Στην Ευριπίδου για νοστιμιές

Δε γίνεται να μη σταματήσεις για μερικές μπουκιές στο "στομάχι της Αθήνας".

Η οδός Ευριπίδου έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ο πιο μυρωδάτος δρόμος της Αθήνας. Από άλλους, το "στομάχι της Αθήνας". Απολύτως λογικές και οι δύο παρατηρήσεις καθώς αφενός εκεί άρχισε να συγκεντρώνεται το ενδιαφέρον ήδη από το 1886, με τη λειτουργία της Δημοτικής Αγοράς (εκεί όπου στεγάζονται έως και σήμερα η ψαραγορά και η Βαρβάκειος) και αφετέρου, υπάρχουν ακόμη μπόλικα μπακάλικα και μαγαζιά με μπαχαρικά.

Θα ασχοληθούμε με το πάνω κομμάτι της, με την αφορμή της εμφάνισης του νέου εστιατορίου του Σωτήρη Κοντιζά, "Tanpopo", πριν λίγες εβδομάδες. Που δεν είναι ωστόσο το μόνο φαγάδικο που παρουσιάζει ενδιαφέρον. 

"Tanpopo"

Το όνομα της ταινίας του Ιάπωνα σκηνοθέτη Γιούζο Ιτάμι, "Tanpopo", επέλεξε ο Σωτήρης Κοντιζάς για να βαφτίσει το νέο project που επεκτείνει το Nolan-verse (μετά τα "Nolan", "Sweet Nolan" και "Proveleggioς"), άνοιξε πριν λίγες εβδομάδες και ασχολείται σοβαρά με το ράμεν. Η λαχταριστή ιαπωνική νουντλόσουπα σερβίρεται εδώ σε διάφορες εκδοχές, μαζί με gyozas, μοσχαρίσιο ταρτάρ, katsukare και karaage, καθώς και φροντισμένα ποτά από τον Τάσο Κοράκη.

  • Info: Αριστείδου 1 & Ευριπίδου, τηλ. 210 7000252

"Η Βόλβη"

Οι Άρης Δούκας ("Noel", "Mr.Fox") και Τάσος Περδίκης άντλησαν μπόλικη έμπνευση από το "Ας Περιμένουν οι Γυναίκες" του Σταύρου Τσιώλη και δημιούργησαν ένα από τα πιο μερακλίδικα σουβλατζίδικα της Αθήνας, στο επίσης μερακλίδικο περιβάλλον της Βαρβακείου. Στη "Βόλβη" θα φας -κυρίως- τυλιχτά-λουκούμια με σουτζουκάκι ή σουβλάκι, μινιμαλιστικά φίνα και απέριττα νόστιμα. Και τηγανητή πατάτα, πουθενά. Όπως πρέπει δηλαδή.

  • Info: Ευριπίδου 24-26, Αθήνα, τηλ. 211 1180587

Η συνέχεια στο athinorama.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος