Το ST’ASTRA κάνει νοστιμότερο το καλοκαίρι στην Αθήνα
Πώς το εστιατόριο του Radisson Blu Park Hotel σου προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία γεύσης.
Αν κάτι καθιστά θελκτική την Αθήνα κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών είναι σίγουρα οι ταράτσες της. Μία από τις ομορφότερες της πόλης είναι αυτή στο roof- top του Radisson Blu Park Hotel, όπου βρίσκεται το ST’ASTRA.
Το εστιατόριο ST’ASTRA δεν περιορίζεται όμως στην καταπληκτική οπτική της πρωτεύουσας και την θαυμάσια αύρα, δίπλα από την πισίνα στον τελευταίο όροφο ενός εκ των κλασικότερων ξενοδοχείων της Αθήνας, αλλά τοποθετεί αρκετά ψηλά τον γαστρονομικό πήχη, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία γεύσης αλλά και χαλάρωσης.
Ο ανερχόμενος σεφ Δημήτρης Κανταράκης παρουσιάζει ένα Cooked Freshness menu που βασίζεται στην εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών -φρέσκα και ντόπια υλικά, που εκτός από γευστικά είναι γεμάτα με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, προέρχονται από τον φυσικό κόσμο και μαγειρεύονται στην ακμή τους- που κινείται μεταξύ στεριάς και θάλασσας, ικανοποιώντας κάθε γούστο.
Η αβίαστα νόστιμη και δροσερή σαλάτα με baby λαχανικά και vinaigrette φράουλας αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για ένα ιδανικό ξεκίνημα στο δείπνο σου, πριν καταφθάσουν στο τραπέζι σου εξαιρετικά ενδιαφέροντα ορεκτικά. Τέτοια είναι το -τραγανό στο εξωτερικό, κρεμώδες στο εσωτερικό- ψητό κατσικίσιο τυρί με φρούτα και φιστίκι και τα χειροποίητα τορτελίνια με ανθότυρο και άγρια μανιτάρια.
Όσον αφορά τα κυρίως πιάτα, προτάσεις όπως το καλομαγειρεμένο αρνί με την πολέντα spicy μελιτζάνας και τα τοματίνια σε ζύμωση ή η σκορπίνα σε κακαβιά κάνουν τη διαφορά, ενώ πάντοτε υπάρχει και η επιλογή του αξιόλογου sushi.
Φυσικά, στο ύψος των περιστάσεων στέκονται και με το παραπάνω τα γλυκά του ST’ASTRA, με highlight την απολαυστική pavlova, ενώ στα plus συγκαταλέγονται και τα cocktails του.
Και όλα αυτά υπό τους ήχους lounge, bossa nova και latin jazz μουσικής, με φόντο την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και την φωτισμένη πόλη. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, πως η πισίνα του ξενοδοχείου σε υποδέχεται από το πρωί για πανοραμικές βουτιές, συντροφιά με καφέ και σνακ. Κάθε Κυριακή, υπάρχει και brunch by the pool από τις 11.30 μέχρι τις 17.00.
Info
Radisson Blu Park Hotel Athens, Λ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα, τηλ.: 210 8894500
Ωράριο: Παρ.& Σάβ 20:00 – 00:00 , Κυρ.- Πέμ 20:00 – 23:30.
Το bar είναι ανοιχτό έως 01:00.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα