίγει τα πανιά του και βάζει πλώρη για τις γεύσεις και τα αρώματα του Ιονίου. Συνεχίζει με ζωηρή μπάρα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και, κυρίως, φροντίζει να σε "ταΐσει" με τον ιδανικότερα τρόπο, καθώς η επιμέλεια της κουζίνας του ανήκει στην πολύ αξιόλογη ομάδα της Rolling Stove - με executive chef τον Χάρη Μπούρη και sous chef τον Παναγιώτη Δημητρουλόπουλο.

Σημείο αναφοράς των πιάτων της, η ανάδειξη των γευστικών εποχιακών υλικών της ελληνικής υπαίθρου με στοιχεία που μοσχοβολούν Ελλάδα. Σαλάτα με φακές Εγκλουβής και φιλέτο τόνου μαριναρισμένο σαν ένα σύγχρονο καψαλισμένο σαβόρι, μπλε καβούρι με αβοκάντο, καρπούζι και pickled ginger αλλά και εξαιρετικές προτάσεις σε pasta, όπως το "πειραγμένο" γιουβέτσι σαν λευκαδίτικη παέγια με φιλέτο από φαγκρί, λεμόνι κονφί, μύδια και σαλάμι Λευκάδας ή το Σπαγγέτι με γαρίδες και καβούρι, μαρμελάδα ντομάτας και φρέσκο βασιλικό επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω, λίγο πριν σειρά πάρει το κυρίως κομμάτι του μενού.

Σε αυτό, υπάρχουν προτάσεις όπως το Rib Eye black angus στη σχάρα με baby πατάτες γλασαρισμένες και ψημένες επίσης στη σχάρα, αρνίσιο καρέ σε κρουστά από καμένο βούτυρο, θυμάρι, δεντρολίβανο, σάλτσα gremolata, μανιτάρια σχάρας, baby λαχανικά και φύλλα μαρουλιού αλλά και Σφυρίδα σχάρας με ρεβιθάδα, αρωματισμένη με λουϊζα.


Παράλληλα και συμπληρωματικά, υπάρχει ένας προσεγμένος κατάλογος πρωινού και brunch menu με highlights όπως τα crispy pancakes με camembert, προσούτο Ευρυτανίας και μαρμελάδα ροδάκινο ή τις quesadillas με scrambled eggs, bacon, cheddar και καραμελωμένο κρεμμύδι, συν ένα Tapas & Beach bar που λειτουργεί από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα.

Επιπροσθέτως, υπάρχει μία γεμάτη εκπλήξεις λίστα κρασιών με προτάσεις τόσο του ελληνικού όσο και του διεθνή αμπελώνα, με τις πιο πολλές εξ' αυτών να προσφέρονται και σε ποτήρι.
Info
Επαρ.Οδ. Λευκάδας - Βασιλικής, Νυδρί
τηλ. 6970 771701
www.sailinn-beachclub.com
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα