Τα πιο υπερτιμημένα πιάτα που θα φας σε ένα εστιατόριο
Κάποια από τα φαγητά που χρυσοπληρώνεις εκεί έξω χωρίς να υπάρχει λόγος.
Λατρεύω να πηγαίνω για φαγητό έξω. Έχω ένα σωρό αγαπημένα εστιατόρια και αποτελεί τεράστια διασκέδαση για μένα να δοκιμάζω νέες γεύσεις. Αυτό όμως δε σημαίνει πως είναι λίγες οι φορές που γυρίζω σπίτι και νιώθω ότι κάποιος μου έπιασε τον κώλο στο λογαριασμό.
Και αν ένας "φουσκωμένος" λογαριασμός κάπως αντέχεται για πιάτα που έχουν φτιαχτεί με εξαιρετικές τεχνικές και περιέχουν τις καλύτερες -ή ακόμη και σπάνιες- πρώτες ύλες, δε σημαίνει πως το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει για πιάτα που μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου στο σπίτι σου, και μάλιστα αρκετά εκ των οποίων μέσα σε λίγα λεπτά. O σύμβουλος εστιατορίων Clark Wolf μιλώντας στο Forbes αναφέρει ποια είναι εκείνα τα φαγητά που συνήθως πληρώνεις υπερβολικά, χωρίς να αξίζουν τον κόπο.
Αυγά

Δε λέω, καλό το brunch αλλά μήπως θα έπρεπε να το σκεφτείς λίγο παραπάνω την επόμενη φορά που θα παραγγείλεις οτιδήποτε από αυγά; Κι αυτό γιατί μια ομελέτα ή μια μερίδα από scrambled eggs στην πραγματικότητα κοστίζει σχεδόν 120% παραπάνω από την αξία που θα είχαν αν τα έφτιαχνες σπίτι σου. Και δεν είναι και πιάτα που απαιτούν κάποια σπουδαία ικανότητα για να τα φτιάξεις.
Pancakes

Συνεχίζουμε με άλλο ένα αναπόσπαστο κομμάτι του brunch που δεν είναι άλλο από τα pancakes. Όπως και τα αυγά, είναι πανεύκολο να τα φτιάξεις και πέραν του δέοντος ακριβά έξω σε σχέση με την πραγματική τους αξία. Αλεύρι, ζάχαρη, γάλα και βούτυρο είναι συστατικά που κοστίζουν -για μια μερίδα- λιγότερο από €1 σε κάθε εστιατόριο. Και ξέρεις πόσο πληρώνεις, έτσι;
Πίτσα

Αποτελεί ένα από τα κορυφαία φαγητά που θα φάει κάποιος έξω αλλά και ένα από τα πιο υπερεκτιμημένα. Μια απλή πίτσα κοστίζει περίπου €1,60 στο εστιατόριο, την ώρα που η μέση τιμή της στην αγορά είναι €11.
Guacamole

Το πιο χιπστερικό φαγητό από το πιο instagram-ικό φρούτο δεν είναι σε καμιά περίπτωση μια value for money επιλογή. Κι αυτό γιατί μπορεί να πληρώσεις μέχρι και 15 φορές παραπάνω την τιμή της ποσότητας που θα φας έξω.
Ζυμαρικά

Είτε λατρεύεις την καρμπονάρα, είτε τις πέννες με πέστο, είτε τις ταλιατέλες με θαλασσινά, το μόνο σίγουρο είναι πως τα πληρώνεις όλα πολύ παραπάνω από την πραγματική τους αξία. Πολλές φορές ένα πιάτο ζυμαρικών μπορεί να κοστίζει μόλις €0.90 για το εστιατόριο. Οπότε μπορείς να κάνεις τα μαθηματικά και να υπολογίσεις πόσο παραπάνω πληρώνεις στο αγαπημένο σου ιταλικό.
Κoτόπουλο

Πολλοί το επιλέγουν καθώς αποτελεί μια light και προσιτή οικονομικά επιλογή. Είναι σίγουρο πιο φθηνό από το μοσχάρι και αρκετά πιο υγιεινό. Είναι όμως και ένα από τα πιο υπερτιμημένα φαγητά που θα βρεις εκεί έξω, με την τιμή του να πολλαπλασιάζεται μέχρι και 24 φορές αναλογικά με το κόστος που θα είχε αν το έφτιαχνες στην κουζίνα σου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα