Η κοσμοπολίτικη νοστιμιά του Humain by Jul’s
Αυτό το εστιατόριο του Μετς δεν είναι μία απλή περίπτωση. Αισθητική που κάνει τη διαφορά και κουζίνα που έχει κάτι να πει.
Με αέρα από την Ίμπιζα, αισθητική που κάνει τη διαφορά και κουζίνα που έχει κάτι να πει, το Humain by Jul’s αφίχθη σε μία από τις πιο προνομιακές γειτονιές της Αθήνας την περασμένη άνοιξη. Πιάνοντας πόστο εκεί όπου το Παγκράτι συναντά το Μετς και εντός ενός ξεχωριστού νεοκλασικού κτιρίου, το εν λόγω σποτ ιντριγκάρει αρχικά το μάτι, προτού προχωρήσει και με τις υπόλοιπες αισθήσεις.

Σαγρέ τοίχοι σε σκούρα μπλε απόχρωση, επιτηδευμένα φθαρμένο δάπεδο, ιδιαίτερες κουρτίνες και τραπέζια από γρανίτη συνθέτουν τη γοητευτική εικόνα του χώρου του, που μπλεντάρεται με μία σχεδόν μυστηριακή ατμόσφαιρα, σε ένα άχαστο pairing, που φέρει την υπογραφή των Γιώργου Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη.

Γενικότερα, το περιβάλλον έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να αφηγείται την όλη ιστορία του εστιατορίου. Κάτι που ακολουθεί, προφανώς, και η κουζίνα.
> ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟ HUMAIN BY JUL'S ΣΤΑ TASTY AWARDS X ESQUIRE BEST NEW RESTAURANTS ΕΔΩ
Εδώ, ο executive chef Χρήστος Φώτος παρουσιάζει γεύσεις μοντέρνες και ελεύθερες, που δε γνωρίζουν σύνορα αλλά διατηρούν επαφή με την ελληνικότητα και έχουν κοινή συνιστώσα τη δημιουργικότητα και τη νοστιμιά.


Σε εξίσου πολύ υψηλές στροφές κινείται και η μπάρα του Humain by Jul’s, που -δικαιολογημένα- ποντάρει στο ταλέντο και τη φαντασία του Δημήτρη Καραπάνου και του Βασίλη Σγουρομάλλη, δύο εκ των πιο ταλαντούχων δημιουργών της πόλης στο πεδίο του ευ πίνειν.
Εξαιρετική, τέλος, και η δουλειά στο οινικό πεδίο, με προτάσεις τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον διεθνή αμπελώνα.

Info
Αρχιμήδους & Άγρας 43, Μετς
Τηλ. 210 7010040
humainrestaurant.com
FB: HumainAthens
IG: @humainrestaurant
> ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟ HUMAIN BY JUL'S ΣΤΑ TASTY AWARDS X ESQUIRE BEST NEW RESTAURANTS ΕΔΩ
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα