
Η κοσμοπολίτικη νοστιμιά του Humain by Jul’s
Αυτό το εστιατόριο του Μετς δεν είναι μία απλή περίπτωση. Αισθητική που κάνει τη διαφορά και κουζίνα που έχει κάτι να πει.

Με αέρα από την Ίμπιζα, αισθητική που κάνει τη διαφορά και κουζίνα που έχει κάτι να πει, το Humain by Jul’s αφίχθη σε μία από τις πιο προνομιακές γειτονιές της Αθήνας την περασμένη άνοιξη. Πιάνοντας πόστο εκεί όπου το Παγκράτι συναντά το Μετς και εντός ενός ξεχωριστού νεοκλασικού κτιρίου, το εν λόγω σποτ ιντριγκάρει αρχικά το μάτι, προτού προχωρήσει και με τις υπόλοιπες αισθήσεις.

Σαγρέ τοίχοι σε σκούρα μπλε απόχρωση, επιτηδευμένα φθαρμένο δάπεδο, ιδιαίτερες κουρτίνες και τραπέζια από γρανίτη συνθέτουν τη γοητευτική εικόνα του χώρου του, που μπλεντάρεται με μία σχεδόν μυστηριακή ατμόσφαιρα, σε ένα άχαστο pairing, που φέρει την υπογραφή των Γιώργου Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη.

Γενικότερα, το περιβάλλον έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να αφηγείται την όλη ιστορία του εστιατορίου. Κάτι που ακολουθεί, προφανώς, και η κουζίνα.
> ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟ HUMAIN BY JUL'S ΣΤΑ TASTY AWARDS X ESQUIRE BEST NEW RESTAURANTS ΕΔΩ
Εδώ, ο executive chef Χρήστος Φώτος παρουσιάζει γεύσεις μοντέρνες και ελεύθερες, που δε γνωρίζουν σύνορα αλλά διατηρούν επαφή με την ελληνικότητα και έχουν κοινή συνιστώσα τη δημιουργικότητα και τη νοστιμιά.


Σε εξίσου πολύ υψηλές στροφές κινείται και η μπάρα του Humain by Jul’s, που -δικαιολογημένα- ποντάρει στο ταλέντο και τη φαντασία του Δημήτρη Καραπάνου και του Βασίλη Σγουρομάλλη, δύο εκ των πιο ταλαντούχων δημιουργών της πόλης στο πεδίο του ευ πίνειν.
Εξαιρετική, τέλος, και η δουλειά στο οινικό πεδίο, με προτάσεις τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον διεθνή αμπελώνα.

Info
Αρχιμήδους & Άγρας 43, Μετς
Τηλ. 210 7010040
humainrestaurant.com
FB: HumainAthens
IG: @humainrestaurant
> ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟ HUMAIN BY JUL'S ΣΤΑ TASTY AWARDS X ESQUIRE BEST NEW RESTAURANTS ΕΔΩ
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα