Στην Απείρανθο για την ταβέρνα του Αμοργινού
Πώς πραγματικά ξεχωρίζει αυτό το ιδιαίτερο εστιατόριο, σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Νάξου.
Αν χρειάζεσαι έναν πολύ καλό και νόστιμο λόγο για να ανέβεις τις ανηφόρες για την πετρόχτιστη Απείρανθο (ενός εκ των ομορφότερων οικισμών της Νάξου, με κρητικές ρίζες και ξεχωριστή ιστορία), τότε αυτόν θα το βρεις στον Αμοργινό.
Η οικογενειακή ταβέρνα (μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια του Γιώργου Αμοργινού, της συζύγου του και της αδερφής της, Βούλας Μπακάλου), πιάνει πόστο στον πεζόδρομο του χωριού -θα την αναγνωρίσεις, παρότι δεν έχει ταμπέλα, ούτε τραπέζια στην πλευρά της οδού- και έχει σαν έξτρα κίνητρο το πίσω μπαλκόνι που χαρίζει θέα μοναδική.



Η παραδοσιακή κουζίνα εδώ αποτελεί ίσως την πιο ολοκληρωμένη εικόνα της γαστρονομικής κουλτούρας του νησιού και στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στα ντόπια κρεατικά (πολλά μάλιστα δικά τους) και σε κάποιες σπιτικές παρασκευές όπως το γνήσιο ζαμπόνι.

Τοπικά πιάτα καλοφτιαγμένα, σαν το ρόστο (που ο σεφ πατρόν Γιώργος Αμοργινός μαγειρεύει με υπομονή και μαεστρία εξαιρετικής ποιότητας χοιρινό στην κατσαρόλα με αλάτι, σκόρδο και πιπέρι, πλαισιώνοντάς το με top ντόπιες τηγανητές πατάτες), ο καλόγερος, το μοσχαράκι κοκκινιστό επάνω σε μελιτζάνα με τυρί και άλλα, καθώς και η ποικιλία ορεκτικών και κρεατικών σχάρας, όπως τα παϊδάκια προβατίνας και τα ναξιώτικα τυριά, κάνουν τη διαφορά.



Εκείνο όμως που πραγματικά ωθεί ντόπιους και επισκέπτες να επιστρέφουν ξανά και ξανά, είναι η προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και η αυθεντική φιλοξενία, συνδυαστικά με την προσοχή και τη σπιτική φροντίδα σε οτιδήποτε βγαίνει από την κουζίνα εδώ αλλά και στην αυθεντική ποιότητα των όσων μπαίνουν σε αυτή.


Info
Απείρανθος, Νάξος
Τηλ. 2285061733
FB: ΑΜΟΡΓΙΝΟΣ-Παραδοσιακή Ταβέρνα
IG: @amorginostavern
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα