Ami gastrotheque: Η sprezzatura του αθηναϊκού κέντρου
Το ιδιαίτερο concept στη Βουλής και Απόλλωνος γωνία φρεσκάρει τα ιταλικά του, σουλατσάρει στη Μεσόγειο και είναι πιο φιλικά νόστιμο από ποτέ.
Τo Ami gastrotheque μετρά ένα έτος παρουσίας -και κάτι ψιλά- στο πολυσύχναστο τρίγωνο του αθηναϊκού κέντρου που σχηματίζουν οι Απόλλωνος, Βουλής και Σκούφου, αλλά δεν έχασε το feeling φρεσκάδας που είχε από την πρώτη στιγμή. Αντιθέτως, τονώνει το ενδιαφέρον του επισκέπτη και του επανασυστήνεται ως μεσογειακό all day deli bistro, με ιδιαίτερη αδυναμία στο ιταλιάνικο lifestyle.
Και το κάνει αβίαστα και αγέρωχα, σε εξαιρετικά φιλική και value for money φιλοσοφία. Ο χώρος του παραμένει ένας από τους ομορφότερους της δημοφιλούς περαντζάδας, ενώ εδώ και λίγο καιρό έχει αποκτήσει μεγαλύτερη άνεση, καθώς το ιδιαίτερο αυτό σποτ επεκτάθηκε χωροταξικά.
Η κουζίνα του προσαρμόζεται στην comfort φροντίδα της ιταλικής και μεσογειακής γευστικής κουλτούρας, με το κομμάτι του deli να μπαίνει δυναμικά στο επίκεντρο, μαζί με φρέσκιας κοπής αλλαντικά και τυριά, μεγάλη γκάμα ελληνικών προϊόντων και μπόλικα συνοδευτικά για την ολοένα και πιο αγαπητή διεργασία του aperitivo ή των after office drinks.
Στα της μπάρας δρώμενα, ο bartender Γιάννης Ρούσσος φροντίζει για το οτιδήποτε μπαίνει στο ποτήρι σου, με μια αλέγρα, σε παρεμφερές ύφος, λίστα ποτών.
Info
Βουλής & Απόλλωνος, Αθήνα
Τηλ. 213 0302290
FB: Ami Gastrotheque
IG: @amigastrotheque
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Τα φαγητά πολυτελείας που κάποτε δεν έτρωγε σχεδόν κανείς
Από τις premium κοπές μέχρι τον αστακό, όλα εκείνα τα εδέσματα που βρέθηκαν ιστορικά από τον πάτο στην κορυφή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος Κρουστης