
Luaz, μία παραθαλάσσια γευστική εμπειρία στην Πάρο
Μαγική τοποθεσία και προσεγμένα πιάτα κάνουν τη διαφορά στη Νάουσα.

Τη δική του ξεχωριστή γοητεία έχει το πίσω μέρος του παραθαλάσσιου μετώπου της Νάουσας, στην Πάρο, πολύ πιο ήρεμο και ιντελεξουέλ αν προτιμάς από τη mainstream πλευρά του δημοφιλούς κυκλαδίτικου προορισμού. Εκεί ακριβώς, μπροστά στο κύμα, στήνει τραπεζάκια το Luaz, προσφέροντας στον επισκέπτη μία μοντέρνας αντίληψης μεσογειακή κουζίνα με ελληνικό πρόσημο και πιάτα που έχουν κάτι να πουν.


Ο σεφ Νίκος Ανίψης φροντίζει στο έπακρο για την ποιοτικότερη πρώτη ύλη, με τα ψάρια και τα θαλασσινά να φτάνουν καθημερινά από τα παριανά καΐκια, πριν στη συνέχεια συνδυαστούν με λαχανικά από τα ντόπια μποστάνια και βότανα του νησιού, καθώς και χειροποίητα ζυμαρικά και αγνό παρθένο ελαιόλαδο από την Πελοπόννησο.

Προφανώς, δεν περιορίζεται εκεί καθώς στο μενού του βρίσκουν θέση ειδικές κοπές από επιλεγμένες φάρμες των ΗΠΑ και της Νέας Ζηλανδίας, που με μαεστρία ξαπλώνουν στον josper. Η ίδια μαεστρία είναι εμφανής και στις ωμές παρασκευές του Luaz.



Όπου υπάρχει φαγητό υπάρχει ασφαλώς και κρασί και εδώ θα συναντήσεις μία προσεκτικά διαμορφωμένη λίστα που μοιράζεται ανάμεσα στον ελληνικό και ξένο αμπελώνα.
Στα αδιαμφισβήτητα ατού το άψογο σέρβις που διασφαλίζει να μεγιστοποιηθεί η εμπειρία εδώ, σε ένα πλαίσιο ατόφιας φιλοξενίας και γεύσης.

Info
Νάουσα, Πάρος
Τηλ. 22840 52828
luaz.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα