
Μία γευσιγνωσία 'Μπουκιά και συγχώριο' στο Iama
Ηλίας Μαμαλάκης και Ηλίας Σκουλάς ενώνουν τις δυνάμεις τους το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου, στο δημοφιλές μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου.

Στην πολυσυλλεκτική γευστική πιάτσα της Μεγάλου Αλεξάνδρου και το Παλαιό Φάληρο βρίσκει στέγη το νέο εστιατόριο του Ομίλου Βουλγαράκη. Το Iama συστήνεται σαν ένα new age μεζεδοπωλείο και σε μόλις λίγες εβδομάδες λειτουργίας έχει εξελιχθεί σε ένα από τα σουξέ της ευρύτερης περιοχής, για όλους τους σωστούς λόγους.
Το Iama και τις βραδιές γευσιγνωσίας και την Παρασκευή 22 Μαρτίου (21.00) θα υποδεχθεί τους Ηλία Μαμαλάκη και Ηλία Σκουλά για μία 'Μπουκιά και συγχώριο' βραδιά.

Ο επισκέπτης θα γευθεί μεταξύ άλλων προτάσεις όπως τους λεπτοτυλιγμένους λαχανοντολμάδες, μαγειρεμένους με ντομάτα και κρέμα αυγολέμονο, τη σαλάτα φατούς με χυμό ροδιού και τραγανό φύλλο κρούστας και το φουκάκι, την παραδοσιακή συνταγή της Κρήτης με χοιρινό σιγομαγειρεμένο στη γάστρα με τα μπαχάρια και τη σάλτσα του με τσιγαριστά χόρτα, σταμναγκάθι, ζοχούς, μυρώνια, κρεμμύδι και μάραθο.
Το κτήμα Μέγα Σπήλαιο και τα κρασιά του θα πλαισιώσουν οινικά τη βραδιά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα