Το μαγικό άγγιγμα του Παύλου Κυριάκη στο Cretamos του Royal Senses Resort

Μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, δια χειρός Παύλου Κυριάκη, στη μαγευτική Κρήτη.

Γράφει: Esquire Editors 05 Ιουλίου 2023

Αυθεντικό, μεγαλοπρεπές και οικείο, είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν το Royal Senses Resort & Spa, a Curio Collection by Hilton. Ένα ξενοδοχείο που ενώνει την παράδοση της Κρήτης με το σύγχρονο design. Έτσι, οι επισκέπτες που φτάνουν στο τόσο ξεχωριστό νησί της Μεσογείου για να συνδεθούν, μεταξύ τους αλλά και με τον τόπο, αντιλαμβάνονται ότι
αυτή η αίσθηση περνά και μέσα από τη νέα κουζίνα του εστιατορίου Cretamos.

Το μαγικό άγγιγμα του Παύλου Κυριάκη στο Cretamos του Royal Senses Resort

Ιθύνων νους και εμπνευστής του νέου, ανατρεπτικού μενού είναι ο ταλαντούχος, εξαιρετικά έμπειρος και βραβευμένος με αστέρι Michelin chef Παύλος Κυριάκης. Στο, από κάθε άποψη ιδιαίτερο, Cretamos του Royal Senses, όλα προδιαθέτουν για μία ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία. Στο εστιατόριο, το κάθε τραπέζι είναι αρκετά διαχωρισμένο από τα
υπόλοιπα, σχεδόν αποκομμένο, σχηματίζοντας ένα μικρό "νησί” όπου θα τελεστούν γκουρμέ ιεροτελεστίες. Περικυκλωμένο από το υδάτινο στοιχείο και με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, περιμένει τους καλεσμένους του για να τους παραδώσει στην περίφημη Κρητική κουζίνα και τις οι ιδιαίτερες πρώτες ύλες του υπερήφανου νησιού. Σε αυτά, προστίθενται η ανατρεπτική διάθεση ενός chef με σπάνιο ταλέντο να αναδεικνύει τις εκλεκτές γεύσεις σε αξέχαστες εμπειρίες και τις όμορφες αναμνήσεις σε αλησμόνητες γεύσεις.

Παύλος Κυριάκης

Ο Κυριάκης προτείνει στους επισκέπτες να επιλέξουν το degustation menu για να βιώσουν μία γαστρονομική εμπειρία και να αντιληφθούν τη φιλοσοφία των πιάτων με έμπνευση τη μαγειρική παράδοση της Κρήτης. Κάτι που ξεχωρίζει ο ίδιος στο μενού είναι η σούπα γκασπάτσο από ντοματίνια βελανίδια Κρήτης, που σερβίρεται με παγωτό ξινομυζήθρας.

Cretamos

Στο Cretamos, το fine dining συναγωνίζεται τη συγκλονιστική θέα που συνδυάζει μοναδικά το ρομαντισμό με την άγρια ψυχή της Κρήτης. Την εμπειρία απογειώνουν και τα εκλεκτά κρητικά κρασιά από το πλούσιο κελάρι του The Royal Senses. Η προσεκτικά διαλεγμένη λίστα 175 κρασιών περιλαμβάνει εξαιρετικές ετικέτες από ελληνικά οινοποιία μικρών και
μεγάλων παραγωγών σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και βέβαια τους νομούς της Κρήτης: Λασίθι, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά. Από το Κελάρι του Creatamos δεν λείπουν εξαιρετικά κρασιά από όλο τον κόσμο, όπως Sauternes, Chateau Angelus 1er grand cru classe, Gaja Sperss, Penfolds, αλλά και σπάνιες ετικέτες όπως το περίφημο κρασί Thalassinos Vithismenos, που εμφιαλώνεται κάτω από το νερό.

Cretamos

Η πορεία του Παύλου Κυριάκη στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή
Γέννημα-θρέμμα της ελληνικής γης, σπούδασε στην Αθήνα πριν ξεκινήσει το ταξίδι του σε κουζίνες-σημεία αναφοράς για την ελληνική και ξένη γαστρονομία. Μετά από έξι χρόνια στη Σπονδή, το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin αθηναϊκό εστιατόριο, όπου απέκτησε τις δεξιότητές του πλάι σε chefs όπως οι Arnaud Bignon, Eric Frechon, William Mahi και
Michel Del Burgo, βρέθηκε σε μερικά από τα πιο πολυσυζητημένα εστιατόρια σε Ευρώπη και Αμερική. Μετά από τη θητεία του στα βραβευμένα με τρία αστέρια Michelin, Pierre Gagnaire στο Παρίσι, Benu στο Σαν Φρανσίσκο, Azurmendi στο Μπιλμπάο, Flocons De Sel στο Μεζέβ και Enoteca Pinchiorri στη Φλωρεντία, ο Κυριάκης επέστρεψε την Ελλάδα
και ανέδειξε το Lycabettus restaurant σε πολυβραβευμένο εστιατόριο. Από τον Δεκέμβριο του 2019, ο Κυριάκης είναι ο Executive Chef του Zillers hotel στην Αθήνα, εντυπωσιάζοντας κοινό και κριτικούς με τις ευφάνταστες δημιουργίες του, χάριζοντάς του το 2022 ένα αστέρι Michelin.

Cretamos

Κύριο μέλημά του στο νέο του πόστο στο Cretamos είναι να εξασφαλίσει μία γαστρονομική εμπειρία πέρα από κάθε προσδοκία. Στο μενού που σχεδιάζει πρωταγωνιστούν οι δυνατές, μοναδικές γεύσεις της Κρήτης, με όλα τα χρώματα και τα αρώματα αυτής της ευλογημένης γης, η εποχικότητα των πρώτων υλών και κάτι από τη μαγεία της παραδοσιακής ντόπιας μαγειρικής που η προέλευσή της χάνεται στα βάθη των αιώνων. Με σεβασμό πάντα στα προϊόντα της τοπικής παραγωγής και τεχνικές που γνώρισε και εξέλιξε στα ταξίδια του στον κόσμο, ο chef Κυριάκης ετοίμασε ένα αναπάντεχο γευστικό
ταξίδι, σχεδιασμένο ειδικά για τους καλεσμένους του Royal Senses.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα