Το νέο, fine comfort πρόσωπο του Art Lounge

Το εστιατόριο στην ταράτσα του NEW Hotel και ο σεφ Μπάμπης Κουντούρης κάνουν νόστιμη στροφή στην ελληνικότητα, με ένα φρέσκο περιεκτικό μενού και δημιουργικά πιάτα.

Η εκπληκτική θέα από ψηλά στα αθηναϊκά φαβορί και τα όμορφα σκορπισμένα τραπέζια σε μία φροντισμένη βεράντα με feelgood ατμόσφαιρα, από τη μία. Από την άλλη, μοναδικά έργα τέχνης όπως τα Art Magazines Ads του πρωτοποριακού Αμερικανού καλλιτέχνη Jeff Koons, τα οποία έχουν προβληθεί στις σημαντικότερες γκαλερί του κόσμου αλλά και τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σε σχήμα καμπάνας (στο χώρο του μπαρ, που συναντώνται και στο Café Campana στο παριζιάνικο Μουσείο Musee d'Orsay). Ενδιάμεσα, εντυπωσιακά βελούδινα υφάσματα αλλά και φωτιστικά δαπέδου ντυμένα με δέρμα, που δίνουν απευθείας την ξεχωριστή αισθητική του αυθεντικού contemporary design. Μπορεί με μία πρώτη ματιά όλα αυτά να κοντράρονται μεταξύ τους αλλά σχεδόν αμέσως, ειδικά όσο τα συνηθίζει το μάτι, δένουν αρμονικά, συνθέτοντας το σκηνικό στον 7ο όροφο του NEW Hotel και το κομψό του εστιατόριο, το Art Lounge.

Το νέο, fine comfort πρόσωπο του Art Lounge

Το εν λόγω μέρος είναι από εκείνα που εξυμνούν όσο ελάχιστα το design και την τέχνη στην Αθήνα (φέροντας την υπογραφή των Βραζιλιάνων σχεδιαστών Fernando και Humberto Campana), παρέχοντας μία πολύ ιδιαίτερη πρόταση φιλοξενίας στην ελληνική πρωτεύουσα αλλά δίχως να περιορίζεται μόνον εκεί.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ART LOUNGE ΣΤΟ NEW HOTEL 2021

Βλέπεις, ποντάρει πιο αποφασιστικά από ποτέ στην κουζίνα του, με τον σεφ Μπάμπη Κουντούρη να διανύει ενδεχομένως την καλύτερη περίοδο φόρμας, στην έως τώρα αθηναϊκή θητεία του. Ο εκ Κρήτης ορμώμενος γευσιπλάστης κάνει σαφές και στιβαρό focus σε γεύσεις οικείες προς την ελληνική γαστρονομική παράδοση, παρουσιάζοντας ένα εξευγενισμένο μενού, περιεκτικό και ευκρινές, στη λογική του fine comfort. Βαδίζει σε μία κατεύθυνση που θα έπρεπε να ποντάρουν τα περισσότερα μέρη του κέντρου που υποδέχονται επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Εκείνη της ντόπιας γευστικής βάσης, που εμπλουτίζεται και ανθίζει με μοντέρνες ιδέες και σύγχρονες τεχνικές.

Το εστιατόριο Art Lounge στο New Hotel 4

Κι αν το πολύ καλά εκτελεσμένο ταρτάρ-σουτζουκάκια είναι κάτι που έχουμε δει αρκετά εσχάτως, η 'τσιροσαλάτα' με χειροποίητα καπνιστό σκουμπρί, παλαιωμένο κρασόξιδο και σαλάτα μυρωδικών είναι μία απροσδόκητη ιδέα, προσεγμένα όξινη και εκρηκτικά αυθεντική. 

Το εστιατόριο Art Lounge στο New Hotel 1
Το εστιατόριο Art Lounge στο New Hotel 2

Το γιουβέτσι αστακού με ψητή ντομάτα και βούτυρο αστακού με μπούκοβο είναι από τους λόγους που θα επέστρεφε κανείς ξανά και ξανά ενώ η πολύ καλή γλώσσα θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερη εάν δεν τη σκέπαζε αρκετά η βελουτέ σουπιάς. Έξοχα μαγειρεμένο το ντουέτο αρνιού με αμπελόφυλλα και πουρέ αγκινάρας (συν την εθιστική σάλτσα του αρνιού, με λεμονοθύμαρο) και στο ύψος των περιστάσεων ο κρασάτος κόκορας σε ανιολότι.

'Έξτρα πόντοι για τα επιδόρπια (δοκιμάζεις μία από τις νοστιμότερες πάβλοβες της πόλης, με κρέμα γιαουρτιού και γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο), το καλό σέρβις, την πολύ αξιόλογη κάρτα με τα cocktails και τις προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, στο οινικό σκέλος.


Info

NEW Hotel, Φιλελλήνων 16 και Ναυάρχου Νικοδήμου 1
Τηλ. 210 3273170
www.yeshotels.gr/newhotel

Ακολούθησε το Esquire σε Facebook, Instagram και Twitter.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα