
Το ST’ASTRA κάνει νοστιμότερο το καλοκαίρι στην Αθήνα
Πώς το εστιατόριο του Radisson Blu Park Hotel σου προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία γεύσης.
Αν κάτι καθιστά θελκτική την Αθήνα κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών είναι σίγουρα οι ταράτσες της. Μία από τις ομορφότερες της πόλης είναι αυτή στο roof- top του Radisson Blu Park Hotel, όπου βρίσκεται το ST’ASTRA.
Το εστιατόριο ST’ASTRA δεν περιορίζεται όμως στην καταπληκτική οπτική της πρωτεύουσας και την θαυμάσια αύρα, δίπλα από την πισίνα στον τελευταίο όροφο ενός εκ των κλασικότερων ξενοδοχείων της Αθήνας, αλλά τοποθετεί αρκετά ψηλά τον γαστρονομικό πήχη, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία γεύσης αλλά και χαλάρωσης.
Ο ανερχόμενος σεφ Δημήτρης Κανταράκης παρουσιάζει ένα Cooked Freshness menu που βασίζεται στην εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών -φρέσκα και ντόπια υλικά, που εκτός από γευστικά είναι γεμάτα με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, προέρχονται από τον φυσικό κόσμο και μαγειρεύονται στην ακμή τους- που κινείται μεταξύ στεριάς και θάλασσας, ικανοποιώντας κάθε γούστο.
Η αβίαστα νόστιμη και δροσερή σαλάτα με baby λαχανικά και vinaigrette φράουλας αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για ένα ιδανικό ξεκίνημα στο δείπνο σου, πριν καταφθάσουν στο τραπέζι σου εξαιρετικά ενδιαφέροντα ορεκτικά. Τέτοια είναι το -τραγανό στο εξωτερικό, κρεμώδες στο εσωτερικό- ψητό κατσικίσιο τυρί με φρούτα και φιστίκι και τα χειροποίητα τορτελίνια με ανθότυρο και άγρια μανιτάρια.
Όσον αφορά τα κυρίως πιάτα, προτάσεις όπως το καλομαγειρεμένο αρνί με την πολέντα spicy μελιτζάνας και τα τοματίνια σε ζύμωση ή η σκορπίνα σε κακαβιά κάνουν τη διαφορά, ενώ πάντοτε υπάρχει και η επιλογή του αξιόλογου sushi.
Φυσικά, στο ύψος των περιστάσεων στέκονται και με το παραπάνω τα γλυκά του ST’ASTRA, με highlight την απολαυστική pavlova, ενώ στα plus συγκαταλέγονται και τα cocktails του.
Και όλα αυτά υπό τους ήχους lounge, bossa nova και latin jazz μουσικής, με φόντο την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και την φωτισμένη πόλη. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, πως η πισίνα του ξενοδοχείου σε υποδέχεται από το πρωί για πανοραμικές βουτιές, συντροφιά με καφέ και σνακ. Κάθε Κυριακή, υπάρχει και brunch by the pool από τις 11.30 μέχρι τις 17.00.
Info
Radisson Blu Park Hotel Athens, Λ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα, τηλ.: 210 8894500
Ωράριο: Παρ.& Σάβ 20:00 – 00:00 , Κυρ.- Πέμ 20:00 – 23:30.
Το bar είναι ανοιχτό έως 01:00.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα