Tasty Awards 2024 x Esquire: Οι μαέστροι της ιταλικής κουζίνας

Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις το αγαπημένο σου ιταλικό εστιατόριο στην πόλη.

Esquire Team
Γράφει: Esquire Editors 18 Φεβρουαρίου 2024

Δύσκολα θα συναντήσει κανείς πιο λαοφιλή γαστρονομική κουλτούρα σε παγκόσμιο επίπεδο από την ιταλική. Βλέπεις, οπουδήποτε στον πλανήτη κι αν βρεθείς, αποκλείεται να μην υπάρχει ένα ιταλικό -ή σε πολλές περιπτώσεις ιταλοστροφές- εστιατόριο. 

Γοητευτική μέσα στη "φτώχεια" της, προσιτή και εύκολη, απλή αλλά όχι απλοϊκή, με ευρεία γκάμα υλικών και συνταγών που διαφοροποιούνται από περιοχή σε περιοχή της Μπότας, φουλ παγκοσμιοποιημένη και με πάτημα στην pop κουλτούρα, η ιταλική κουζίνα συναντάται παντού: Από high εστιατόρια και φροντισμένες τρατορίες μέχρι ταπεινά σποτ και σημεία για φαγητό στο χέρι. Και μπορεί το δίπολο πίτσα-πάστα να είναι το trademark σημείο της αλλά σίγουρα δεν περιορίζεται μόνο εκεί.

Όλοι λατρεύουν λοιπόν την ιταλική κουζίνα. Τη θαυμάζουν και την υποστηρίζουν. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τα Tasty Awards 2024 x Esquire, που σε καλούν να στηρίξεις με την ψήφο σου το πιο ταιριαστό στα γευστικά σου 'θέλω' σποτ του είδους, εντός των γεωγραφικών ορίων της πρωτεύουσας.

> Ψηφίζεις το αγαπημένο σου ιταλικό εστιατόριο εδώ.


* Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε μια ξεχωριστή τελετή τον Μάρτιο του 2024.

ΧΟΡΗΓΟΙ TASTY AWARDS 24 x ESQUIRE

Βίκος

Βίκος Cola

Don Papa Rum

Lafazanis Winery

Metro Cash & Carry

Υποστηρικτής: Caffè L'Antico

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Fissler: Όταν η γερμανική ακρίβεια συναντά τη χαρά του μαγειρέματος

Από το 1845 έως σήμερα, η Fissler αποτελεί συνώνυμο της γερμανικής ακρίβειας στο μαγείρεμα, με premium σκεύη που αντέχουν στον χρόνο.

Όσπρια στο γιορτινό τραπέζι; Ναι! Ιδέες για να τα βάλεις από το πρώτο dip μέχρι το κυρίως πιάτο

Όσπρια στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου, σε ρόλο πρωταγωνιστή: κρεμώδη dips, σαλάτες και κυρίως πιάτα για κάθε τύπο καλεσμένου.

Το Pomo d’ Oro εντυπωσίασε την Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πρωτότυπα κερκυραϊκή κουζίνα του

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026

Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.

Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.