Η μεσογειακή fusion νοστιμιά του Okio

Στο εστιατόριο-διαμάντι του αθηναϊκού κέντρου, όλα κινούνται γύρω από τα πλούσια και συνεχώς μεταβαλλόμενα εποχιακά προϊόντα της Μεσογείου.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 22 Δεκεμβρίου 2023

Μίνιμαλ και οικείο, με μπόλικες designάτες πινελιές, το Οkio είναι από εκείνα τα feelgood εστιατόρια που έκαναν αμέσως γκελ στο foodie κοινό της Αθήνας και σε μία από τις πιο ζωντανές γειτονιές του κέντρου της, ήδη από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ο head chef Γιώργος Τσόλκας, μαζί με τον executive chef (τον βραβευμένο) Παναγιώτη Γιακαλή και τον consultant chef Πέτρο Φωτείνη υπόσχονται -και πραγματοποιούν- ένα γαστρονομικό ταξίδι με συνοδοιπόρους πιάτα προσεκτικά φτιαγμένα, που αναδεικνύουν τόσο τις ζωντανές γεύσεις των υλικών τους όσο και τις πλούσιες παραδόσεις του fine dining.

Η μεσογειακή fusion νοστιμιά του Okio

Σε συνεργασία με παραγωγούς και προμηθευτές από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, στο Okio εξασφαλίζουν την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία επεξεργάζονται με σωστό όσο και δημιουργικό τρόπο, για να την εντάξουν σε ένα απαράμιλλο πλαίσιο δημιουργίας.

Μέσω της προσεκτικά διαμορφωμένης κάρτας του Okio, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να 'ξεναγηθεί' σε μία πλούσια γκάμα από μικρά και μεγάλα πιάτα, σε μία ατέρμονη εξερεύνηση γεύσεων και υφών, όπου κάθε τεχνική και λεπτομέρεια αποβλέπει στη δέσμευση των ανθρώπων του εστιατορίου: Την αναζήτηση της γαστρονομικής τελειότητας.

Το εστιατόριο Okio στο κέντρο της Αθήνας 3

Τα φινετσάτα όσο και βαθιά νόστιμα πιάτα του sharing style εμπλουτίζονται με νέες προσθήκες που έχουν κάτι να πουν, επικεντρώνοντας το γευστικό τους focus εκεί που πραγματικά μετρά, δηλαδή στο πιάτο.

Τέτοια ακριβώς είναι το Flap Black Angus με μανιτάρια maitake, τοπιναμπούρ, τρούφα και miso, το εξαιρετικό πιάτο με ψάρι ημέρας, τσίλι και πίκλες φινόκιο ή το θαυμάσιο αρνί με κρέμα από Καλαθάκι Λήμνου, πιπεριά Φλωρίνης και ημιαφυδατωμένες ελιές. Για το φινάλε, δε γίνεται να παραλείψεις τη ναμελάκα με λευκή σοκολάτα γάλακτος, μακαρόν, πραλίνα φουντουκιού, βουτυρόγαλα και miso.

Στα plus, η πολύ καλή δουλειά και στο μπαρ του καθώς και το ευγενικό όσο και ενημερωμένο προσωπικό.

Το εστιατόριο Okio στο κέντρο της Αθήνας 44


Info

Νίκης 33 και Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Αθήνα
Τηλ. 210 3311436
www.okio.gr
FB: Okio Restaurant 
IG: @okio.restaurant

* EINAI TO OKIO ENA AΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MODERN CREATIVE ΤΩΝ TASTY AWARDS 2024 x ESQUIRE - ΨΗΦΙΣΕ ΕΔΩ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα