
Ο Πλάτανος είναι ο ορισμός της κυκλαδίτικης ταβέρνας
Στην Απείρανθο της Νάξου γνωρίζουν πως να παντρεύουν την παράδοση με τη γεύση.

Σε ένα από τα ομορφότερα χωριά των Κυκλάδων. Ανάμεσα σε στενά καλντερίμια, καμάρες και πλακόστρωτα σοκάκια. Κάτω από τον Ενετικό Πύργο και υπό τη σκιά του αιωνόβιου πλατάνου. Το χωροταξικό πλαίσιο στην ταβέρνα Πλάτανος, στην Απείρανθο της Νάξου, αρκεί από μόνο του για να φτιάξει μία ιδεατή εικόνα από εκείνες που ο καθένας αβίαστα σχηματίζει -αλλά και κατά βάθος επιθυμεί- όταν η κουβέντα πηγαίνει στο δίπολο παράδοση/χωριό.



Και αφού ικανοποιεί αυτές ακριβώς τις προϋποθέσεις, ο Πλάτανος περνά στο παρασύνθημα και επενδύει στις αρχές που από γενιά σε γενιά κληροδοτούνται εδώ: Ο χώρος του είναι πάντοτε φροντισμένος, το μενού πατά διαρκώς στην τοπική παραγωγή και την καλύτερη δυνατή πρώτη ύλη, η φιλοξενία θεωρείται δεδομένη για παλιούς και νέους επισκέπτες και όλα σέβονται την παράδοση του τόπου.

Από το 1982 όταν και άνοιξε η ταβέρνα, οτιδήποτε μπαίνει στην κουζίνα είναι φρέσκο, απευθείας από την τοπική αγορά και τους ντόπιους παραγωγούς και μαγειρεύεται με μεράκι και φροντίδα, πατώντας σε παραδοσιακές συνταγές.




Μοσχάρι, χοιρινό και αρνί, πατάτες και γραβιέρα, λαχανικά, λάδι και κρασί, όλα καταφθάνουν από μικρή απόσταση για να μετουσιωθούν σε πιάτα που δημιουργούν αναμνήσεις. Ακριβώς τέτοια είναι το ρόστο, η κατσικομακαρονάδα, ο κοκκινιστός κόκορας και τόσα άλλα. Ο επισκέπτης δεν έχει παρά κάθε, μα κάθε, φορά, να τα δοκιμάσει συντροφιά με τη δροσιά που προσφέρει ο πλάτανος και με τη ζεστασιά των ανθρώπων της ταβέρνας.

Info
Απείρανθος, Νάξος
Τηλ. 2285061192
FB: Platanos Tavern Apeiranthos
IG: @platanos_tavern_apiranthos
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα