Το νέο, fine comfort πρόσωπο του Art Lounge
Το εστιατόριο στην ταράτσα του NEW Hotel και ο σεφ Μπάμπης Κουντούρης κάνουν νόστιμη στροφή στην ελληνικότητα, με ένα φρέσκο περιεκτικό μενού και δημιουργικά πιάτα.
Η εκπληκτική θέα από ψηλά στα αθηναϊκά φαβορί και τα όμορφα σκορπισμένα τραπέζια σε μία φροντισμένη βεράντα με feelgood ατμόσφαιρα, από τη μία. Από την άλλη, μοναδικά έργα τέχνης όπως τα Art Magazines Ads του πρωτοποριακού Αμερικανού καλλιτέχνη Jeff Koons, τα οποία έχουν προβληθεί στις σημαντικότερες γκαλερί του κόσμου αλλά και τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σε σχήμα καμπάνας (στο χώρο του μπαρ, που συναντώνται και στο Café Campana στο παριζιάνικο Μουσείο Musee d'Orsay). Ενδιάμεσα, εντυπωσιακά βελούδινα υφάσματα αλλά και φωτιστικά δαπέδου ντυμένα με δέρμα, που δίνουν απευθείας την ξεχωριστή αισθητική του αυθεντικού contemporary design. Μπορεί με μία πρώτη ματιά όλα αυτά να κοντράρονται μεταξύ τους αλλά σχεδόν αμέσως, ειδικά όσο τα συνηθίζει το μάτι, δένουν αρμονικά, συνθέτοντας το σκηνικό στον 7ο όροφο του NEW Hotel και το κομψό του εστιατόριο, το Art Lounge.

Το εν λόγω μέρος είναι από εκείνα που εξυμνούν όσο ελάχιστα το design και την τέχνη στην Αθήνα (φέροντας την υπογραφή των Βραζιλιάνων σχεδιαστών Fernando και Humberto Campana), παρέχοντας μία πολύ ιδιαίτερη πρόταση φιλοξενίας στην ελληνική πρωτεύουσα αλλά δίχως να περιορίζεται μόνον εκεί.

Βλέπεις, ποντάρει πιο αποφασιστικά από ποτέ στην κουζίνα του, με τον σεφ Μπάμπη Κουντούρη να διανύει ενδεχομένως την καλύτερη περίοδο φόρμας, στην έως τώρα αθηναϊκή θητεία του. Ο εκ Κρήτης ορμώμενος γευσιπλάστης κάνει σαφές και στιβαρό focus σε γεύσεις οικείες προς την ελληνική γαστρονομική παράδοση, παρουσιάζοντας ένα εξευγενισμένο μενού, περιεκτικό και ευκρινές, στη λογική του fine comfort. Βαδίζει σε μία κατεύθυνση που θα έπρεπε να ποντάρουν τα περισσότερα μέρη του κέντρου που υποδέχονται επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Εκείνη της ντόπιας γευστικής βάσης, που εμπλουτίζεται και ανθίζει με μοντέρνες ιδέες και σύγχρονες τεχνικές.

Κι αν το πολύ καλά εκτελεσμένο ταρτάρ-σουτζουκάκια είναι κάτι που έχουμε δει αρκετά εσχάτως, η 'τσιροσαλάτα' με χειροποίητα καπνιστό σκουμπρί, παλαιωμένο κρασόξιδο και σαλάτα μυρωδικών είναι μία απροσδόκητη ιδέα, προσεγμένα όξινη και εκρηκτικά αυθεντική.


Το γιουβέτσι αστακού με ψητή ντομάτα και βούτυρο αστακού με μπούκοβο είναι από τους λόγους που θα επέστρεφε κανείς ξανά και ξανά ενώ η πολύ καλή γλώσσα θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερη εάν δεν τη σκέπαζε αρκετά η βελουτέ σουπιάς. Έξοχα μαγειρεμένο το ντουέτο αρνιού με αμπελόφυλλα και πουρέ αγκινάρας (συν την εθιστική σάλτσα του αρνιού, με λεμονοθύμαρο) και στο ύψος των περιστάσεων ο κρασάτος κόκορας σε ανιολότι.
'Έξτρα πόντοι για τα επιδόρπια (δοκιμάζεις μία από τις νοστιμότερες πάβλοβες της πόλης, με κρέμα γιαουρτιού και γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο), το καλό σέρβις, την πολύ αξιόλογη κάρτα με τα cocktails και τις προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, στο οινικό σκέλος.
Info
NEW Hotel, Φιλελλήνων 16 και Ναυάρχου Νικοδήμου 1
Τηλ. 210 3273170
www.yeshotels.gr/newhotel
Ακολούθησε το Esquire σε Facebook, Instagram και Twitter.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα