Iama, το μεζεδοπωλείο της μοντέρνας εποχής

Το νέο εστιατόριο του Ομίλου Βουλγαράκη στο Παλαιό Φάληρο έχει κάτι να πει.

Στην πολυσυλλεκτική γευστική πιάτσα της Μεγάλου Αλεξάνδρου και το Παλαιό Φάληρο βρίσκει στέγη το νέο εστιατόριο του Ομίλου Βουλγαράκη. Το Iama συστήνεται σαν ένα new age μεζεδοπωλείο και σε μόλις λίγες εβδομάδες λειτουργίας έχει εξελιχθεί σε ένα από τα σουξέ της ευρύτερης περιοχής, για όλους τους σωστούς λόγους.

Iama, το μεζεδοπωλείο της μοντέρνας εποχής
Το εστιατόριο Iama στο Παλαιό Φάληρο 2

Το Iama σε κάνει αρχικά να νιώσεις οικείο έως και όμορφα στον γωνιακό χώρο με τις ανοιγόμενες τζαμαρίες και το ιδιαίτερα λιτό παρουσιαστικό, σε ένα αισθητικό παζλ που αποτελείται από ξύλο, απαλά χρώματα, γυάλινα φωτιστικά και σκούρα τραπέζια - τα τελευταία φτιάχνουν ένα πολύ ενδιαφέρον για το μάτι κοντράστ.

Το εστιατόριο Iama στο Παλαιό Φάληρο 3

Περνώντας στα της κουζίνας του δρώμενα, οφείλει κανείς να γνωρίζει πως η πλειοψηφία των πιάτων στο Iama ποντάρει σε πρώτες ύλες με ελληνική πιστοποιημένη προέλευση, ενώ στο μενού τα γευστικά, φροντισμένα και κλασικά φαβορί που συναντάς σε ένα μεζεδοπωλείο συναντούν και προτάσεις έξω από τα συνηθισμένα.

Το εστιατόριο Iama στο Παλαιό Φάληρο 4

Ο σεφ Τάσος Κεφαλάς είναι αυτός που φροντίζει για μια πληθωρική γκάμα επιλογών, σε ένα εύρος προτάσεων που ξεκινούν από τον αφράτο ταραμά με καπνιστό ελαιόλαδο και τρίμμα αυγοτάραχου, τη βουκολική μπρουσκέτα με κρέμα ελληνικών τυριών, το πεϊνιρλί με κιμά αυγό και σουμάκ και την εξαιρετική ρεβιθάδα μέχρι το γιουβέτσι στον ξυλόφουρνο, το ριζότο κακαβιάς, το χουνκιάρ μπεγεντί και την κρητική καρμπονάρα.

Το εστιατόριο Iama στο Παλαιό Φάληρο 6
Το εστιατόριο Iama στο Παλαιό Φάληρο 5

Κλείσιμο με φροντισμένα γλυκά όπως η κλασική πορτοκαλόπιτα ή ο αλλιώτικος μπακλαβάς. Στα plus, η καλοδιαλεγμένη λίστα κρασιών και αποσταγμάτων. 


Info

Αγίου Αλεξάνδρου 30 & Αφροδίτης, Παλαιό Φάληρο
Τηλ. 210 9833838
IG: @iama.resto

Ακολούθησε το Esquire σε FacebookInstagram και Twitter.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα φαγητά πολυτελείας που κάποτε δεν έτρωγε σχεδόν κανείς

Από τις premium κοπές μέχρι τον αστακό, όλα εκείνα τα εδέσματα που βρέθηκαν ιστορικά από τον πάτο στην κορυφή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας