Shisan, ένα love letter στην easygoing ιαπωνική κουζίνα

Εξαιρετική πρώτη ύλη και value for money φιλοσοφία κάνουν τη διαφορά στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Ρόμβης, που μιλά άπταιστα ιαπωνικά.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 06 Φεβρουαρίου 2024

Ένα από τα πιο under the radar γευστικά μυστικά του αθηναϊκού κέντρου στεγάζεται από τα τέλη του περασμένου Ιουνίου σε ένα πανέμορφο τριώροφο νεοκλασικό της οδού Ρόμβης. Εκεί ακριβώς επανασυστήνεται στο foodie κοινό το Shisan Sushi Bar − πρόκειται για το flagship κατάστημα της αλυσίδας, που φροντίζει να διευρύνει την εμπειρία τόσο σε Αργυρούπολη και Μελίσσια όσο και στα υπόλοιπα σημεία, με σημαντικό αέρα ανανέωσης.

Shisan, ένα love letter στην easygoing ιαπωνική κουζίνα

Προφανώς και γνωρίζεις το εστιατορικό brand, που κρατά πια όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία το κατέστησαν αγαπητό στο κοινό και τα εμπλουτίζει με ουσία και γεύση. Με value for money φιλοσοφία και σχολαστική επένδυση σε αυτό που μετρά ίσως περισσότερο από κάθε άλλο στοιχείο στην ιαπωνική κουζίνα: την καλή πρώτη ύλη, που στις περισσότερες των περιπτώσεων κάνει και τη διαφορά.

Shisan: Ένα love letter στην easygoing ιαπωνική κουζίνα 5

Ο σεφ Αλέξανδρος Μακρής επιμελείται ένα πληθωρικό μενού με fusion επιρροές, όπου, πέρα από τα ούτως ή άλλως φροντισμένα ρολάκια-χιτ, ξεχωρίζουν και αρκετές ακόμα προτάσεις, όπως το τατάκι τόνου με κόκκινο τσίλι, αυγά χελιδονόψαρου, φύκια και yuzu truffle dressing ή οι καραμελωμένες γαρίδες tempura με spicy mayo.

Shisan: Ένα love letter στην easygoing ιαπωνική κουζίνα 4
Shisan: Ένα love letter στην easygoing ιαπωνική κουζίνα 3

Το Shisan επενδύει σημαντικά και στην μπάρα του, γι' αυτό και εμπιστεύτηκε απόλυτα έναν από τους καλύτερους bartenders της πόλης, τον Ηλία Στεργιόπουλο, για τη διαμόρφωση της λίστας των cocktails.

* EINAI TO SHISAN ENA AΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SUSHI & FUSION ΤΩΝ TASTY AWARDS 2024 x ESQUIRE - ΨΗΦΙΣΕ ΕΔΩ


Info

Ρόμβης 24Α, Αθήνα
Τηλ. 210 3240093
www.shisan.gr
FB: Shisan Sushi bar
IG: @shisan_sushi_

Ακολούθησε το Esquire σε FacebookInstagram και Twitter.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα φαγητά πολυτελείας που κάποτε δεν έτρωγε σχεδόν κανείς

Από τις premium κοπές μέχρι τον αστακό, όλα εκείνα τα εδέσματα που βρέθηκαν ιστορικά από τον πάτο στην κορυφή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας