Sole Giaguaro, το διαφορετικό ιταλικό εστιατόριο

Κοµψό, οικείο και designάτο, το εστιατόριο του Giovanni Scaraggi παρλάρει με το δικό του στυλ τη γευστική γλώσσα της γείτονος.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 15 Δεκεμβρίου 2023

Το αδελφό ρεστοράν του οµώνυµου γευστικού σποτ της Ρόδου, Sole Giaguaro, αγκαλιάζει την ιταλική και µεσογειακή γευστική κουλτούρα µε µια πιο σύγχρονη προσέγγιση, σε έναν πανέµορφο χώρο των Άνω Πετραλώνων. Κοµψό, οικείο και designάτο. Με ξύλινο ύφος, σκούρους τόνους, στυλάτα φωτιστικά και open kitchen στο βάθος, μέσα στην οποία κινείται σχεδόν χορευτικά η μπριγάδα του σεφ-πατρόν Giovanni Scaraggi.

Έχει μια διαφορετική γοητεία το καλοβαλμένο ιταλικό εστιατόριο των Άνω Πετραλώνων και αυτή το κάνει να ξεχωρίζει. Όπως και η κουζίνα του. Ο πολυταξιδεμένος μάγειρας από το Μπάρι έχει σκαρώσει μια γευστική συνθήκη που τιμά τον τόπο καταγωγής του, την εποχικότητα, καθώς και την ποικιλία της γαστρονομικής του κοσμοθεωρίας.

Sole Giaguaro, το διαφορετικό ιταλικό εστιατόριο
O Giovanni Scaraggi στο ιταλικό εστιατόριο Sole Giaguaro 3
O Giovanni Scaraggi στο ιταλικό εστιατόριο Sole Giaguaro 6

Ναι, η ιταλική γευστική κουλτούρα είναι η βάση, αλλά πάνω σε αυτήν ο σεφ Giovanni συμπληρώνει κομμάτια από τις εμπειρίες του σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, σε ένα τελικό αποτέλεσμα με πιάτα που ακουμπούν στην Μπότα, αλλά ρίχνουν κλεφτές ματιές και λίγο πιο μακριά από αυτήν. Σαν να λέμε, ένα πολύ οικείο fusion.

O Giovanni Scaraggi στο ιταλικό εστιατόριο Sole Giaguaro 1
O Giovanni Scaraggi στο ιταλικό εστιατόριο Sole Giaguaro 2

Πλαισιώνεται από μια οινική λίστα στην οποία κυριαρχεί ο ιταλικός αμπελώνας –με αρκετές ετικέτες να εισάγονται κατ’ αποκλειστικότητα– και με τα ελληνικά κρασιά να συμπληρώνουν, ενώ το κομμάτι των cocktails φέρει κι αυτό ηχηρή υπογραφή, αφού την επιμέλεια έχει ο Δημήτρης Κιάκος.

O Giovanni Scaraggi στο ιταλικό εστιατόριο Sole Giaguaro 7


Info

Tρώων 66, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 210 3478008, FB: Sole Giaguaro Athens Italian dining house, IG: @solegiaguaroathens

EINAI TO SOLE GIAGUARO ATHENS ENA AΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ NEWCOMERS ΤΩΝ TASTY AWARDS 2024 x ESQUIRE - ΨΗΦΙΣΕ ΕΔΩ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Fissler: Όταν η γερμανική ακρίβεια συναντά τη χαρά του μαγειρέματος

Από το 1845 έως σήμερα, η Fissler αποτελεί συνώνυμο της γερμανικής ακρίβειας στο μαγείρεμα, με premium σκεύη που αντέχουν στον χρόνο.

Όσπρια στο γιορτινό τραπέζι; Ναι! Ιδέες για να τα βάλεις από το πρώτο dip μέχρι το κυρίως πιάτο

Όσπρια στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου, σε ρόλο πρωταγωνιστή: κρεμώδη dips, σαλάτες και κυρίως πιάτα για κάθε τύπο καλεσμένου.

Το Pomo d’ Oro εντυπωσίασε την Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πρωτότυπα κερκυραϊκή κουζίνα του

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026

Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.

Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.